رانت ۸ هزار میلیارد تومانی توزیع قیر رایگان موجب شده است تا فشار به وزارت نفت بالارود اما تاکنون این وزارت خانه در مقابل توزیع این رانت مقاومت کرده است.
بزرگترین تفاهم نامه سرمایه گذاری در نفت به صورت ویدئو کنفرانس بین تهران و مسکو امضا شد. سوال اینجاست آیا این تفاهم نامه هم قرار است به سرنوشت ۹ قرارداد و تفاهم نامه قبلی با بهانه تحریم اجرایی نشود؟
یکی از طرحهای وزارت نفت، برای صرفهجویی و کاهش مصرف گاز، فروش مازاد گاز در بورس انرژی توسط مشترکانی است که گاز کمتری مصرف کنند؛ البته اجرای این طرح طبق اعلام مسوولان به اجازه دولت منوط شده است.
صدرالحسینی می گوید: یکی از برجسته ترین اهداف سفر جو بایدن پر کردن باک بنزین امریکاییها و کاهش فشار اروپاییها بر روی این کشور بود، چرا که اروپاییها ایالات متحده را در خصوص مسائل اوکراین مقصر می دانند.
بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم، موضوع تأمین منابع مالی طرحها و پروژههای مختلف اقتصادی و تحقق وعدههای معیشتی رئیسجمهور در دستور کار وزارت نفت قرار گرفت و برای کاهش اثرات منفی اقتصادی برجای مانده از دولت قبل، تلاش شد تا روند فروش نفت ایران به مدار سابق بازگردد.
سفر بایدن به عربستان برای کاهش قیمت نفت شکست خورد. خطیبی کارشناس نفتی گفت: اوپک پلاس ۲.۵ میلیون بشکه کمتر از ظرفیت مجاز خود، نفت تولید می کند؛ این نشان می دهد کشورها توان بیشتر و ظرفیت مازادی ندارند.
کارشناسان امیدوارند بعد از دیدار بن سلمان با بایدن، تولید نفت عربستان بیشتر شود؛ برخی هم مدعی اند در شرایطی که تعداد مبتلایان به کرونا افزایشی و تقاضا کاهشی بوده، امیدی به عرضه بیشتر نیست.
طبق آمار اوپک و موسسه کپلر، پس از امضای سند همکاری 25 ساله ایران و چین با راهبردی مسئولین ارشد نظام، صادرات نفت ایران به این کشور حدود 8 برابر شده است.
بعد از شکست سیاست آزادسازی ذخایر استراتژیک نفت آمریکا در کنترل قیمت بنزین، حال دولت بایدن قصد دارد با مجاب کردن عربستان به افزایش تولید، برای کنترل قیمت جهانی نفت تلاش کند.
یک کارشناس حوزه انرژی و قفقاز گفت: علاوه بر مباحث مربوط به رژیم حقوقی خزر باتوجه به شرایط بحرانی منطقه و ظهور طالبان، داعش، جنگ اوکراین، قرهباغ و اختلافات منطقهای توجهات بیشتر به خاورمیانه معطوف شده ضمن اینکه مباحث هستهای ایران هم مزید بر علت شده که به مباحث انرژی خزر کمتر پرداخته شده و این فرصتی شده کشورهای منطقه مثل ترکمنستان، روسیه و آذربایجان ...
دبیر کل اتحادیه صادرکنندگان فراوردههای نفت، گاز و پتروشیمی گفت: احتمال اینکه در فصل تابستان با کمبود مواجه و مجبور شویم بنزین پالایشگاهی را با شناسایی نقاط آسیب دوباره فعال کنیم و یا شروع به واردات فرآوردههای نفتی بکنیم، وجود دارد.
مدیر عامل اسبق شرکت پالایش و پخش فراوردههای نفتی گفت: به نظر میرسد ایران در آینده باید برای صادرات فراورده نسبت به ساخت پالایشگاه بیشتر اقدام کند، چراکه علاوه بر اهداف صادراتی رشد مصرف انرژی نیز همچنان در کشور بالا است و باید پاسخ داده شود.
عضو هیات مدیره انجمن ملی پلیمر در پاسخ به ایلنا درباره حضور روسیه در بازارهای ایران و دامپینگ قیمتی گفت: روسیه ممکن است در حوزه مواد اولیه در برخی بازارها با ما رقابت کند، یعنی اوره، آمونیاک و متانول را با قیمت پایین تری عرضه کند اما در مورد مصنوعات در بازارهای هدف ما نقشی ندارد.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: ما باید با سازمانهای منطقهای همسو باشیم، مثلا تا زمانی که مسدود هستیم و نتوانیم سوئیفت را حل کنیم و جابجایی پول داشته باشیم، هیچ معاملهای نمیتوانیم انجام دهیم. بنابراین باید مسائل را در یک پکیج ملی نگاه کنیم و آن هم تعامل با دنیا و حل مشکلات کشور با حفظ اقتدار و عزت ملی است.
طبق محاسبات، بی تفاوتی دولت قبل در تعامل با چینیها موجب شد همکاری این کشور با ایران برای دور زدن تحریم نفتی آمریکا در دوره دوم تحریمها کاهش یابد و عدمالنفع 20 میلیارد دلاری نصیب کشور شود.
مسلم است که درآمدهای روسیه از نفت و گاز تحت تأثیر تحریمهای غرب قرار خواهد گرفت که قیمت نفت روسیه را کاهش داد، اما بازتاب آنها تاکنون تأثیر قابل توجهی بر تولید و صادرات نفت نداشته است.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران گفت: بیشترین تهاتر ما با برزیل است یعنی به جای اوره ذرت و سویا وارد میکنیم، یعنی با همان کشتی که اوره را تخلیه میکنیم در راه برگشت نهاده دامی وارد میکنیم که رقم آن حدود یک میلیون تن است.