با توجه به هزینه های چند میلیارد تومانی برخی نمایندگان مجلس برای ورود به دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی، این سوال در رسانه ها مطرح شد که این هزینه ها چگونه جبران می شود. فساد در مجلس شورای اسلامی موضوعی نیست که تعجب شدید ناظران این حوزه را در پی داشته باشد.
plusresetminus
سهم خواهی است یا حفظ منافع ملی!
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، دستگیری نمایندگانی مانند محمدعلی پورمختار، فریدون احمدی و محمد عزیزی در فضای رسانه ای کشور بازتاب زیادی داشت.
حتی به گفته سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس یکی از نمایندگان معتاد تزریقی بود و گاهاً او را بی حال در گوشه ای از شهر می یافتند، اما او تا آخر دوره نمایندگی نیز به کار خود ادامه یافت، دلیل این امر را می توان در مصونیت قضایی نمایندگان جستجو کرد.
همچنین دستگیری برادر یک نماینده خانم به جرم کلاهبرداری و فرزند یکی از نمایندگان فعال در حوزه خودروسازی، نمایانگر آسیب های است که در این حوزه امکان بروز و ظهور دارد.
با این همه، سوال برخی فعالان اقتصادی و تولید کنندگان این بوده که تکلیف نمایندگانی که به انحاء مختلف از موقعیت خود سوء استفاده می کنند و عملاً تامین کننده منافع حلقه های مافیایی اقتصاد هستند چه می شود؟!
 پتروشیمی اتحاد چند نماینده و مافیا
صنعت پتروشیمی نقشی کلیدی در تامین ارز مورد نیاز کشور بر عهده دارد.
هر گونه بروز فساد در این صنعت، می تواند آثاری بسیار فراتر از خود این صنعت بر جای بگذارد.
در روزهای اخیر گزارشات متعددی به این رسانه رسیده است که برخی حلقه های دلالی و سودجویی توانسته اند با جذب چند نماینده خاص، به دولت فشار بیاورند تا منافع آنها را در اولویت قرار دهد.
چنین موضوعاتی می‌تواند با وارد آوردن ضربه اساسی به تولید، تکانه های اقتصادی قابل توجهی در کشور ایجاد کند.
هیئت نظارت بر نمایندگان و نهادهای نظارتی می توانند با طرح پرسش از چنین نمایندگانی، عملکرد آنها را در بستر منافع ملی مورد واکاوی قرار دهند.
اوره از جمله محصولات و مواد مادر صنعتی در کشور محسوب می‌شود که در تولید کود شیمیایی و کشاورزی به کار می رود.
علاوه بر این صنایعی مانند، صنایع دارویی، رزین، پلیمر، نظامی، ساخت چسب، دخانیات، آرایشی، بهداشتی و دهها صنعت دیگر نیز از این ماده حیاتی استفاده می کنند.
از این رو هر گونه دستکاری در قیمت این ماده به نفع دلالان می تواند اثرات مخربی بر کلیه صنایع پایین دستی و زنجیره ای تولید برجای بگذارد.
با توجه به اینکه این مجلس انقلابی خوانده می شود، بسیار طبیعی است که مردم و در صدر آنها تولید کنندگان انتظار داشته باشند، نظارت بر اعمال نمایندگان در آن با شدت و حدت بیشتری اعمال شود.
یک نماینده آلوده به فساد می تواند با سودجویی های خود، زحمات دیگر نمایندگان را نیز نقش برآب کند.
سختگیری مجلس در چنین مواردی می‌تواند اعتماد زا باشد و به مردم اطمینان بدهد که قرار نیست مماشاتی با فساد، انحراف و رانت‌زایی صورت بگیرد.
با توجه به تلاش های مجدانه رئیس قوه قضائیه و حساسیت ایشان به موضوع فساد، صمیمانه امید می رود که اینگونه سرنخ ها زیر ذربین نهادهای مسئول قرار گیرد.
انتهای پیام/.
https://naftara.ir/vdcg.t9trak9y7pr4a.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما