آخرین آمار نفتی ارائه شده از سوی سازمان اوپک نشان دهنده افزایش تولید و صادرات نفتی ایران به ۳ میلیون بشکه در روز بوده و این در حالیست که عربستان سعودی همچنان در مسیر کاهش صادرات نفت قرار دارد.
وزیر نفت با بیان اینکه اگر در بهینهسازی مصرف خوب کار کنیم بخش اعظمی از ناترازی انرژی جبران میشود، گفت: ۳۶ میلیارد دلار پروژه در شورای اقتصاد برای بهینهسازی در بخشهای مختلف داریم.
اوپک در جدیدترین گزارش اعلام کرد، ایران دومین ذخایر اثبات شده بزرگ گازی در جهان را در اختیار دارد و سطح ذخایرش در سال ۲۰۲۲ برابر با ۳۳.۹۸ تریلیون مترمکعب بوده است.
آمار منتشره در بولتن آماری سالانه ۲۰۲۳ اوپک نشان میدهد تعداد چاههای نفت تکمیل شده ایران در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال پیش از آن، تثبیت شده است؛ این درحالی است که بسیاری از اعضا در این شاخص دچار نوسان بودهاند.
طبق بولتن آماری اوپک در سال ۲۰۲۳ میلادی میزان درآمد نفتی ایران در سال ۲۰۲۲ معادل ۴۲.۶ میلیارد دلار بوده است که این رقم بیش از درآمد نفتی ایران در سال اول اجرای برجام معادل ۴۱.۱ میلیارد دلار بوده است.
آمارهای دولت سیزدهم برای افزایش تولید نفت توسط توسط آژانس بینالمللی انرژی و دبیرخانه اوپک تایید شد، موضوعی که به گفته کارشناسان میتواند تحولی در صنعت نفت ایران ایجاد کند.
جدیدترین گزارش ماهانه اوپک نشان داد قیمت نفت سنگین ایران ماه میلادی گذشته، ۱.۵ درصد کاهش پیدا کرد که کاهش ملایمتری در مقایسه با افت بیش از ۹ درصدی در ماه مه بود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: انصاف و عدالت حکم میکند بگویم وزیر نفت برای بهرهبرداری از جایگاه اوپک بهمنظور افزایش سطح قدرت و اثربخشی ایران در معادلات بینالمللی بسیار تلاش کرده است.
ایران و عربستان در مجموع حدود ۳۷ درصد از ذخایر نفت جهان را در اختیار دارند و میتوانند با سرمایهگذاریهای مشترک و تجارت هماهنگ در بازار نفت، نقش بهسزایی در ایجاد امنیت انرژی جهان بازی کنند.
وزیر نفت ایران و وزیر انرژی عربستان طی دیدار و مذاکراتی فشرده و طولانی در حاشیه هشتمین سمینار بینالمللی اوپک در وین درباره وضع بازار نفت و سرمایهگذاری در این صنعت گفتوگو کردند.
ایران توان افزایش صادرات نفت خود به میزان ۱ میلیون بشکه در روز را دارد که در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای و رفع تحریم ها احتملا اوپک مجبور میشود تولید سایر اعضا را پایین بیاورد تا جبران افزایش تولید ایران شود.
در شرایطی که عرضه جهانی نفت افزایش یافته و اوپک پلاس تلاش میکند قیمت نفت را با کاهش تولید بالا ببرد، افزایش تولید نفت ایران یک چالش جدید برای این گروه است.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا از افزایش ۴۰هزاربشکهای تولید روزانه نفت ایران در سهماهه نخست ۲۰۲۳ خبر داد و اعلام کرد ایران پس از نیجریه بیشترین میزان رشد تولید نفت میان اعضای اوپک را داشته است.
آژانس بینالمللی انرژی از کاهش ۱۴۰هزار بشکهای تولید روزانه نفت اوپک در مارس ۲۰۲۳ خبر داد و اعلام کرد تولید نفت ایران در این ماه بدون تغییر نسبت به ماه قبل در سطح ۲میلیون و ۶۵۰هزار بشکه باقی مانده است.