مدیر عامل شرکت ملی نفت گفت: ما اکنون باتوجه به اینکه ظرفیت تولید به میزان قبل برگشته و ادعا داریم میزان صادرات را به دو برابر ارتقا دهیم و پایانه های نفتی این آمادگی را دارند که افزایش صادرات داشته باشیم.
نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی گفت: با دستور وزیر نفت و همراهی مدیرعامل شرکت ملی نفت، مقرر شده است بحث تردد با حضور شناورها حل شود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اهمیت تعمیرات و نوسازی تأسیسات پایانههای نفتی، از چشمانداز ظرفیت تولید نفت خام کشور به پنج میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز تا هشت سال آینده خبر داد.
یک مقام آگاه در وزارت نفت میگوید که «صادرات نفت ایران از آذرماه ۱۴۰۰ تقریباً به ثبات نسبی رسیده است و اگرچه هر ماه افزایش نسبی داشته اما روی کانال ۴۰ درصد افزایش نسبت به ابتدای دولت به پایداری رسیده است.
افزایش صادرات نفت کشور به بیش از یک میلیون بشکه در روز در دولت سیزدهم، موجب شد که روند صعودی تورم ماهانه در سال 1400 نزولی شود و تورم نقطه به نقطه در پایان سال 1400 حدود 24 درصد نسبت به روند قبلی کاهش یابد.
عباسی عضو کمیسیون انرژی با بیان اینکه افزایش فروش نفت دستاورد پایداری نیست، گفت: باید مراقب بود که رشد درآمد ارزی باعث غفلت از آینده و توان بخش خصوصی، اتکا بیشتر به دلارهای نفتی و سرکوب نرخ ارز نشود.
وزیر نفت گفت: صادرات نفت ایران در سختترین تحریمها افزایش یافته است؛ بدون آنکه مذاکرات وین تأثیری بر آن داشته باشد یا اینکه ما منتظر نتیجه مذاکرات باشیم.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: تنها منبع گازی قابل اعتماد غیر از روسیه؛ ایران است که بکر هم است، یعنی درست که از تولیدکنندگان بزرگ گاز دنیا هستیم اما از صادرکنندگان نیستیم، یعنی نتبالانس ما منفی است.
یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: سال آینده اگر امکان فروش ۲ میلیون بشکه نفت را داشته باشیم و به طور میانگین قیمت هر بشکه نفت ۱۰۰ دلار باشد و درصورت امکان ورود این میزان ارز به کشور، درآمد کشورمان به ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلار خواهد رسید در حالی که درآمد نفتی ایران در سال ۹۹ حدود ۱۲ میلیارد دلار و قیمت نفت هم سال گذشته ۳۵ دلار بود.
طی یک هفته اخیر بازار نفت فراز و فرودهای بسیاری به خود دیده که سبب افزایش قیمت این کالای اساسی به مرز 97 دلار و به دنبال آن بالا رفتن قیمت نفت اوپک به بالای 95 دلار شده است.