مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: ادعای شرکت فرانسوی علیه ایران ۲۷ میلیون یورو بوده و ما دعوای تقابل با رقم ۱۳.۵ میلیون یورو را طراحی کردیم. اکنون همه ۲۷ میلیون یورو رد شده و رقم ۱۳.۵ میلیون یوروی ایران تائید شده است.
رویترز در گزارشی مدعی شد واردات نفت ایران به چین در آوریل تحت تاثیر قرنطینههای کرونا و افزایش واردات از روسیه، از اوجی که اواخر سال ۲۰۲۱ و اوایل سال ۲۰۲۲ داشت، کاهش پیدا کرد.
وزیر نفت دولت سیزدهم به خاطر شعار مرگ بر آمریکا که جزو باورهای استکبارستیزانه ایران به شمار می رود مورد هجمه منتقدانی قرار گرفته که با این انتقادات، به دنبال کم اثر جلوه دادن دیپلماسی فعال انرژی دولت سیزدهم هستند تا سرپوشی بر ناکارآمدی وزارت نفت در دولت قبل در عرصههای مختلف بگذارند.
وزیر نفت با بیان اینکه رویکرد دولت سیزدهم گسترش روابط اقتصادی و سیاسی با کشورهای آمریکای لاتین بهویژه نیکاراگوئه است، تأکید کرد: هیچگونه محدودیتی برای ایران و نیکاراگوئه در زمینه توسعه روابط اقتصادی وجود ندارد.
رسانه های خارجی مدعی شدند ایران و نیکاراگوئه به منظور توسعه میادین نفتی در نیکاراگوئه و همچنین سرمایه گذاری در یک واحد پالایشگاهی تفاهم نامه مشترک امضا کردند.
بزرگترین کنفرانس جهانی گاز در حالی بدون ایران که بزرگترین دارنده ذخایر گازی دنیاست، برگزار خواهد شد که کارشناسان دلیل این مساله را نبود دیپلماسی انرژی و البته سهم اندک ایران از بازار جهانی می دانند.
پروفسور «جان دان» استاد دانشگاه کمبریج انگلستان معتقد است عربستان با بهره برداری از میدان گازی آرش به دنبال استفاده از فرصت های ایجاد شده برای صادرات گاز طبیعی مایع به اروپا به جای روسیه است.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: اگر برجام به نتیجه مثبت برسد، ما میتوانیم با گرفتن امتیازات و تضمینهای مناسب از امریکا و اروپا در راستای منافع ملی و رعایت خط قرمزها امتیاز بگیریم و خیلی از مشکلات را حل کنیم و وارد گردونه تولید نفت 4 میلیون بشکه نفت در روز شویم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس امروز ۱۴ طرح در حال ساخت با قیمت بازده داخلی حداقل ۱۵ درصدی را دارد، که فرصت مناسبی برای سرمایهگذاری خارجی به شمار میآید و در این زمینه ما از سرمایهگذاری شرکتهای برزیلی استقبال میکنیم.
معاون پیشین بازرگانی و امور بینالملل وزارت نفت گفت: نمیتوانیم به کشور همسایه بگوییم منتظر بماند تا ما اختلافمان را با دنیا حل و بعد باهم بهرهبرداری کنیم، کلا در میادین مشترک نفت و گاز هر کشوری میتواند زودتر بهرهبرداری کند و مانعی در این خصوص وجود ندارد.
یک کارشناس حوزه بینالملل انرژی گفت: علاوه بر شرایط ایران در بازار نفت؛ عربستان، امارات و کویت هم در شرایط خوبی قرار نخواهند داشت یعنی کشورهایی که نفت خود را به بازارهای شرق ارسال میکنند قاعدتا باید با نفت ارزان روسیه رقابت کنند.