رئیس دفتر مرکز مطالعات بینالمللی انرژی وین با بیان اینکه روسیه از این پس به عنوان یک تامینکننده قابل اعتماد برای اروپا، ایفای نقش نخواهد کرد، گفت: ایران میتواند با قدرت وارد بازار اتحادیه اروپا شود.
توافق برای احیای برجام به رفع تحریمها علیه فروش نفت ایران منتهی می شود اما تحلیلگران غربی می گویند ممکن است چند ماه زمان ببرد تا نفت بیشتری از سوی ایران صادر شود.
قیمت نفت روز جمعه تحت تاثیر تشدید حمله روسیه به اوکراین و کاهش تقاضا برای خرید نفت روسیه، افزایش یافت و هفته را در بالاترین قیمت چند سال اخیر به پایان برد.
یک کارشناس بازار نفت با اشاره به اینکه رشد قیمت نفت در شرایط فعلی به دلیل تنشهای سیاسی و کاهش عرضه است، گفت: ورود نفت ایران به بازارهای جهانی میتواند تا حد زیادی قیمت نفت را کنترل کند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: با اجرا شدن طرح های جمع آوری گازهای همراه نفت، ضمن تکمیل زنجیره ارزش و ایجاد ارزش افزوده بالاتر، بخشی از منابع خوراک مورد نیاز صنایع پایین دست پتروشیمی نیز تامین می شود.
نماینده اسبق ایران در اوپک گفت: در سالهای گذشته شاهد بودیم که به محض اجرای برجام، دولت سهم نفت در بودجه را بالا برد. دولت و مجلس جدید نباید این خطا را تکرار کنند بلکه باید این سهم را کاهش دهند.
مدیر کل پیشین امور اوپک و ارتباط با مجامع انرژی وزارت نفت گفت: وضعیت ایران را باید در چارچوب حقی ببینیم که از ما سلب شده و اصلا به قضایای امروز ارتباطی ندارد، تحریمها ظالمانه بوده و اکنون باید به بازار برگررد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در دیدار با سفیر کشور قرقیزستان، اعلام کرد: ایران از امنیت کامل برای سرمایهگذاران در صنعت پتروشیمی برخوردار است و هیچ گونه محدودیتی برای همکاری و مشارکتهای خارجی نداریم.
با وجود افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و رکوردشکنی آن، اما وزارت نفت عملیات سوخترسانی زمستانی خود را امسال به بهترین شکل ممکن انجام داد و مشکلی در زمینه تأمین برق در کشور بهوجود نیامد. همچنین وضع ذخایر بنزین، گازوئیل و دیگر فرآوردههای کشور مناسب بود.
قیمت نفت در پی تشدید تحریمها علیه روسیه که باعث شد این کشور نیروهای بازدارنده هستهای خود را به حالت آماده باش درآورد، جهش پیدا کرد و اکنون شاهد قیمت بالای ۱۰۰ دلار در این بازار هستیم، شرایطی که به گفته برخی کارشناسان میتواند برگ برنده ای برای ایران باشد.
کمیته فنی اوپک پلاس در سناریوی پایه خود پیش بینی مازاد عرضه بازار نفت در سال ۲۰۲۲ را به میزان ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داد و ۱.۱ میلیون بشکه در روز برآورد کرد.