سناتورهای آمریکای برای انحراف افکار عمومی میگویند که اوپکی ها برای رشد قیمت نفت تبانی کردند. حال آنکه کارشناسان انرژی بازی های سیاسی آمریکا و تحریم تولیدکنندگان نفتی را دلیل گرانی طلای سیاه می دانند.
آکشات پاثی و ویل ماتیس در گزارشی در بلومبرگ نوشتند که با توجه به قیمت نفت بیش از ۱۰۰ دلار در هر بشکه و جنگ روسیه علیه اوکراین که بر خطر اتکا به سوخت فسیلی میافزاید، به نظر میرسد زمان بسیار خوبی برای تسریع گذار از سوختهای آلاینده است. با این حال واقعیت آنقدرها هم که به نظر میرسد ساده نیست.
معاون پیشین بازرگانی و امور بینالملل وزارت نفت گفت: نمیتوانیم به کشور همسایه بگوییم منتظر بماند تا ما اختلافمان را با دنیا حل و بعد باهم بهرهبرداری کنیم، کلا در میادین مشترک نفت و گاز هر کشوری میتواند زودتر بهرهبرداری کند و مانعی در این خصوص وجود ندارد.
یک کارشناس حوزه بینالملل انرژی گفت: علاوه بر شرایط ایران در بازار نفت؛ عربستان، امارات و کویت هم در شرایط خوبی قرار نخواهند داشت یعنی کشورهایی که نفت خود را به بازارهای شرق ارسال میکنند قاعدتا باید با نفت ارزان روسیه رقابت کنند.
نیویورک تایمز به نقل از مقامات اتحادیه اروپا در گزارشی فاش کرد که این اتحادیه با نادیده گرفتن پیشنهاد آمریکا برای اعمال تعرفه در جهت کاهش جهش قیمتهای جهانی، آماده میشود تا تمامی واردات نفت از روسیه را طی روزهای آینده تحریم کند.
با وجود تحریمهای گسترده اتحادیه اروپا علیه روسیه، در دو ماه اخیر یعنی از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین واردات سوختهای فسیلی از این کشور افزایش یافته است. اتحادیه اروپا نشان داد که نمیتواند به یکباره از منابع نفت و گاز روسیه چشم پوشی کند.
شش منبع آگاه اعلام کردند اوپک پلاس با وجود پیش بینی کاهش بیشتر تولید نفت روسیه، احتمالا به توافق فعلی ادامه می دهد و در نشست پنجم مه، با افزایش اندک تولید برای پنجم ژوئن موافقت می کند.
اقدام اخیر شرکت انرژی دولتی گازپروم روسیه در قطع عرضه گاز به لهستان از طریق خط لوله یامال، بار دیگر نگرانیهای عرضه را تجدید کرد، زیرا روسیه و غرب درباره تقاضای مسکو برای پرداخت پول گاز به روبل اختلاف دارند.
شرکت ملی نفت ابوظبی "ADNOC" به حداقل سه خریدار در آسیا اطلاع داده است که هیچ تخفیفی برای فروش نفت اعمال نخواهد کرد و قیمتها همانند قیمت ماه قبل خواهد بود.