plusresetminus
واردات نفت خام چین با خرید نفت ایران به بالاترین میزان از تابستان ۲۰۲۳ رسید
به گزارش نفت آرا از وزارت نفت و براساس گزارشی که خبرگزاری رویترز منتشر کرده است،  داده‌های گمرک چین در روز دوشنبه (۲۵ فروردین ) نشان داد واردات نفت خام این کشور در ماه مارس ۲۰۲۵ ( اسفند - فروردین)‌ نسبت به دو ماه پیش به‌شدت افزایش یافته و نسبت به دوره مشابه پارسال(۲۰۲۴) حدود ۵ درصد افزایش یافته است که افزایش خرید از ایران و افزایش دوباره تحویل نفت روسیه سبب این افزایش بوده است.
بر اساس اطلاعات گمرک، واردات نفت چین در ماه مارس به مجموع ۵۱ میلیون و ۴۱۰ هزار تن معادل ۱۲ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه در روز رسید که بالاترین حد از اوت ۲۰۲۳ به‌شمار می‌آید.
این مقدار در مقایسه با رقم روزانه ۱۱ میلیون و ۵۵۰ هزار بشکه در مارس ۲۰۲۴ میلادی و ۱۰ میلیون و ۳۸۰ هزار بشکه در ژانویه تا فوریه امسال افزایش نشان می‌دهد.
افزایش خرید نفت چین از ایران که حدود ۱۳ درصد از کل خرید نفت خام چین را تشکیل می‌دهد، در ماه مارس افزایش یافت، زیرا پالایشگاه‌ها و بازرگانان مستقل در انتظار تشدید تحریم‌های نفتی علیه تهران از سوی واشنگتن و کاهش عرضه احتمالی، به‌دنبال ذخیره‌سازی نفت رفتند.
اما لی، تحلیلگر شرکت تحلیل نفتکش ورتکسا گفت: واردات نفت خام چین از مسیر دریا به روزانه ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه رسیده که بالاترین مقدار از اکتبر ۲۰۲۳ است.
در مجموع با وجود تشدید تحریم‌های واشنگتن علیه صادرات نفت مسکو در ژانویه ۲۰۲۵ (دی - بهمن ۱۴۰۳)‌، تحویل نفت روسیه دوباره افزایش یافت، زیرا نفتکش‌های غیرتحریمی با بهره‌گیری از افزایش نرخ‌های حمل‌ونقل به ناوگان انتقال محموله‌های نفتی روسیه ملحق شدند.
پالایشگاه‌های دولتی چین که از ماه مارس خرید دریایی نفت روسیه را محدود کرده‌اند، واردات نفت جایگزین از خاورمیانه، غرب آفریقا و آمریکای جنوبی را برای جبران این اقدام افزایش داده‌اند.
داده‌ها نشان می‌دهد که در سه ماه نخست امسال، میانگین واردات نفت خام چین به مجموع ۱۳۵ میلیون و ۲۵۰ هزار تن یا ۱۰ میلیون و ۹۷۰ هزار بشکه رسیده است که در مقایسه با سال گذشته میلادی ۱.۵ درصد افت نشان می‌دهد.
داده‌های گمرک چین همچنین نشان داد صادرات فرآوردههای نفتی چین در ماه مارس، شامل گازوئیل، بنزین، سوخت هوایی و سوخت دریایی، به ۵ میلیون و ۲۴۰ هزار تن رسید که نسبت به رقم ۶ میلیون و ۲۰ هزار تن در مارس ۲۰۲۴ کاهش نشان می‌دهد.
بر اساس این گزارش، صادرات فرآورده‌های نفتی چین در سه ماه نخست امسال به ۱۲ میلیون و ۴۶۰ هزار تن رسید که نسبت به دوره مشابه پارسال ۱۶ درصد افت داشته است.
چین مقدار کمتری از سهمیه‌های صادراتی تازه را در مقایسه با سال گذشته میلادی منتشر کرد، اما انتشار زودتر از حد معمول بر حاشیه‌های سود پالایشگاهی آسیا تأثیر گذاشت.
واردات گاز طبیعی با خط لوله و در عین حال محموله‌های گاز طبیعی مایع شده (ال‌ان‌جی)، در ماه گذشته میلادی با ۱۵ درصد افت نسبت به مدت مشابه پارسال به ۹ میلیون و ۱۶۰ هزار تن رسید و میانگین واردات در سه‌ ماه نخست به ۲۹ میلیون و ۴۲۰ هزار تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۴، ۱۰ درصد افت نشان می‌دهد.
تقاضا برای عرضه تک‌محموله ال‌ان‌جی چین به‌دلیل هزینه واردات بالا و عرضه داخلی فراوان پایین بود.
شرکت‌ها همچنین به‌دلیل تعرفه‌های تنبیهی پکن در بحبوحه جنگ تجاری آمریکا و چین از حمل‌ونقل ال‌ان‌جی ایالات متحده خودداری کرده‌اند.
https://naftara.ir/vdchwmnz.23n-qdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

پربيننده ترين خبرها