«گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس» در دوره تحریمهای ظالمانه غرب، نقش مهمی را در خنثیسازی تحریم داشته و بهعنوان بزرگترین هلدینگ پتروشیمیایی کشور در خط مقدم این جنگ اقتصادی به شکل موثری فعال بوده است. از اینرو، این مجموعه در توسعه اقتصادی کشور سهم ویژهای را به خود اختصاص داده و اکنون نیز که یکی از دغدغههای کشور توسعه سهم شرکتهای دانشبنیان در اقتصاد ...
عضو سابق کمیسیون انرژی مجلس گفت: ما اکنون در تامین بنزین و گازوئیل مشکل داریم، در تولیدات پالایشگاهی لب مرز قرار دایم و شاید حتی مجبور شویم به سمت واردات برویم، در بحث گاز بازار را از دست دادهایم و روسیه که فقط کمی بیشتر از ما ذخایر گازی دارد ۵۰ درصد بازار اروپا و ۱۹ درصد نیاز جهان را تامین میکند، حتی الجزایر هم در این بازار حضور دارد و سهم ما از ...
تولید و مصرف قیر جهان در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۱۲۵ میلیون تن بود و ایران با ظرفیت تولید بیش از ۶ میلیون تن قیر، سهم ۸ درصدی از بازار جهانی قیر را داشته است.
قیمت نفت به حدود ۷۶ دلار رسیده؛ کارشناسان این کاهش قیمت را عجیب دانسته و معتقدند که شرایط حاکم بر بازار به نوعی تقویت کننده قیمت ها بوده و رفتار طلای سیاه برخلاف پیش بینی ها و واقعیت بازار است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: تا زمانی که در حوزه بالادستی نفت در تحریم قرار داریم هیچ شرکت بینالمللی نفتی نمیتواند در ایران سرمایهگذاری کند و تبعات آن را بپذیرد.
کشور ایران با بیش از ۳۳ تریلیون متر مکعب ذخایر گاز، سهمی معادل ۶/ ۱۶ درصد از کل ذخایر اثبات شده گاز جهان را در اختیار دارد اما هیچ سهمی از قیمتگذاری این کالا ندارد. بورس انرژی ایران در راستای ماموریت خود به عنوان مرجعی در زمینه قیمتگذاری حاملهای انرژی و همچنین کمک به اجرایی شدن سیاستهای کلان اقتصادی، از جمله سیاستهای اقتصاد مقاومتی، درصدد راهاندازی ...
بیش از یک دهه از تصویب احداث پتروشیمی ها در فارس می گذرد. آن زمان که دولت نهم مجوز احداث ۱۱ پتروشیمی را در استان صادر کرد؛ رویای صنعتی شدن فارس با بهرهگیری از ظرفیتهای حوزه پتروشیمیها را در سر می پروراند اما امروز و بعد از گذشت نزدیک به ۱۳ سال، دولت سیزدهم هم هنوز نتوانسته گره ای از مشکلات پتروشیمی های استان باز کند.
در سیاست صنعتی ایران یکی از دغدغههای مهم همواره حول تقویت زنجیره ارزش بوده است؛ اینکه چگونه محصولات خام در یک سیستم به همپیوسته و در چند مرحله ارزشافزایی به محصولاتی با پیچیدگی بالاتر و با ارزشتر تبدیل شود. در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی یکی از کارشناسان این حوزه معتقد است که اگر زنجیره ارزش را در سه لایه بالادست، میاندست و پاییندست تقسیم کنیم،...
نخستین صندوق سرمایهگذاری قابلمعامله در بورس (ETF) دولتی با نماد «دارایکم» ابتدای تابستان سال۹۹ و زمانیکه دماسنج بورس بالاترین درجه ممکن را نشان میداد در سبد بورسی سهامداران قرار گرفت. ارزش هر واحد از این صندوق در زمان خرید ۱۰هزارتومان بود و افراد میتوانستند تا سقف ۲میلیونتومان از واحدهای این صندوق خریداری کنند.
منتقدان دولت در حالی از صادرات بنزین ۲۷ سنتی در سال جاری و ارزان فروشی دولت سیزدهم صحبت میکنند که بررسیها نشان میدهد این موضوع نه ارزان فروشی بنزین بلکه صاف کردن بدهی دولت روحانی در پیش فروش بنزین صادراتی است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا،سی و یکمین دوره نمایشگاه بینالمللی صنعت پلاستیک اوراسیا با حضور شرکت پتروشیمی مارون در استانبول ترکیه آغاز به کار کرد.
این نمایشگاه که از امروز آغاز به کار کرده تا ۵ آذرماه در شهر استانبول برقرار است و شرکت پتروشیمی مارون در این نمایشگاه حضور فعالانه خواهد داشت.
بهای خوراک پتروشیمیها چند وقتی است در مجلس مطرح شده و طبق گفته بهارستان نشین ها در آینده نه چندان دور شاهد تعدیل قیمت ها خواهیم بود. البته آنها مدعی هستند که وزارت نفت باید تایید نهایی را صادر کند.
سال هاست که صنعت پتروشیمی با چالش خام فروشی دست به گریبان است و حالا قرار شده که شرکتهای پتروشیمی با سرمایه گذاری در صنایع پایین دست، تولیدات خود را فرآوری و تبدیل به محصول کنند.
بزرگترین واگذاری تاریخ ایران در چند روز گذشته با واگذاری پتروشیمی خلیج فارس صورت گرفت و براساس اخبار منتشره ۱۲ درصد آن به مبلغ ۱۰۸ هزار میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به یک هلندیگ قطب اقتصادی واگذار شد.
استاد دانشگاه صنعتیشریف گفت: فقط در پارسجنوبی روزانه 28 میلیون متر مکعب کاهش تولید داریم و در سال 1410 ناترازی روزانه 400 میلیون متر مکعب خواهد بود یعنی بیش از 50 درصد کل مصرف امروزمان کسری خواهیم داشت.
دولت احمدی نژاد همزمان با اوج گرفتن تحریم ها اشخاصی را که می توانستند به تجارت خاکستری بپردازند به کار گرفت نا تحریم ها را دور بزنند و صادرات نفت ادامه یابد. این سرآغاز ورود بابک زنجانی به اقتصاد ایران بود. آیا احتمال تکرار این قصه وجود دارد؟
عضو اتاق بازرگانی گفت: پتروشیمی ها میگویند فناوری لازم برای توسعه زنجیره ارزش وجود ندارد، در حالیکه ۴۸۰ میلیارد دلار برای این صنعت هزینه شده، اگر بازهم فناوری ایجاد نشده مقصر خود آنها هستند.