یک کارشناس حوزه انرژی گفت: اتحادیه اروپا دنبال استفاده از منابع گازی کشورهای شمال افریقا، قطر و ایران است، البته در مورد ایران منوط به برجام است که اگر توافق شود اروپا میتواند از ایران نیز واردات گاز داشته باشد.
رسانههای ترکمنستانی اعلام کردند: ترکمنستان با آذربایجان، ترکیه، گرجستان و اتحادیه اروپا درباره امکان ساخت خط لوله گاز با ظرفیت سالانه 10 تا 30 میلیارد مترمکعب گاز مذاکره کرده و این معادل یکی از خطوط لوله نورد استریم 2 است که معلق شده و هرکدام ظرفیت صادرات 27.5 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی در سال را دارند.
پس از اینکه مشخص شد اتحادیه اروپا به تحریمهای نفتی آمریکا و انگلیس علیه روسیه نمی پیوندد، بازارهای نفتی آرام شدند، اما هنوز قیمت نفت بالای 112 دلار در هر بشکه است.
مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا درباره تحقق محور ایران-قطر-ترکیه برای صدور گاز به اروپا گفت: این پروژه روی کاغذ امکانپذیر است، مسیر ترکیه از نظر طول خطوط لوله مستقیم و کمهزینه است.
به نظر میرسد نروژ نیز نتواند کل گازی را که روسیه به اروپا عرضه میکند، تأمین کند، به همین دلیلاتحادیه اروپا از یافتن صادرکننده گاز به این قاره ناکام مانده است.
حسینی معاون پیشین وزارت نفت گفت: در صورتی که مذاکرات وین به نتیجه نرسد، اولین قدم رفتن به شورای امنیت است؛ چرا که خروج از معاهدات باید طبق کنوانسیون وین صورت گیرد و آمریکا اجازه تحریم ایران را نداشت.
رئیس جمهور روسیه اعلام کرد: اتحادیه اروپا تنها میتواند، سیاستهای خود را برای قیمت بالای گاز مقصر بداند، چنانچه بعضی از اعضای این بلوک گاز ارزان روسیه را به قیمت بسیار بالاتری در داخل اتحادیه اروپا به فروش میرسانند.
اندرو پیک میگوید، اشاره ایران مبنی بر بازگشت به برجام، برای کسانیکه خواهان توافقند، خبر خوشایندی است. اما چه موافقان چه مخالفان باید بدانند، این مذاکرات نمیتواند، یک تاکتیک متوقفکننده دیگر باشد.
کارشناس ارشد اقتصاد انرژی گفت: ایران 6.7 برابر بیشتر از سرانه مصرف گاز دنیا و سه برابر بیشتر از کل اتحادیه اروپا گاز مصرف میکند و سالانه حدود 82 تا 83 میلیارد دلار یارانه انرژی میدهیم.