این پرسش وجود دارد آیا آنچه از سالهای گذشته در قالب خصوصی سازی اتفاق افتاد راه شرکتهای پتروشیمی را از دولت جدا کرد یا آنکه شرکتهای پتروشیمی به سمت خصولتی شدن گام برداشتند؟
وزیر نفت به تازگی از آمادگی دولت ایران برای جذب سرمایه فعالان اقتصادی روسیه در بخش نفت و گاز، مشارکت در میدانها، سوآپ فرآوردههای نفتی و صادرات محصولات پتروشیمی خبر داده است، موضوعی که به گفته فعالان این حوزه به نفع هر دو کشور خواهد بود.
ایران و چهار کشور حاشیه دریای خزر به عنوان بزرگترین دارندگان منابع گازی جهان، در حالی هفته گذشته در دومین همایش اقتصادی خزر در مسکو گرد هم آمدند که زمستان سخت اروپا در راه است و بحران جنگ اوکراین، در این سختی بسیار اثرگذار؛ از این رو مذاکره کنندگان ایرانی در این همایش طی گفتوگو و سخنرانیهای مختلف تلاش کردند بیشترین همکاری را در حوزه انرژی میان کشورها ...
مدیر پیشین امور بینالملل شرکت ملی نفت گفت: در شرایط کنونی ما باید به سمت تجارت فرآوردههای نفتی همسایگان شمالی حرکت کنیم زیرا دیگر مشکلات تحریمی در این حوزه گریبانگیر ما نیست و سودآوری بیشتری نیز دارد.
کارشناس ازدیاد برداشت نفت گفت: وزارت نفت باید به دنبال افزایش بلندمدت ضریب برداشت نفت باشد که این موضوع، با تعریف حلقه سرمایه گذاری میان این وزارتخانه و شرکتهای دانش بنیان، محقق میشود.
مدیر اسبق امور بینالملل شرکت نفت گفت: سوآپ نفت از دو جهت برای ما سودآور بود، اولا یک «سوآپ فی» یا هزینه سوآپ به ما پرداخت میشد و ثانیا هزینه ایران برای انتقال نفت از جنوب برای تامین پالایشگاههای شمالی را کاهش میداد.
یک کارشناس حوزه انرژی اظهار داشت: روسیه یکی از بزرگترین صادرکنندگان نفت و گاز دنیا است و یکی از بازارهای هدف که میتواند به توسعه بازار ایران کمک کند اروپاست که تاکنون به عنوان ناموس روسیه بوده و به هیچ عنوان اجازه نداده که ایران نگاه چپ به این بازار داشته باشد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، یک عضو اتاق بازرگانی ایران معتقد است آمریکا باید بداند طرح جایگزین برجام چه هزینههایی بر آمریکا و متحدانش تحمیل خواهد کرد.
امیر رضا اعتمادی عنوان با بیان مطلب فوق گفت: در پی جنجال های سیاسی و اقتصادی بر سر احیای مجدد برجام، ایران گزینه های مناسبی را برای جایگزینی برجام انتخاب کرده است و ایران ممکن ...
درحالی زنگنه وزیر نفت روحانی وعده داده بود که پرونده فلرهای گازی در دولت دوازدهم بسته خواهد شد که ایران اکنون یکی از رکورد داران هدر رفت گاز در جهان است و حالا اوجی وعده داده که این مشکل را حل می کند.
یک کارشناس ارشد حوزه انرژی گفت: در مورد اروپا باید بیش از حدود 2 هزار کیلومتر خطوط لوله احداث کنیم که اقتصادی نیست، البته اکنون باید با قیمت جدید مطالعه شود، ما میتوانیم خط لوله ترکیه را فولظرفیت داشته باشیم که این کشور هم استقبال میکند.
هرچند در فصول سرد سالهای گذشته مصرف بیرویه گاز منجر به قطعی در شبکه خانگی نشده است، اما خسارات زیادی به صنایع کشور، از جمله پتروشیمیها، فولادی ها، سیمانی ها و نیروگاه ها تحمیل کرده است.
یک فعال بازار روغن موتور که نخواست نامش فاش شود، به بازار گفت: مالکان خودروهای توربو در بازار چراغ برق نمیتوانند روغن موتور های سنتتیک تولید بهران، ایرانول وسپاهان را به دلیل کمبود توزیع خریداری کنند.
مدیر عامل سابق شرکت نفت مناطق مرکزی گفت: ذخایر باقیمانده نفت در کشور ما حدود 80 میلیارد بشکه ثبت شده است و در صورت افزایش ضریب بازیافت به میزان هر یک درصد عدد بزرگی برداشت خواهیم داشت یعنی تولید حدود 800 میلیون بشکه افزایش پیدا خواهد کرد.
به گزارش اختصاصی پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا،امیر رضا اعتمادی -۱۴ سال پیش وزارت نفت خبر از پروژه خط لوله پارس داد، خط لولهای به طول ۱٬۷۴۵ کیلومتر که قرار بود انتقال گاز ایران را به اروپا از مسیر ترکیه فراهم سازد.
هدف از اجرای این طرح، انتقال روزانه ۱۱۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی تولید شده از پنج فاز ۲۰ تا ۲۴ میدان پارسجنوبی در خلیج ...
یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: با توجه به نیازهایی که در حوزه بنزین در سطح کشور وجود دارد باید به تدریج به سمت واقعی کردن قیمت حامل های انرژی با در نظر گرفتن پیوست های اجتماعی و فرهنگی گام برداشت.
با توجه به ظرفیت 2.3 میلیارد مترمکعب سالیانه خط لوله موجود بین دو کشور ایران و ارمنستان، پیشنهاد میشود علاوه بر قرارداد تهاتر فعلی گاز و برق بین دو کشور، صادرات گاز به ارمنستان تا سقف ظرفیت خط لوله انجام پذیرد.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: مشکل اصلی ما در شرایط کنونی این است که تحریم هستیم و نمیتوانیم پول نفتی را که میفروشیم به طور رسمی در حسابها داشته باشیم بلکه باید از طریق حسابهای واسطه دریافت کنیم، این هم ارزش کالاها را پایین میآورد و هم روند دریافت پول و تحویل محموله را دچار پیچیدگی میکند.