با توجه به اختلاف قیمت بنزین آزاد و سهمیه‌ای با قیمت سی.ان.جی، می‌توان با جایگزین کردن بنزین با گاز طبیعی در سبد سوخت خودروها تا ۷۰ درصد صرفه‌جویی در هزینه سوخت خودروها محقق کرد.
plusresetminus
کاهش ۷۰ درصدی هزینه سوخت خودروها با استفاده از سی.ان.جی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، افزایش تولید گاز در ایران آن‌چنان با شتاب صورت گرفته که اکنون گاز را می‌توان سوخت اول کشور دانست. با تکیه بر همین رشد تولید، ‌گازرسانی به بخش‌های مختلف کشور از روستاها گرفته تا صنایع افزایش پیدا کرده و این موضوع باعث شده تا خطوط انتقال گاز تا دورترین مناطق کشور نیز گسترده شود.
خطوط لوله‌ای که علاوه بر انتقال گاز به منازل و صنایع، فرصت ایجاد تنوع در سبد سوخت حمل و نقل را نیز فراهم کرد. در واقع با دسترسی به خطوط گاز شهری و استفاده از تجهیزات تقویت فشار یا همان کمپرسورها، ‌می‌توان از این گاز به عنوان سوخت خودرو نیز استفاده کرد.
از همین رو توسعه صنعت سی. ان. جی در دستور کار قرار گرفت تا علاوه بر افزایش تاب‌آوری کشور در سبد سوخت، ‌ در مصرف سوخت مایع نیز صرفه‌جویی شود و فرصت صادرات آن را افزایش دهد.
در کنار این موارد که در اقتصاد کشور موثر است، ‌ استفاده از سی. ان. جی در حمل و نقل عمومی برای دارندگان این دسته از خودروها نیز صرفه اقتصادی دارد زیرا در شرایط فعلی قیمت سی. ان. جی در هر مترمکعب که معادل یک لیتر بنزین می‌شود،  حدود یک‌سوم بنزین یارانه‌ای و یک‌ششم بنزین آزاد است و استفاده از سی. ان. جی در حمل و نقل عمومی به عنوان سوخت بین ۶۰ تا ۸۰ درصد کاهش هزینه‌های سوخت خانوار را کاهش می‌دهد.  
قیمت هر مترمکعب سی.ان.جی اکنون در کشور ۴۵۳ تومان است.این در حالی است که قیمت هر لیتر بنزین یارانه‌ای ۱۵۰۰ تومان و هر لیتر بنزین آزاد نیز ۳ هزار تومان است. 
با توجه به این اختلاف قیمت، استفاده از سی.ان.جی به جای بنزین در سبد سوخت خودروها به طور میانگین تا ۷۰ درصد هزینه سوخت خودروها را کاهش می‌دهد.
از آنجا که کاهش مصرف سوخت مایع و جایگزین شدن آن با گاز طبیعی در رشد اقتصادی کشور نقش مهمی دارد، تبدیل رایگان خودروهای عمومی اعم از تاکسی‌ها و وانت‌بارها، از حالت بنزین سوز به دوگانه‌سوز، فرصتی است که با اتکا به مصوبه شورای عالی اقتصاد و با راهبری وزارت نفت در اختیار مالکان خودروهای عمومی گذاشته است.
 به استناد ماده ١٢ قانون رفع موانع تولید، در طرحی به نام «حمایت از تولید و تبدیل کارخانه‌ای و کارگاهی یک‌میلیون و ۲۰۶ هزار دستگاه خودروی تاکسی، ون (تاکسی)، وانت و مسافربر شخصی بنزینی به CNGسوز» از محل سوخت صرفه‌جویی شده توسط دولت پرداخت می‌شود.
این فرصت که در سال جاری به‌منظور تبدیل رایگان خودروی عمومی در حال اجرا است تمامی خودروی عمومی و شخصی فعال در ناوگان عمومی می‌توانند از این فرصت بهره‌مند شوند. 
مالکان خودروهای عمومی و شخصی وانت با مراجعه و ثبت‌نام در سامانه https://gcr.niopdc.ir نزدیک‌ترین کارگاه تبدیل رایگان خودرو به دوگانه‌سوز را انتخاب و مراجعه کنند.
انتهای پیام/.
https://naftara.ir/vdcb.0baurhbssiupr.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما