اوپک از رشد ۷۷ درصدی درآمد نفتی این سازمان در سال ۲۰۲۱ خبر داد و اعلام کرد ایران نیز در این سال بیش از ۲۵ میلیارد دلار درآمد از محل صادرات نفت کسب کرده است.
صادرات نفت ایران در دو برهه زمانی «قبل از پذیرش برجام» و «در دولت سیزدهم» معادل میانگین دولت یازدهم و دوازدهم (1.1 میلیون بشکه در روز) بوده که نشان دهنده شکست راهبرد مذاکره با آمریکا در فروش نفت است.
به اعتقاد کارشناسان هزینه و فایده اجرای راهبرد توافق با آمریکا برای افزایش صادرات نفت ایران در دولت یازدهم و دوازدهم سربهسر شد و ایران باید به سمت بازارسازی نفت برای تضمین جریان صادرات نفت خود حرکت کند.
طبق آمار اوپک، راهبرد توافق با آمریکا در مجموع تغییری در وضعیت صادرات نفت ایران در دولت روحانی ایجاد نکرده و میانگین فروش 1.1 میلیون بشکهای نفت ایران بعد از برجام تقریبا معادل رقم فروش قبل از پذیرش برجام بوده است.
یک کارشناس ارشد حوزه انرژی گفت: به طور کلی اگر تحریمها لغو شود ما امکان فروش 400 تا 500 هزار بشکه نفت را به اروپا داریم و این میزان صادرات کار سختی نیست.
وزیر نفت تاکید کرد: افزایش نرخ بنزین، نفت و گازوئیل به هیچ عنوان در دستورکار وزارت نفت و دولت قرار ندارد و طرح پایلوت کیش در مورد بازتوزیع یارانههاست که در یک محدوده کوچک در حال ارزیابی است.
اگر بهای نفت تا الان به رکورد تاریخی نرسیده، تا حدودی مدیون آزادسازی ذخایر فعلی نفت آمریکاست؛ ذخایری که با تخلیه سریع تا پایان اکتبر (اوایل آبانماه) به کف ۴۰ساله خواهد رسید. اگرچه از نظر تئوری ادامه روند فروش نفت از این ذخایر حتی تا سال آینده امکانپذیر است، اما نفت باقیمانده از نوعی خواهد بود که چندان مناسب تبدیل به بنزین و دیگر فرآوردهها در ...
رییس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی با بیان اینکه عرضه برق در بورس بهانه ای برای گران کردن انرژی است، گفت: رشد درآمدهای نفتی زندگی مردم را باید بهتر کند چرا که گرانی دنیا را فراگرفته است.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: ایجاد پالایشگاه فراسرزمینی، افزایش تولید و فروش نفت علیرغم تشدید تحریمها و صدور خدمات فنی و مهندسی ازجمله اهداف وزارت نفت ایران از برقراری ارتباط با دیگر کشورها است.
این روزها برخی از منابع خبری از احتمال آزاد سازی فروش نفت بدون احیای برجام خبر می دهند. این فرضیه نه چندان قوی در حالی مطرح می شود که کارشناسان معتقدند، فروش نفت بدون برجام مشکل این صنعت را حل نمی کند.
طبیعی است روسیه، تحریم شده و برای فروش محصولات خود با محدودیت روبهرو است، برای عبور از این چالشها، چارهای ندارد، جز اینکه تخفیفهای قابلتوجهی ارایه کند تا توجه متقاضیان بازار نفت (و سایر بازارها) را به خود جلب کند.
رئیس موسسه مطالعات بینالمللی انرژی گفت: استراتژی امنیت انرژی چین، اجازه وابستگی به نفت روسیه را نمیدهد و تجربه اروپا در وابستگی به انرژی روسیه جلوی چشمان چینیهاست.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه در اجرای پروژههای نفتی معطل شرکتهای خارجی نمیمانیم، گفت: در دولت قبل و با کاهش تولید به دلیل تحریمها، حدود یک میلیون بشکه از ظرفیت تولید نفت کشور از دست رفته بود که در دولت سیزدهم و با سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیون دلاری این ظرفیت احیا شد.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه بازارهای جدیدی برای فروش نفت شناسایی شده است، تصریح کرد: ایران مشتریهای خود را در بازار نفت دارد و روند فروش نفت به قیمت خوب، با قوت ادامه مییابد.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری با انتقاد از عدم توجه کافی به حوزه دانشبنیانها و آثاری که می توانند در توسعه کشور داشته باشند گفت: چرا باید کشوری با پیشینه ۵۰۰۰ ساله، نگران فروش نفت خود باشد؟