یک کارشناس حوزه انرژی گفت: صادرات نفت و فراوردههای نفتی روسیه به اروپا حدود 4 میلیون بشکه بوده، اتحادیه اروپا دنبال این است که این میزان را کم و یا حذف کنند، در این صورت ایران میتواند تمام افزایش تولید خود را روانه بازار اروپا کند.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران در جریان بازدید مشاوران وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور زنان و خانواده مهمترین فعالیت این شرکت را تبیین کرد.
وزیر نفت با اشاره به چالشهای بسیار برای فروش نفت و میعانات گازی در زمان تحریم گفت: اجرای پتروپالایشگاه «شهید قاسم سلیمانی» و پالایشگاه «مروارید مکران» تحریمها را بیاثر میکند.
وزارت نفت اعلام کرد: پیش از این، شرکت ملی نفت ۱۴.۵ درصد از محل صادرات نفت یا تحویل نفت خام و میعانات به پالایشگاههای داخل سهم میبرد که این درآمد خیلی شفاف نبود، اما در رابطه مالی اصلاحشده، اینشرکت به اندازه عملکردی که به تفکیک از تولید در میدانهای نفت و گاز دارد، سهم خواهد برد.
محموله های نفت خام از کشورهای خاورمیانه به اتحادیه اروپا از ماه ژانویه تا کنون ۹۰ درصد افزایش یافته، در حالی که این اتحادیه، نفت روسیه را به دلیل تحریم ها رد می کند.
نماینده مجلس گفت: ونزوئلا میتواند به عنوان پایگاهی برای تهران به منظور خنثیسازی تحریمهای آمریکا عمل کند. همکاری ایران با این کشورها و اخذ سهام پالایشگاههای فراسرزمینی در آنها میتواند به نفع جمهوری اسلامی ایران باشد و فروش نفت ایران را نیز تضمین کند.
طبق گزارش رویترز، صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران به ونزوئلا به 6 میلیون بشکه در ماه معادل 200 هزار بشکه در روز رسیده است، درحالی که این رقم در دولت قبلی صفر بود.
آمار گمرک چین نشان داد، پکن در ماه ژوئن (ماه گذشته میلادی) 260 هزار تن نفت خام ایران را وارد کرده است که چهارمین محموله نفت خام ایران از دسامبر گذشته به این کشور به شمار می رود.
طبق آمار اوپک و موسسه کپلر، پس از امضای سند همکاری 25 ساله ایران و چین با راهبردی مسئولین ارشد نظام، صادرات نفت ایران به این کشور حدود 8 برابر شده است.
معاون نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت از موافقت و دریافت مصوبه هیئت وزیران برای اجرای آییننامه اصلاح رابطه مالی دولت و شرکت ملی نفت ایران خبر داد.
طبق گزارش موسسه ردیابی نفتکش کپلر، بعد از جنگ اوکراین، صادرات نفت ایران و روسیه به چین به ترتیب روزانه ۱۷۰ و ۱۸۲ هزار بشکه افزایش داشته و جایگزین نفت آنگولا، گابن و کنگو شده است.
صادرات نفت ایران در دو برهه زمانی «قبل از پذیرش برجام» و «در دولت سیزدهم» معادل میانگین دولت یازدهم و دوازدهم (1.1 میلیون بشکه در روز) بوده که نشان دهنده شکست راهبرد مذاکره با آمریکا در فروش نفت است.
به اعتقاد کارشناسان هزینه و فایده اجرای راهبرد توافق با آمریکا برای افزایش صادرات نفت ایران در دولت یازدهم و دوازدهم سربهسر شد و ایران باید به سمت بازارسازی نفت برای تضمین جریان صادرات نفت خود حرکت کند.
قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی تحت تاثیر نگرانیهای اقتصادی و انتظار سرمایهگذاران برای اقدامات احتمالی گروه هفت درباره صادرات نفت روسیه و احیای توافق هستهای ایران، بیش از یک دلار سقوط کرد.
طبق آمار اوپک، راهبرد توافق با آمریکا در مجموع تغییری در وضعیت صادرات نفت ایران در دولت روحانی ایجاد نکرده و میانگین فروش 1.1 میلیون بشکهای نفت ایران بعد از برجام تقریبا معادل رقم فروش قبل از پذیرش برجام بوده است.