وزیر خارجه عراق ضمن هشدار دادن درباره «پیامدهای فاجعه‌بار» شکست مذاکرات ایران و امریکا، حضور جنگجویان خارجی در سوریه را عامل نگرانی برای کشورهای منطقه توصیف کرد.
plusresetminus
هشدار فؤاد حسین درباره «پیامدهای فاجعه‌بار» شکست مذاکرات هسته‌ای
نفت آرا: وزیر خارجه عراق ضمن هشدار دادن درباره «پیامدهای فاجعه‌بار» شکست مذاکرات ایران و امریکا، حضور جنگجویان خارجی در سوریه را عامل نگرانی برای کشورهای منطقه از جمله عراق توصیف کرد.
فؤاد حسین در گفت‌وگوی اختصاصی با الشرق که در واشنگتن انجام شد گفت، عراق با قدرت از روند گفت‌وگوی کنونی بین واشنگتن و تهران حمایت می‌کند. او ابراز امیدواری کرد این مذاکرات به به دستیابی به تفاهم و نتایج مثبت که در خدمت ثبات باشد منجر شود. فؤاد حسین هشدار داد شکست گزینه دیپلماسی عواقب فاجعه‌باری برای منطقه خواهد داشت و تاکید کرد توافق امریکا-ایران در صورتی که حاصل شود، به زیان دیگر طرف‌ها در منطقه نخواهد بود.
وزیر خارجه عراق خاطرنشان کرد، نگرانی این است که دوطرف مذاکره به هیچ توافقی نرسند بنابراین ما فقط یک راه داریم، این که مذاکرات تا زمان دستیابی به نتیجه ادامه پیدا کند. جزئیات در هر مذاکره‌ای مهم است و من فکر می‌کنم ایران و امریکا هنوز در آغاز مسیر مذاکره هستند.
فؤاد حسین خاطرنشان کرد، روشن است که در این میدان فقط دو طرف حضور ندارند بلکه طرف سومی هم حضور دارد که به طور مستقیم در مذاکرات شرکت ندارد ولی به نتیجه نرسیدن مذاکرات به معنای احتمال وقوع درگیری است. به همین علت این پرسش مطرح است که اگر توافقی به دست نیاید، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائی چه سیاستی در پیش خواهد گرفت؟
وزیر خارجه عراق سفرش به واشنگتن را «بسیار خوب» توصیف کرد و گفت در این سفر درباره روابط دوجانبه گفت‌وگو کرده و با مقامات امریکایی درباره ادامه یافتن دیدارها و تماس‌ها توافق کرده است.

سیاست عراق درخصوص تنش‌های منطقه

درباره نقش شبه‌نظامیان عراقی در حمایت از فلسطین در جنگ غزه نیز فؤاد حسین گفت: سیاست دولت عراق دور نگه داشتن کشور از آتش جنگ در منطقه است. تحرکاتی که برخی طرف‌ها انجام دادند خارج از چارچوب دولت بوده است ولی ما موفق شدیم عراق و مردم آن را از جنگ در امان نگه داریم. عراق اکنون بخشی از هیچ جنگی نیست. ما بخشی از مشکلات منطقه نیستیم ولی تلاش می‌کنیم بخشی از راه حل مشکلات باشیم.
وزیر خارجه عراق در پاسخ به این سوال که آیا ایران بر سیاست عراق تاثیرگذار است گفت، من مقیاسی برای سنجش تاثیر ایران ندارم ولی عراق کشوری دموکراتیک است و احزاب با ایدئولوژی‌های مختلف در آن فعالیت دارند و تحت تاثیر سیاست کشورهای همسایه قرار می گیرند. اما سیاست عراق این است که کشوری مستقل باشد و تصمیم گیرندگانش عراقی باشند ولی سیاست‌های منطقه‌ای، تاثیر گذار است و اگر تاثیری مثبت داشته باشد آن را می‌پذیریم.

انتخابات پارلمانی عراق

فؤاد حسین همچنین بر برگزاری انتخابات پارلمانی عراق در موعد مقرر یعنی نوامبر امسال تاکید کرد و گفت فعالیت‌های انتخاباتی از هم اکنون آغاز شده است و جدال سیاسی گسترده‌ای در راه است. وزیر خارجه عراق همچنین اصلاح قانون انتخابات عراق را که خواست برخی احزاب است، از نظر فنی دشوار توصیف کرد..

بحران انرژی در عراق

فؤاد حسین درباره خودکفایی عراق در بخش نفت و گاز نیز گفت، عراق سرمایه گذاری روی گاز همراه با نفت را آغاز کرده است ولی با کمبود گاز رو به رو است. وی افزود، واردات گاز از ایران در تامین انرژی عراق نقش دارد. بین 30 تا 33 درصد تولید برق عراق متکی به واردات گاز از ایران است و با توجه به تحریم‌های امریکا علیه ایران، بغداد به دنبال منابع جدید تامین برق است و به تفاهم‌هایی با ترکیه برای خرید 300 مگاوات برق دست یافته‌ایم که به زودی آن را به 600 تا 800 مگاوات افزایش خواهیم داد. قبلا نیز تفاهم‌هایی برای واردات برق با برخی کشورهای عضو شورای همکاری داشته‌ایم. در خصوص گاز نیز در حال مذاکره با چند کشور از جمله کشورهای عضو شورای همکاری و ترکمنستان برای واردات گاز هستیم. با این حال خوکفایی عراق در زمینه تولید گاز به دو تا سه سال زمان نیاز دارد.

روابط با سوریه و خطر داعش

فؤاد حسین درباره روابط با عراق و سوریه هم گفت، ما با مقامات سوری در تماس هستیم و معتقدیم سوریه از نظر امنیتی مهم است و ثبات این کشور تاثیری مثبت خواهد داشت. وی با اشاره به قدرت گرفتن داعش در سال 2014 در سوریه و عراق گفت، به همین علت اوضاع سوریه برای ما اهمیت دارد و ما با دیگران برای ایجاد ثبات در سوریه همکاری می کنیم.
وزیر خارجه عراق افزود، حدود 10 هزار نفر از فرماندهان داعش در شماری از زندان های تحت کنترل نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) هستند و اگر بتوانند از زندان رها شوند به سمت مرز عراق حرکت خواهند کرد چرا که بین 2 هزار تا 3 هزار نفر از آنان عراقی هستند. به همین علت تحولات سیاسی در سوریه برای ما مهم است. ما در امور داخلی آنها مداخله نمی‌کنیم ولی اوضاع امنیتی برای ما اهمیت دارد.
https://naftara.ir/vdceep8z.jh8pvi9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

پربيننده ترين خبرها