یک کارشناس حوزه بینالملل انرژی گفت: روسیه میزان زیادی نفت صادر میکند و به عنوان یک عضو غیراوپک هماهنگیهایی با میزان عرضه و قیمتگذاری دارد، اکنون با تخفیفهایی که برای برخی مشتریان مثل چین که زمان تحریم هم از ما نفت میخریدند، قائل میشود، سعی بر این دارد که بازار ایران را به چنگ بیاورد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه دیپلماسی انرژی فرصتی مغتنم برای پاسخ دندانشکن به تحریمهاست، گفت: یکی از راههایی که مسیر همکاریهای تازه بینالمللی را باز میکند دیپلماسی انرژی است.
روز چهارشنبه وزیر نفت با الکساندر نواک، معاون نخستوزیر روسیه و هیئت عالیرتبه این کشور دیدار داشت و در این دیدار مباحث مختلفی در زمینه افزایش همکاری ها مطرح و در نهایت اعلام شد ظرف یک سال و نیم آینده سقف مبادلات تجاری این دو کشور به سالانه ۴۰ میلیارد دلار می رسد. در حوزه انرژی نیز توافقات خوبی صورت گرفت.
وزیر نفت گفت: با توافقها و تفاهمنامهها که بعضی از آنها در حوزه انرژی به قرارداد منجر شده است، طبق برنامهریزی ظرف یک سال و نیم آینده سقف مبادلات تجاری ایران و روسیه به سالانه ۴۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
یک کارشناس حوزه انرژی اظهار داشت: روسیه اروپا را بازار خودش میداند و تمایلی ندارد ایران به افزایش تولید برسد، در نظر داشته باشیم سال ۲۰۲۵ شرایط بازار اروپا و رابطه با روسیه با ۲۰۲۱ متفاوت خواهد بود، اروپا روسیه را کنار نمیگذارد واردات نفت و ال ان جی و گاز را صفر نمیکند اما به شدت کاهش خواهد داد، بنابراین روسیه مسلما جایگاه خود را در حوزه نفت و گاز ...
پایگاه تحلیلی و خبری آرگوس مدیا نوشت: ایران پس از سفر وزیر نفتش به نزوئلا برای حمایت از بخش نفت تحریم شده ونزوئلا وارد عمل شده و به جز میعانات گازی، نفت خام سنگین خود را نیز به این کشور ارسال می کند.
پس از سفر وزیر برق عراق به تهران و توافق دو طرف درباره ازسرگرفته شدن صادرات گاز به عراق، وی امروز اعلام کرد بغداد تا پایان ماه جاری میلادی بدهیهای گازی ایران را پرداخت میکند.
عضو اتحادیه سوختهای جایگزین با بیان اینکه طبق مصوبه یک میلیون و 400 هزار خودروی عمومی طی 20 سال دوگانه سوز شده، گفت: حاصل این اقدام صرفه جویی 350 میلیون لیتر بنزین بوده است و اگر اجرا تداوم پیدا می کرد منافع اقتصادی زیادی را برای کشور به همراه داشت.
درحالی که یک موسسه رهیابی محمولههای نفتی از انتظار 2 میلیون بشکه نفت ایران برای انتقال به ذخایر دولتی چین خبر میدهد، سایر این موسسهها میگویند: به نظر میرسد، ایران بدون نیاز به توافق، به دلیل فشار عرضه در جهان، در حال ورود به بازار نفت است.
پاسخ ایران به ادعای کاهش صادرات نفت ارسال دو میلیون بشکه به چین است و طبق گزارش ها، چین در حال حاضر نفت بیشتری نسبت به قبل از تحریم های اعمال شده علیه ایران در سال 2018 خریداری می کند.
مشاور اقتصادی در اتحادیه اروپا گفت: ایران خودخواسته از بازار نفت و گاز خارج شده است. در این راستا سناریو و برنامهریزی در سطح جهان، اروپا و غرب بر این مبنا است که نقش ایران کمرنگتر خواهد شد اما 3 کشور قطر، عراق و آذربایجان نقشهای مهمتری را ایفا خواهند کرد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اعلام اینکه عراق بابت صادرات گاز یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار به ایران بدهی دارد، گفت: این کشور یک ماه برای پرداخت بدهی خود مهلت دارد.
مدیرعامل شرکت صنعتی دریایی ایران گفت: تاکنون دو نفتکش به طرف ونزوئلایی تحویل داده شده است، این در حالی است که شرکت های داخلی از تولیدات ملی حمایت نمیکنند.
کارشناس حوزه بینالملل انرژی گفت: شاید به لحاظ استراتژیک نقطه مهمتر این باشد که نفت ونزوئلا میتواند مشکل خیلی از نقاط بحرانی انرژی دنیا را با مختصر تزریق سرمایهگذاری و اعمال مدیریت صحیح و جلوگیری از بیثباتی حل کند، به این ترتیب جایگاه ایران در بازار انرژی محکمتر و اعتبار بالاتری خواهد داشت.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه سیاست آمریکا امنیت انرژی اروپا را تهدید میکند، گفت: ایران آماده توسعه روابط با لهستان بهویژه در بخش انرژی است.