بلومبرگ در گزارشی با اشاره به افزایش صادرات نفت ایران به ۱.۳ میلیون بشکه در روز، طبق آمار کپلر و ورتکسا نموداری از صادرات نفت ایران در سالهای گذشته را منتشر کرده است.
صادرات نفت خام ایران در نوامبر سال ۲۰۲۲ میلادی به حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه و در ماه دسامبر هم به بالاترین سطح در ۴ سال گذشته رسید و آنطور که مسوولان اعلام کردهاند تا هشت سال آینده ظرفیت تولید به ۵.۷ میلیون بشکه میرسد موضوعی که به گفته کارشناسان در صورت تحقق شرایطی میتواند امکان پذیر باشد.
دولت بودجه را بر مبنای فروش ۱.۴ میلیون بشکه نفت ۸۵ دلاری بسته، حال آنکه در برخی از ماه های امسال فروش نفت به ۳۰۰ هزار بشکه رسیده بود، بماند که تصمیم جدید پاناما شرایط را سخت تر هم کرده است.
دولت بودجه را بر مبنای فروش ۱.۴ میلیون بشکه نفت ۸۵ دلاری بسته، حال آنکه در برخی از ماه های امسال فروش نفت به ۳۰۰ هزار بشکه رسیده بود، بماند که تصمیم جدید پاناما شرایط را سخت تر هم کرده است.
شرکت تحقیقاتی Vortexa، مجموع فروش نفت ایران را در ماه دسامبر ۱.۴ میلیون بشکه در روز اعلام کرد که بالاترین میزان در ۳.۵ سال اخیر است و ۱.۲ میلیون بشکه آن به چین صادر میشود.
آمار منابع غربی نشان می دهد صادرات نفت ایران در دو ماه آخر سال ۲۰۲۲، با وجود تحریمهای آمریکا، به رکورد بالای جدیدی صعود کرد و شروع قوی در ابتدای سال ۲۰۲۳ داشته است.
شرکت اطلاعات انرژی «وورتکسا» گزارش داد که صادرات نفت خام ایران در ماه دسامبر گذشته به بالاترین میزان از زمان اعمال تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران رسید.
رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی با اشاره به سهم اندک ایران از بازار جهانی، گفت: نه تنها مقدار فروشمان کم است بلکه در وصول درآمدهایمان هم مشکل داریم طوریکه به ازای فروش پتروشیمی نهاده می گیریم.
هرچند که بازار نفت در ۲۰۲۲ سالی پرفراز و نشیب و با تحولاتی عمیق را پشت سر گذاشت اما مجموع عملکرد ایران در این بخش رضایت بخش بود تا جایی که طبق اعلام سخنگوی دولت، ماه گذشته شاهد رکوردزنی صادرات از آغاز دور جدید تحریم ها یعنی از سال ۹۷ تاکنون بودیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به میزان فروش نفت در سال آینده بر اساس بودجه ۱۴۰۲ گفت: دولت فروش نفت و میعانات گازی را حدود ۱.۵ میلیون بشکه در روز و با قیمت ۷۰ دلار بسته است.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم، وزارت نفت با اجرای سیاست «بازارسازی نفت» راهبرد بیاثر کردن تحریمهای نفتی در حوزه صادرات نفت ایران را درپیش گرفت. بازارسازی نفت از مسیر سهامداری در پالایشگاههای فراسرزمینی یکی از سیاستهای وزارت نفت دولت سیزدهم بود که در افزایش صادرات نفت ایران در شرایط تحریم نقش ویژهای ایفا کردهاست. این موضوع ...
یک سوال اساسی وجود دارد که هنوز طرفداران برجام به آن پاسخ ندادهاند: چرا بعد از خروج آمریکا از برجام، صادرات نفت ایران به عدد قبل از اجرای برجام یعنی یک میلیون بشکه در روز برنگشت؟
آیا ایران میتواند رقمی نزدیک به ۷۰میلیون مترمکعب گاز طبیعی در روز در مرزهای شمال غربی برای ارسال به اروپا یا هر نقطه مشابهی کمتر از ۴۵ روز آینده تحویل دهد؟ پاسخ قطعا آری است.
آمار ارائه شده از سوی وزارت انرژی آمریکا در مورد درآمد نفتی ایران در ۷ماهه ۲۰۲۲ نشان میدهد ایران در این دوره بیش از ۱٫۵ میلیون بشکه در روز نفت صادر کرده که اذعانی است به شکست سیاست تحریم نفتی ایران.