ایران در حالی به عنوان دومین دارنده ذخایر گاز دنیا در تامین نیاز داخلی خود با چالش مواجه شده و نتوانسته از کمبود بازارهای جهانی به نفع خود استفاده کند که کارشناسان، قرن فعلی را قرن گاز می دانند.
عضو اتاق بازرگانی تهران میگوید عدم تخصیص سرمایههای جدید در زیرساختهای نفتی باعث شده ایران در این حوزه از رقبای منطقهای خود عقب بیفتد. به گفته وی، ایران میتواند با شرایطی به تولید شش میلیون بشکه نفت در روز برسد.
عضو اتاق بازرگانی تهران میگوید با وجود آنکه دوری چند ساله ایران از بازار جهانی نفت باعث شده بازگشت به این عرصه دشواریهای خاص خود را داشته باشد، اما میتوان بازار کشور را بازیابی کرد.
ایران با تولید بیش از ۶ میلیون تن قیر در سال ۱۳۹۹ و ۵.۴ میلیون تن در سال ۱۴۰۰ رتبه چهارم جهان را از نظر تولید قیر دارد و بیش از ۸ درصد از کل نیاز جهانی را تأمین میکند.
تجربه روسیه و آمریکا نشان میدهد که تجارت گاز تنها صادرات گاز نیست، بلکه مجموعهای از صادرات، واردات، سوآپ و ترانزیت گاز را شامل شده به گونهای که منافع کشور را به صورت حداکثری تامین کند.
سفیر اسبق ایران در اردن گفت: توسعه میدان آرش تابع پارامترهای خاصی است و یکی از پارامترهای اساسی توافق سهجانبه است اما دو کشور کویت و عربستان اقدام به بهرهبرداری کردند و در آخرین اجلاس مشترک که فروردین 1401 برگذار شد ایران حضور نداشت
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: در این شرایط از هر فرصتی برای دور زدن تحریم استفاده میکنیم تا برای اداره کشور درآمد ارزی داشته باشیم، از هر پیشنهادی که بخشی از نیاز ما را تامین کند، استقبال میکنیم.
مدیرعامل شرکت پتروپارس با تشریح آخرین وضع توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، میدانهای بلال، فرزاد بی، فروزان، آزادگان جنوبی و همکاری با کشورهای آمریکای لاتین اعلام کرد: مجموع قراردادهای جاری شرکت پتروپارس ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار است و این شرکت تاکنون حدود ۲۴ تا ۲۷ میلیارد دلار پروژه اجرا کرده است.
اولویت نخست ایران پس از تامین نیازهای داخلی، برای حضور در بازارهای گاز، صادرات به کشورهای همسایه و مقاصد نزدیک است تا آنجا که زمستان سرد سال گذشته بدون قطع گاز عبور کردیم و صادرات نفت و درآمدهای نفتی کشور افزایش یافت.
اطلاعات شرکتهای رصد نفتکشها نشان میدهد که ایران صادرات نفت خود را در ژوئن و ژوئیه افزایش داده است و ممکن است میزان صادراتش ماه میلادی جاری با عرضه تخفیف بیشتر نسبت به نفت روسیه به چین، افزایش بیشتری پیدا کند.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: اگر صادرات ما افزایش پیدا کند درآمد افزایش پیدا کرده و سهم نفت از درآمد کشور رشد خواهد یافت، در حال حاضر صنعت نفت کشور 150 تا 180 میلیارد دلار نیاز به سرمایهگذاری دارد در صورتی که در حوزه سرمایهگذاری گشایش صورت گیرد شرایط بهبود مییابد.
آدرس غلط اتاق تهران درباره افت شدید صادرات نفت ایران درحالی در فضای رسانهای بازتاب گستردهای پیدا کرد که بعد از امضای سند همکاری 25 ساله، صادرات نفت ایران به چین 8 برابر شد.
مدیر عامل اسبق شرکت ملی نفت گفت: ما در زمستان برای صادرات گاز به عراق و ترکیه دچار کمبود میشویم، از همین روی سواپ وضعیت ما را در بحث صادرات پایدار میکند.
ایران زیرساخت لازم برای واردات گاز روسیه حداقل به میزان 20 میلیارد متر مکعب در سال را داراست و میتواند با واردات گاز روسیه با قیمت مناسب و صادرات آن به قیمت بالاتر، خود را به هاب گازی منطقه تبدیل کند.
به گزارش اختصاصی پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا،بعد از مرگ مرحوم حسن بیگی از مدیران با تجربه و متخصص صنعت پتروشیمی این بار مورخ 19مردادماه1401 مرگ زنده یاد "شهریار جهرمی" اهالی صنعت پتروشیمی را شوکه کرد.
پس از فوت این جانباز مام وطن و مدیر با سابقه روشن در صنعت پتروشیمی گمانه زنی ها و شایعه پراکنی ها از سوی رسانه های محلی ، ملی و بعد از ...