مهدوی ابهری گفت: بندهای بسیار خوبی در برنامه هفتم برای تشویقِ سرمایه گذاران در بالادستی خواهیم داشت که به پیشنهاد بنده در سمینار متانول کمک میکند. لذا باید کمیته ویژه ای برای پیگیری پیشنهادهای کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت در زمینه های صرفهجویی مصرف گاز خانگی، سرمایهگذاری در میادین گازی و توسعه زنجیره ارزش تشکیل شود.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی از پایان انحصار دولت در نفت، گاز و پتروشیمی خبر داد و گفت: دیگر شرکت نفت توسعه دهنده میدان ها نبوده و شرکت های E&P می توانند در این حوزه ورود کنند.
نمایندگان مردم در مجلس وزارت نفت را موظف کرد تا نسبت به رشد سالانه ۲۵ درصد تولید و تحویل نفت کوره کم سولفور نیم درصدی به شرکتهای ارائه کننده خدمات جانبی به کشتیها (بنکرینگ) اقدام کند.
نمایندگان مردم در مجلس شرکت تابعه وزارت نفت را مکلف کردند سازوکاری را طراحی که سهمیه اعتباری نفت گاز (گازوئیل) بر مبنای مسافت پیموده شده در جایگاههای مستقر در مسیر تعلق بگیرد.
نمایندگان مردم در مجلس ضمن تعیین تکلیف برای دولت جهت افزایش کیفیت فرآورده های نفتی و ارزش افزوده محصولات در زنجیره پایین دستی، شرایط تخفیف ۵ درصدی خوراک پالایشگاه ها را نیز مشخص کردند.
نمایندگان مجلس وزارت نفت را مکلف کردند تا با ایجاد و توسعه زیرساختهای لازم برای ذخیرهسازی گاز طبیعی از جمله مخازن زیرزمینی و مخازن روزمینی، به نحوی اقدام کند که میزان تولید از محل ذخیره سازی گاز طبیعی در دوره دو ماهه اوج در پایان برنامه به حداقل یک صد و بیست میلیون متر مکعب گاز طبیعی در روز افزایش یابد.
طبق برنامه هفتم توسعه و اصلاحات کمیسیون تلفیق برنامه در مجلس شورای اسلامی، تولید نفت خام و بنزین در پایان برنامه هفتم به ترتیب ۴۴۵۰ بشکه و ۱۲۹ میلیون لیتر در روز تعیین شد.
کارشناس انرژی گفت: پرداخت یارانه بنزین به اشخاص می تواند تامین کننده مسائلی مربوط به دولت باشد مانند پرداخت پول آب و برق در نتیجه این پول از سیستم دولتی خارج نمیشود و تورم زا نیست.
نمایندگان مردم در مجلس سازوکارهای مورد نیاز برای مولدسازی ذخایر نفت و گاز کشور، سرعت بخشی به توسعه میادین نفت و گاز و اصلاح رابطه مالی دولت با شرکت ملی نفت را تعیین کردند.
نمایندگان مردم در مجلس مقرر کردند که صندوق توسعه ملی مکلف است برای اکتشاف، توسعه، استخراج، تولید، فروش و صادرات صرفاً از طریق عقد قرارداد خرید خدمت با بخشهای خصوصی و غیردولتی ذیصلاح اقدام نماید.
طبق آنچه در برنامه هفتم توسعه آمده ظرفیت تولید پتروشیمی باید از ۹۲ به ۱۳۱.۵ میلیون تن برسد. کریمایی قائم مقام انجمن کارفرمایی پتروشیمی مدعی است که رسیدن به این هدف ۳۵ میلیارد دلار سرمایه می خواهد.
کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه چند ماده از لایحه دولت را در ابتدای بررسی خود مسکوت گذاشته بود تا این موارد که بیشتر در حوزههای ارز و انرژی بودند، در کمیته مشترکی میان مجلس و دولت مطرح و برای ارائه در صحن مجلس نهایی شوند.
عضو کمیسیون عمران به بیان توضیحاتی درباره لزوم اصلاح رویه اعطای یارانه انرژی به پتروشیمیهای متانولی پرداخت و گفت: متانولی ها باید به سمت توسعه زنجیره ارزش و تولید مشتقات بروند.
عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه گفت: این کمیسیون با ادغام صندوقهایی که هیچگونه دریافتی از دولت ندارند مانند صندوق بازنشستگی صنعت نفت مخالف است و ادغام این صندوقها صورت نمیگیرد.