پورابراهیمی گفت: سیاستهای نادرست وزارت نیرو در سالهای گذشته در حوزههای مختلف را شاهد هستیم می توان به عدم استفاده از ظرفیت وزارت نفت در ماده 12 قانون رفع موانع تولید اشاره کرد.
۰
۰
به گزارش نفت آرا به نقل تسنیم، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: سیاستهای اشتباه وزارت نیرو در عدم استفاده از ظرفیتهای بودجهای قانون رفع موانع تولید قابل توجیه نیست.
محمدرضا پورابراهیمی پیش از ظهر امروز در جلسه با فعالان اقتصادی صنعت برق استان کرمان که با حضور زینیوند استاندار کرمان برگزار شد با بیان اینکه در این جلسه سرمایه گذاران صنعت برق مسائل خود را مطرح کرده و مسئولان استان برای همکاری با آنها در حوزههای مختلف اعلام آمادگی کردند اظهار داشت: مباحث مطرح شده را باید در دو سرفصل ملی و استانی تقسیم بندی کرد.

اگر میخوای پولدار شی از بیتکس 24 ارز دیجیتال بخر!
وی با اشاره به اینکه در حوزه ملی، سیاستهای نادرست وزارت نیرو در سالهای گذشته در حوزههای مختلف را شاهد هستیم عنوان کرد: از جمله این سیاستهای نادرست میتوان به قیمتگذاری دستوری، عدم حمایت از سرمایهگذاران به جهت پرداخت مطالبات بخش خصوصی و عدم استفاده از ظرفیت وزارت نفت در ماده 12 قانون رفع موانع تولید اشاره کرد.
عدم استفاده وزارت نیرو از ظرفیت 60 هزار میلیارد تومانی مابهالتفاوت نیروگاههای تجدیدپذیر
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه بر اساس ماده 12 قانون رفع موانع تولید هر مقدار تولید برق جدید داشته باشیم که مبنای آن سوختهای فسیلی نباشد صرفهجویی انجام شده از این محل باید توسط وزارت نفت به حساب وزارت نیرو واریز شود گفت: وزارت نفت مکلف بوده که این مابهالتفاوت را بپردازد.
وی با عنوان اینکه سالی 60 هزار میلیارد تومان اعداد مربوط به صرفه جویی در این حوزه بوده که اگر وزارت نیرو اقدام میکرد میتوانست از وزارت نفت آن را دریافت کند تصریح کرد: این مبالغ هیچ ربطی به بودجه وزارت نیرو نداشته و این بیسیاستی و بدسیاستی وزارت نیرو در عدم استفاده از ظرفیتهای قانون بودجه با هیچ ادبیاتی قابل توجیه نیست.
پورابراهیمی با اشاره به قانون 50 برنامه ششم توسعه بیان کرد: بر این اساس وزارت نیرو هر ساله باید هزار مگا وات برق در حوزه تجدیدپذیر تولید کند که در مجموع 5 هزار مگاوات میشود و این درحالی است که ظرفیت ایجاد شده در این حوزه در مجموع 500 مگاوات هم نمیشود.
وی با بیان اینکه استان کرمان ظرفیتهای زیادی داشته و گفته میشود که بیشترین ظرفیت را در حوزه نیروهای تجدیدپذیر در کشور دارد گفت: با وجود همه این ظرفیتها، تولید برق تجدید پذیر استان کرمان در مجموع 60 مگاوات است.
روند غیر کارشناسی وزارت نیرو تیر خلاص به تولید برق کشور است
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی به نیاز استان کرمان و کشور به برق اشاره کرد و گفت: اعدادی که وجود دارد قابل مقایسه با ظرفیتهای موجود در کشور نیست و هر چه کار کنیم از آن ظرفیتها عقب هستیم، در صورتی که این سیاستها میتوانست اصلاح شود اما روند غیرمنطقی و غیر کارشناسی در وزارت نیرو تیر خلاصی به تولید برق کشور بود.
وی با بیان اینکه برخی از سرمایهگذاران برای سرمایهگذاریهای جدید در این حوزه اعلام آمادگی کردند و مجمع نمایندگان استان باید با دولت جدید و وزیر نیروی جدید در این ارتباط جلساتی داشته باشد و این مباحث مطرح شود افزود: حذف قیمتگذاری دستوری در این حوزه ضرورت دارد.
پورابراهیمی با بیان اینکه حذف قیمتگذاری دستوری کمک میکند با تغییرات قیمت ارز در کشور قیمت برق خودش مسیر خودش را پیدا کند ادامه داد: نمیتوان تجهیزات را به دلار وارد کرده و برق را به ریال بفروشیم؛ کدام سرمایه گذاری این کار را انجام میدهد؟
وی با بیان اینکه کسانی که در گذشته و از منابع صندوق توسعه ملی روی انرژیهای ترکیبی سرمایه گذاری کردند امروز حجم عظیمی از آنها معوق شدند گفت: تعهدات آنها ارزی و مطالبات آنها ریالی است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه همین مطالبات ریالی بخش خصوصی از دولت بالای 45 هزار میلیارد تومان است؛ مطالباتی است که هنوز پرداخت نشده تصریح کرد: در این شرایط چه کسی میتواند ادامه دهد.
بزرگترین مجموعه تولید سلولهای خورشیدی خاورمیانه در استان کرمان راهاندازی میشود
وی با اشاره به مشکلاتی که در حوزه استانی وجود دارد گفت: شش ماه طول میکشد تا تجهیزات نیروگاههای تجدید پذیر به دست متقاضیان برسد و عملاً در کشور تجهیزات برای نصب وجود ندارد.
پورابراهیمی با بیان اینکه راهاندازی بزرگترین مجموعه تولید سلولهای خورشیدی خاورمیانه در استان کرمان در حال عملیاتی شدن است و ظرف چند هفته آینده عملیات اجرایی آن آغاز میشود افزود: ایران قطب صادرات سلولهای خورشیدی در منطقه خاورمیانه میشود.