مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با تأکید بر تلاش دولت سیزدهم برای ایجاد تعادل در تراز بین تولید و مصرف بنزین در کشور گفت: در هیچ نقطهای از کشور در زمینه تأمین سوخت کمبود نداریم.
معاون وزیر نفت گفت: اکنون تولید بنزین ۹۸ میلیون لیتر در روز رسیده در حالی که این رقم در سال گذشته ۹۶.۹ میلیون لیتر بوده است. به موازات آن نفتگاز نیز با افزایش ۳ درصدی از ۱۰۸ میلیون لیتر به ۱۱۲ میلیون لیتر رسیده است.
رئیس صنف جایگاهداران کشور گفت: مصرف بنزین آزاد طی سه سال اخیر رشد صعودی داشته و هم اکنون حداقل ۵۰ درصد بنزین مصرفی کشور به نرخ آزاد است که کلانشهر تهران رتبه اول تقاضای مصرف بنزین آزاد در کشور است.
مصرف بنزین در خودروهای داخلی دو برابر میانگین جهانی است که این موضوع ایران را از درآمد سالانه 270 هزار میلیارد تومانی از طریق صادرات بنزین محروم کرده است.
درحالی ۵ سال گذشته کشور نیازی به واردات بنزین نداشت و حتی رتبه اول تولیدکنندگان بنزین را در میان کشورهای اوپک بدست آورد اما این روزها تولید جوابگوی مصرف نیست.
نمودار مصرف بنزین طی دو دهه گذشته سینوسی ولی افزایشی بوده و آمارهای بین المللی نشان میدهد ایران دوازدهمین مصرف کننده بنزین در جهان است و در این مورد در حال رقابت با کشورهایی نظیر آمریکا، چین، روسیه، هند و برزیل است که جمعیت چند برابر بیشتر از ما دارند.
مدیرعامل شرکت پخش فرآورده های نفتی رکورد مصرف بنزین در تیر را ۱۱۰ میلیون لیتر اعلام کرد و گفت: برخی از روزها مجبور شدیم از ذخایر بنزینی استفاده کنیم اما حالا تولید و مصرف در نقطه سربه سر است.
رئیس کانون انجمنهای صنفی جایگاهداران سوخت کشور با بیان اینکه در برخی روزها پیک مصرف تا 120 میلیون لیتر هم بالا رفت، گفت: اگرچه برای تامین این میزان بنزین مشکلی پیش نیامد اما اگر این روند ادامه پیدا کند دچار چالش خواهیم شد.
مدیر طرح سیانجی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با یادآوری اینکه بر اساس مصوبه شورای اقتصاد برای گازسوزکردن رایگان خودروهای عمومی تا کنون ۲۰۰ هزار خودرو تبدیل شدهاند، گفت: از این محل سالانه ۳۵۰ میلیون لیتر در مصرف بنزین صرفهجویی شده است.
مدیر هماهنگی و نظارت بر عملیات شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ضمن انتقاد از مصرف بالای بنزین در خودروهای تولید داخل و تأکید بر ضرورت اصلاح این روند، گفت: اگر قرار باشد با همین رویه پیش برویم، احتمال واردات بنزین برای سال آینده دور از ذهن نیست.
رئیس صنف جایگاهداران کشور گفت: در ایام تعطیل تقاضا برای مصرف بنزین افزایش مییابد و این امری طبیعی است و هیچ ارتباطی به شایعه افزایش قیمت بنزین ندارد و با اعلام رسمی دولت تغییر قیمت بنزین در دستور کار نیست.
مدیر شرکت ملی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه گفت: طی دو ماه گذشته ۱۱۶ میلیون لیتر بنزین در مرکز و شهرهای شمالی استان آذربایجان غربی مصرف شده که این مقدار در مقایسه با سال گذشته با روند افزایشی مواجه است.
عضو مجمع فعالان صنعت سی. ان. جی کشور گفت: در ۲ سال گذشته با سی. ان.جیسوز کردن حدود ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو، صرفهجویی ۳۵۰ میلیون لیتری در مصرف بنزین حاصل شده است و انتظار میرود با اجرای کامل مصوبه شورای اقتصاد در این زمینه، صرفهجویی بالاتری حاصل شود.
تعداد پالایبشگاههای کشور ثابت است و بنزین تولیدی هم محدود است، برای تولید بیشتر یا باید پالایشگاه جدید احداث کنیم و یا اینکه پالایشگاههای قدیمی را بهبود کیفیت دهیم. یعنی سهم تولید بنزین از هر بشکه نفت را افزایش دهیم که هر دو اقدام مستلزم سرمایهگذاری است.
از ابتدای سال تاکنون روزانه ۸۶.۳ میلیون لیتر بنزین توزیع شده که در مقایسه با میزان ۷۵ میلیون لیتری سال قبل، افزایش ۱۵.۲ درصدی مصرف را نشان می دهد. این میزان با توجه به صعودی بودن روند مصرف بنزین و نزدیکی به پایان سال، باز افزایش خواهد یافت که البته به محدودیتها و ممنوعیتهای وضع شده مرتبط با کرونا نیز بستگی خواهد داشت؛ اما اگر ممنوعیتهای کم باشد،...