یک کارشناس حوزه انرژی گفت: اینکه بخواهیم با چشمپوشیهایی که در صادرات نفت صورت میگیرد، کشور را اداره کنیم دور از ذهن است. شاید در این مدت افزایش تولید و صادرات داشتیم، اما آیا توانستهایم همان پول را به داخل کشور برگردانیم؟ آیا توانستهایم آنچه را خودمان میخواهیم خریداری کنیم؟
عراق جایگاه خود را به عنوان بزرگترین تامین کننده نفت هند حفظ کرده است، در حالی که عربستان سعودی که قبلاً دومین تامین کننده نفت بود، به رتبه سوم سقوط کرده است
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) گزارش ماه ژوئن خود را در حالی منتشر کرد که انتظارات خود را برای رشد تقاضای نفت در ۳.۴ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۲ حفظ کرده است.
مقامات غربی به شدت نگران هستند که بهای برنت از حدود ۱۲۰دلار فعلی به ۱۵۰ دلار بر بشکه برسد. این نگرانی در حالی است که پیش بینی ها از افزایش تقاضای نفت به بیش از ۱۰۰ میلیون بشکه در روز حکایت می کند.
آمریکا در حال گفت و گو با متحدان اروپایی خود برای تعیین سقف قیمت برای نفت روسیه است که جریان نفت روسیه به بازارهای بینالمللی را حفظ میکند اما درآمدهای انرژی این کشور را محدودتر خواهد کرد.
جنگ روسیه و اوکراین، زنجیره تامین جهانی را مختل و اقتصادهای سراسر جهان را ضعیف کرده اما به منزله فرصت مغتنمی برای جمهوری آذربایجان است که پلی میان اروپا و آسیاست.
درحالی که برخی منتقدان دولت سیزدهم به دنبال زیرسوال بردن دستاوردهای این دولت در افزایش صادرات نفت با تکیه بر جنگ رسانهای جایگزینی نفت ایران توسط جنگ روسیه هستند، آمار موسسات بینالمللی نشان میدهد که نفت روسیه در هیچ بازاری جای نفت ایران را نگرفته است.
طبق گزارش موسسه مطالعات انرژی آکسفورد، صادرات نفت خام ایران بین 0.8 تا 1.1 میلیون بشکه در روز برآورد میشود و تاکنون نفت روسیه در هیچ یک از بازارها، جایگزین نفت ایران نشده است.
جنگ اوکراین و کمبود سوخت موجب شده است تا قیمت بنزین در آمریکا رکورد شکنی کند و به همین منظور رسانههای غربی اعلام کرده اند بنزین جیب مصرف کننده آمریکایی را میسوزاند.
دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) بزرگترین خطر برای بازار گاز را کاهش سرمایهگذاری خواند و گفت: از سال ۲۰۱۴ میلادی تاکنون شاهد بودهایم که مجموعهای متشکل از قیمتهای پایین گاز طبیعی، وجود روایتی گمراهکننده مبنی بر سازگار نبودن گاز طبیعی با کاهش تغییرات اقلیمی همچنین فشارهای محیط زیستی سبب کاهش سرمایهگذاری شده است.
درحالی اوجی به عنوان والاترین مقام نفتی کشور در جشن روز ملی روسیه حاضر شده که مسکو این روزها بیشتر از هر زمانی به رقیب تهران در بازارهای جهانی نفت تبدیل شده و در حال تصاحب بازارهایی همچون پکن است.
برخی کارشناسان میگویند: تنشهای سیاسی- نظامی مسبب اصلی بروز مشکل در حوزه انرژی و حاملهای آن است و دامنه وسیع آن مانند دومینویی به دیگر بخشها رسیده و رشد هزینههای حمل و نقل در کنار عواملی دیگر مانند جنگ، خشکسالی و تغییرات آب و هوایی منجر به بروز بحران بزرگتر مواد غذایی شده است.
قیمت نفت هفته گذشته به سطوحی صعود کرد که نزدیک به رکوردهای ثبت شده در روزهای نخستین جنگ در اوکراین بود و هیچ چشماندازی از فروکش کردن تب صعودی نفت دیده نمیشود.