عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان مستربچ و آمیزه های پلیمری ایران در گفتگو با نفت آرا مطرح کرد

مازاد ظرفیت در صنعت کامپاند/شرایط امروز تولید هزینه ها را پوشش نمی دهد/محدودیت در صادرات باعث تشویق به صادرات می شود

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان مستربچ و آمیزه های پلیمری ایران به کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی ظرفیت های تولیدی اشاره کرد و این مسئله را خطرناک دانست. به گفته او ظرفیت ۵ میلیون تن وجود دارد در حالی که نیاز داخل حدود یک میلیون تن است.
plusresetminus
مازاد ظرفیت در صنعت کامپاند/شرایط امروز تولید هزینه ها را پوشش نمی دهد/محدودیت در صادرات باعث تشویق به صادرات می شود
محمدمهدی خراسانی در گفتگو با خبرنگار نفت آرا به چالش های پیش روی صنعت و راه حل های احتمالی آن پرداخت.
وی به نگرانی های ناشی از تغییرات قیمت ارز، قیمت مواد اولیه، و ناترازی انرژی اشاره کرد و آن ها را از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر صنعت دانسته است. خراسانی گفت: کنفرانس سال جاری قصد داریم این مسائل اساسی را با جدیت مورد بررسی قرار دهیم و راهکارهای مناسب ارائه کنیم.
دبیر نهمین همایش بین‌المللی کامپاند و مستربچ بر این باور است که در کنفرانس های گذشته، نوآوری های پژوهشی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، اما امسال تمرکز بر چالش های اساسی صنعت و یافتن راه حل های عملی برای آن هاست. او معتقد است که تعامل با نهادهای دولتی و شنیدن نظرات هر دو طرف (صنعت و دولت) ضروری است و اتاق ایران در این زمینه می تواند نقش مهمی ایفا کند. وی از بسته کمکی دولت برای حمایت از صنعت خبر داد، اما گفت جزئیات آن هنوز ارائه نشده است .
خراسانی بیان کرد که، اگرچه وزارت مربوطه مدعی است که عقب نیست، اما شرایط کنونی تولید به گونه ای است که هزینه ها را پوشش نمی دهد. با توجه به افزایش هزینه های تولید، ظرفیت های تولیدی کاهش یافته و صادرات نیز تحت تاثیر قرار گرفته است.
وی به کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی ظرفیت های تولیدی اشاره کرد و این مسئله را خطرناک دانست.به گفته او ظرفیت ۵ میلیون تن وجود دارد در خالی که نیاز داخل حدود یک میلیون تن است و بعد از تامین نیاز داخل می‌توان روی صادرات حساب کرد.
دبیر همایش کامپاند و به افزایش صادرات در سال های گذشته، در حالی که چالش های انرژی وجود داشت، اشاره کرد، و هشدار داد که ادامه ناترازی انرژی، به معکوس شدن این روند و نگرانی های بیشتر خواهد انجامید. خراسانی از دیگر مشکلات مطرح شده به کاهش ارزش افزوده صادرات است که به گفته او در نتیجه تمرکز بر صادرات با تناژ بالا، به محصولات با ارزش پایین محدود شده است.
ایشان با بیان اینکه باید به صادرات با ارزش افزوده بیشتر توجه شود، گفت: دولت تلاش هايي براي بازاريابي و تسهيل تجارت انجام داده، اما محدوديت هايي در صادرات وجود دارد که به افزایش قیمت تمام شده مواد اولیه، و در نتیجه تغییر از نرخ نیما به بازار توافقی، مرتبط است.این امر باعث تشویق قاچاق و یا کاهش صادرات شده است.
در پایان، محمدمهدی خراسانی گفت: به دنبال راه حل های تکنولوژیکی برای افزایش راندمان تولیدی در شرایط ناترازی انرژی و فقدان وام بانکی هستیم.
وی معتقد است که باید از روش های جدید تامین مالی استفاده کرد و این مشکلات در کنفرانس مورد بررسی قرار گیرد تا اعضای صنعت با روش های جدید آشنا شده و در بهبود شرایط کمک کنند. جلسات کنفرانس به گونه ای طراحی شده که ترکیبی از مباحث تخصصی و مدیریتی باشند و پرسش و پاسخ در آن ها لحاظ شده است.
https://naftara.ir/vdch6xnz.23n-vdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

پربيننده ترين خبرها