درحالی مسئولین نفتی مدعی اند که شرایط صادرات نفت ایران در شرایط تحریمی مساعد شده که گزارش تفریغ بودجه نشان می دهد ایران به طور متوسط روزانه حدود ۲۵۶ هزار بشکه نفت صادر کرده است.
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی گفت: برنامه ما این است که از انحراف مسیر سوخت جلوگیری کنیم، در این صورت میتوانیم تراز عرضه و تقاضا را پوشش دهیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: دولت مردمی با ورود دقیق به وضعیت اقتصادی مردم تلاش کرد با در پیش گرفتن راهکارهایی کوتاهمدت برای بهبود وضعیت معیشتی در عین حال به برنامه بلندمدتی برای حل مشکلات اقتصادی توجه کند.
راهبرد بیاثر کردن تحریم ذیل بازارسازی نفت موجب شد که در دولت سیزدهم صادرات نفت و میعانات گازی ایران جهش یافته و بدون برجام به بیش از یک میلیون بشکه در روز برسد.
عضو هیات علمی موسسه مطالعات انرژی با بیان اینکه اگر بتوانیم افزایش تولید را به اروپا بفرستیم نیازی نیست که بخواهیم به امریکا صادرات داشته باشیم، گفت: یک تا یک و نیم میلیون بشکه افزایش تولید و صادرات ایران را اروپا براحتی جذب میکند و مشکلی برای این کار وجود ندارد.
وزیر نفت با اشاره به اینکه در سال اول دولت سیزدهم بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار تفاهمنامه و قرارداد نفتی و گازی امضا کردیم، گفت: ایران آماده است بلافاصله بعد از رفع تحریمها به سطح تولید و صادرات پیش از تحریم بازگردد.
عضو اتاق بازرگانی تهران میگوید عدم تخصیص سرمایههای جدید در زیرساختهای نفتی باعث شده ایران در این حوزه از رقبای منطقهای خود عقب بیفتد. به گفته وی، ایران میتواند با شرایطی به تولید شش میلیون بشکه نفت در روز برسد.
دولت سیزدهم علاوه بر توسعه صادرات نفت و گاز در مدت کوتاه شروع به کار خود، موفقیت چشمگیری در وصول درآمدهای آن داشته است. ۲.۵ برابر شدن وصول درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت، گاز، میعانات گازی، فرآوردههای نفتی و محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل آن، نتیجه اقدامات فعالانه دولت سیزدهم بود.
اولویت نخست ایران پس از تامین نیازهای داخلی، برای حضور در بازارهای گاز، صادرات به کشورهای همسایه و مقاصد نزدیک است تا آنجا که زمستان سرد سال گذشته بدون قطع گاز عبور کردیم و صادرات نفت و درآمدهای نفتی کشور افزایش یافت.
اطلاعات شرکتهای رصد نفتکشها نشان میدهد که ایران صادرات نفت خود را در ژوئن و ژوئیه افزایش داده است و ممکن است میزان صادراتش ماه میلادی جاری با عرضه تخفیف بیشتر نسبت به نفت روسیه به چین، افزایش بیشتری پیدا کند.
آدرس غلط اتاق تهران درباره افت شدید صادرات نفت ایران درحالی در فضای رسانهای بازتاب گستردهای پیدا کرد که بعد از امضای سند همکاری 25 ساله، صادرات نفت ایران به چین 8 برابر شد.
اموال بلوکه شده ایران در حسابهای رسمی مربوط به صادرات نفت قبل از اعمال تحریمها است و همه ارز حاصل از صادرات نفت و محصولات هیدروکربوری در شرایط تحریم به کشور بازمیگردد.
در شرایطی که اتحادیه اروپا قصد دارد واردات نفت دریایی از روسیه را تا پایان سال جاری میلادی به صفر برساند،صادرات نفت روسیه به منطقه مدیترانه به بالاترین رقم از اواسط ماه ژوئن رسیدهاست.
در حالی که ظرفیت تولید نفت ایران به دلیل تحریمها در دولت گذشته به زیر ۳ میلیون بشکه در روز کاهش یافته بود، این ظرفیت در دولت سیزدهم به ۳.۸ میلیون بشکه در روز افزایش یافته که قدرت چانهزنی ایران در مذاکرات برجام و همچنین اوپک را افزایش داده است.
ارائه پیشنهادهای روسیه و ایران به چین و هند و تخفیف در نفت خام صادراتی این کشورها نگرانیها را در مورد آینده صادرات نفت عراق افزایش داده است. عراق ۹۵ درصد بودجه اش وابسته به صادرات نفت است.