نماینده سابق ایران در اوپک معتقد است که سیاست دولت برای توسعه روابط نفتی با ونزوئلا می‌تواند از ابعاد مختلف نتیجه بخش باشد چراکه ونزوئلا یک کشور مستقل بوده و می‌توانیم روابطمان را با آن توسعه دهیم.
plusresetminus
ونزوئلا فرصت نفتی برای ایران
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، محمد خطیبی با اشاره به تاثیرات توسعه روابط نفتی ایران و ونزوئلا، اظهار کرد: این مساله از چند بعد دارای اهمیت است؛ یک بحث فنی و مهندسی است که ایران در حوزه صنعت نفت توانایی‌هایی را بدست آورده‌ که این توان باید علاوه بر داخل در خارج از کشور نیز به‌کار گرفته شود و کشوری مانند ونزوئلا مکانی است که می‌توانیم توان فنی و مهندسی خودمان را در آنجا به کار بگیریم و درآمدزایی کنیم.
وی با بیان اینکه علاوه بر این می‌توانیم محصولاتی را به بازارهایی که کمتر هدف صادراتی ما بوده صادر کنیم تاکید کرد: آمریکای لاتین می‌تواند از این جهت نیز موقعیت مناسبی باشد، و این مساله یک فرصتی است که می‌توانیم این بازار جدید را هدف قرار دهیم و محصولاتمان را اعم از فراورده‌های نفتی و غیر نفتی صادر کنیم و درآمدزایی داشته باشیم. به‌نظر می‌رسد که گام‌های دولت در این زمینه تاثیر گذار باشد.
نماینده سابق ایران در اوپک در گفت‌وگو با ایسنا،  با تاکید بر اینکه در گذشته نیز اقداماتی در این زمینه انجام شده که رضایت دو طرف را دربرداشته است، گفت: کشورهایی که تحریم هستند، قطعا باید با یکدیگر همکاری بیشتری داشته باشند؛ بحث این بود که کشورهای تحریمی با یکدیگر یه کلوپ تشکیل دهند و بدون نگرانی از جریمه و مسائل دیگر بایکدیگر همکاری داشته باشند و تحریم‌ها را خنثی کنند. قطعا هر کدام از این کشورها ظرفیت‌هایی دارند که می‌توانند با یکدیگر کار کنند و مشکلات خود را حل کنند.
به گفته وی، کشورهای مستقل در طول دهه‌های گذشته سیاست‌های خاصی داشته‌اند و زیر بار وابستگی نرفته‌اند؛ تعداد آن‌ها در حال افزایش است و این کشورها می‌توانند با یکدیگر تبادل محصولات داشته باشند و از نظر مالی و بانکی نیز به‌طور مستقل عمل کنند و در مجامع بین‌المللی صاحب یک رای گروهی باشند.
وی ادامه داد: درحال حاضر در بسیاری از سازمان‌های انرژی و بین‌المللی، رای کشورهای مستقل به یکدیگر نزدیک شده است، بنابراین هم از نظر سیاسی، اقتصادی و تجاری کشورهای مستقل می‌توانند در یک گروه سیاسی کشورهای مستقل با یکدیکر بدون دغدغه فعالیت کنند. تجربه نشان می‌دهد که کار با کشورهای غربی چندان ساده نیست اما می‌توان با کشورهای مستقل واقعی فعالیت مفید داشت.
روز گذشته جواد اوجی - وزیر نفت - و نیکلاس مادورو - رئیس‌جمهوری ونزوئلا درباره مسائلی از جمله تأمین سوخت، صادرات فرآورده‌های نفتی، صادرات محصولات پتروشیمی و صادرات کاتالیست‌های پتروشیمی بحث و تصمیم‌گیری کردند.
از دیگر محورهای  مورد گفت‌وگو در این دیدار تصمیم‌گیری درباره صدور خدمات فنی و مهندسی، بازسازی و نوسازی پالایشگاه‌ها و توسعه میدان‌های نفتی و گازی بود.
وزیر نفت اردیبهشت‌ماه گذشته در سفری به کشورهای آمریکای لاتین از جمله ونزوئلا و نیکاراگوئه همسو با فعال‌سازی دیپلماسی انرژی، دیدارهای پرشماری با مسئولان این کشورها داشت و در جریان این سفر چهار تفاهم‌نامه و دو قرارداد در حوزه نفت و دو تفاهم‌نامه در حوزه کشاورزی امضا شد.
رؤسای جمهوری ایران و ونزوئلا روز شنبه (۲۱ خردادماه) سند همکاری‌های جامع راهبردی ۲۰ ساله دو کشور را در مجموعه فرهنگی - تاریخی سعدآباد امضا کردند. سفر «نیکلاس مادورو» به ایران به‌دعوت رسمی ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران انجام ‌شده و پس از سفر آبان ۹۵، دومین سفر او به تهران است.
انتهای پیام/.
https://naftara.ir/vdci.3apct1avybc2t.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما