یک مقام ارشد وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد پیشنهاد تعیین سقف روی قیمت نفت روسیه که در دست بررسی اقتصادهای بزرگ جهان قرار دارد، برای جلوگیری از افزایش قیمت جهانی نفت به حدود ۱۴۰ دلار در هر بشکه، حیاتی خواهد بود.
گلدمن ساکس پیشبینی میکند قیمت نفت بهخاطر تقاضای بالا و کمبود عرضه در بازار به دنبال سالها کمبود سرمایهگذاری در بخش اکتشاف نفت، در نهایت به ۱۴۰ دلار در هر بشکه برسد.
رویترز نوشت: مقامات هند نمیخواهند اشتباهی را که در مورد تبعیت از تحریمهای آمریکا علیه ایران و توقف واردات نفت این کشور کردند، تکرار کنند؛ بنابراین همگام با چین خرید نفت از روسیه را ادامه میدهند.
رئیس جمهور سابق روسیه امروز گفت که پیشنهاد محدود کردن قیمت نفت روسیه به حدود نصف قیمت فعلی، کاهش قابل توجه نفت در بازار را منجر می شود و می تواند قیمت ها را به بالای 300 تا 400 دلار در هر بشکه برساند.
مدیر عامل اسبق شرکت ملی نفت ایران گفت: اگر معاملات نفت را در سطح قیمتهای 60 تا 70 دلار قبلی در نظر بگیریم اکنون با توجه به اینکه قیمتها به بالای 100 دلار رسیده چند دلار تخفیف بیشتر منطقی است، در واقع هیچکس آن را رد نمیکند، قطعا برای گرفتن 30 دلار اضافهقیمت؛ چند دلار تخفیف به ضرر کشور هم نیست و با توجه به رقابتی که وجود دارد، منطقی و توجیهپذیر ...
تحلیلگران جی پی مورگان هشدار دادند اگر مجازاتهای آمریکا و اروپا باعث کاهش تولید تلافیجویانه روسیه شود، قیمت جهانی نفت ممکن است تا سطح فاجعهبار ۳۸۰ دلار در هر بشکه صعود کند.
کارشناسان اقتصادی معتقدند هم اکنون بهترین فرصت برای احیای برجام بوده و معلوم نیست که چند ماه دیگر کمبود تقاضا در بازار انرژی وجود داشته باشد. به گفته آنها به دلیل شرایط تحریمی مجبوریم ارزان بفروشیم.
سازمان اوپک در گزارشی اعلام کرد که در سال ۲۰۲۱، درآمد حاصل از فروش نفت ۱۳ کشور عضو این سازمان در مقایسه با سال ۲۰۲۰، ۱.۷ برابر شده و از ۳۱۷.۳۵ میلیارد دلار به ۵۶۰.۶ میلیارد دلار رسیده است.
مدیر پیشین امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران با تبیین تأثیر تنش روسیه و اوکراین بر بازار نفت گفت: بازگشت نفت ایران به بازار جلو تعمیق رکود اقتصاد جهان را میگیرد.
انتظار از بخش نفت این است، همانگونه که کشورهای همسایه در میادین مشترک کار میکنند و برداشت دارند ما هم باید بتوانیم پروژههای میادین مشترک را آغاز کنیم، مثلا اکنون عربستان در این میادین بسیار فعال است، قطر با شرکتهای مختلفی قرارداد دارد، عراق برای ۶ میلیون بشکه تمرکز کرده و همه این برنامهها هم در حوزه میادین مشترک با ما است.