plusresetminus
دولت به مشکلات کشاورزان خوزستان توجه کند/کشاورزان استان در تامین سوخت و کود شیمیایی با مشکل مواجه هستند
مشاور استانی اتاق اصناف خوزستان  در گفت‌وگو با پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، اظهار داشت: یکی از مشکلات عمده‌ای که متاسفانه این چند ماهه گریبان کشاورزان خوزستان بعنوان یکی از قطب‌های اصلی کشاورزی و تولید به گندم کشور شده است بحث سوخت تراکتور داران است.
 حامد یوسفی افزود: متاسفانه ستاد مبارزه با قاچاق کالا با وجود اینکه سهمیه محدود هزار لیتری که در گذشته به کشاورزان اختصاص داشت و همان هم کفاف تراکتور خود کشاورزان را هم نمی‌دهد،  حالا این سهمیه بسیار کاهش یافته است و این موضوع کشاورزان را دچار مشکلات عدیده‌ای کرده است.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی شهرستان بندرماهشهر با اشاره به اینکه وارد سال زراعی جدید شده‌ایم اما متاسفانه هنوز سهمیه سوخت به صورت علی الحساب اختصاص می‌یابد گفت: این موضوع سبب نگرانی بسیاری از کشاورزان شده است و اینکه آیا مسئولین پاسخ زحمات کشاورزان استان را در حوزه گندم که کشور را به خودکفایی رساندند باید اینگونه بدهند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه خودکفایی امروز کشور در حوزه گندم مدیون زحمات کشاورزان است، تصریح کرد: با توجه به اینکه وزارت جهاد کشاورزی کمترین میزان سوخت را به کشاورزان اختصاص داده است اما همچنان شاهد تلاش گندمکاران هستیم اما امروز شاهد آن هستیم که علاوه بر کم لطفی وزارت جهاد کشاورزی، ستاد قاچاق سوخت و شرکت نفت نیز این فشار را به کشاورزان بیشتر کرده‌اند.
یوسفی یکی دیگر از مشکلات کشاورزان را اختصاص بسیار پایین بذر گندم در سال زراعی جدید دانست و تصریح کرد: برای سال زراعی جدید وزارت جهاد کشاورزی فقط ۶۰ کیلو بذر گندم برای هر هکتار در نظر گرفته است. در صورتی که ما برای هر هکتار حداقل به ۲۰۰ کیلو بذر گندم احتیاج داریم و متاسفانه در سال زراعی جدید با این میزان بذر گندم دچار مشکلاتی شده‌ایم.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی شهرستان بندرماهشهر در ادامه گفت: از دولت و استاندار جدید می‌خواهیم تا نسبت به وضعیت کشاورزی خوزستان در سال زراعی جدید و با توجه به اینکه هر یک ساعت تعلل در حوزه کشاورزی آسیبی به تولید و خودکفایی کشور می‌زند پیگیری های لازم را انجام دهند. ما انتظار داریم نسبت به تامین بذر گندم و کودهای شیمیایی کشاورزی و همچنین سوخت تصمیم عاجلانه و جدی بگیرند تا کشاورزان استان علی رغم وجود مشکلات فعالیت خود را ادامه دهند.
این مقام مسئول  با اشاره به اینکه از فروردین ماه و با شروع فصل برداشت سهمیه سوخت کشاورزان خوزستان کاهش یافت اظهار داشت: در سال های گذشته سهمیه کمباین از تراکتور جدا بود اما متاسفانه امسال از فروردین ماه که فصل برداشت خوزستان آغاز می‌شود سهمیه‌ها کاهش یافت.
وی در پایان تصریح کرد: هر ساله تخصیص سوخت نسبت به سطح زیر کشت انجام می‌شد که در سال گذشته سهمیه سوخت ما نسبت به سطح زیر کشت مان در سال های گذشته ۱۲۰۰ لیتر سهمیه برای هر  تراکتور در ماه بود که به همین میزان سطح زیر کشت ما امسال حداکثر ۵۰۰ لیر اختصاص یافته است.
https://naftara.ir/vdch6qnz.23nmqdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما