رییس مجلس تصریح کرد: ما چه آن زمان که قبل از انقلاب سفیر یکی از ابرقدرت‌ها برای نفت و سیاست کشور تصمیم گیری می‌کرد و چه امروز تجربه کردیم که اگر درآمد نفتی مستقیم وارد بودجه شود نعمت منابع تبدیل به نقمت می‌شود.
plusresetminus
پیش از انقلاب سفیر خارجی برای نفت ما تصمیم‌ می‌گرفت/برخی ۲۰برابر از انرژی استفاده می‌کنند
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، محمدباقر قالیباف در مراسم افتتاحیه بیست و ششمین نمایشگاه نفت ، با بیان اینکه وظیفه خود میدانم در مسیر کمک و‌تسهیل گری برای تحول در صنعت نفت و گاز کشور گام بردارم اظهار داشت: همیشه بر حفظ سرمایه های بین نسلی ‌ نفت و گاز و انفال تاکید داریم اما در نوع رویکرد برای ابن موضوع با چالش و اشکال روبرو هستیم.
وی افزود: چه کشورهای پیشرفته و چه در کشورهای در حال پیشرفت یک تجربه قطعی وجود دارد و آن اینکه هر جا انتقال مستقیم پول به چرخه اقتصاد رخ داده تورم زا بوده، هست و خواهد بود.
رییس مجلس تصریح کرد: ما چه آن زمان که قبل از انقلاب سفیر یکی از ابرقدرت‌ها برای نفت و سیاست کشور تصمیم گیری می‌کرد و چه امروز تجربه کردیم که اگر درآمد نفتی مستقیم وارد بودجه شود نعمت منابع تبدیل به نقمت می‌شود.
وی گفت: همه باور داریم منابع زیرزمینی و غیرتجدیدپذیر متعلق به یک دولت نبست متعلق به همه مردم است. همیشه خام فروشی و هزینه کردن آن در هزینه جاری کشور بد است اما برتر خام اندیشی و حکمرانب بد بر حوزه نفت و گاز و انرژی است.
قالیباف تاکید کرد: ما باید از ثروت حاصل از مفت صیانت کنیم امروز ارقام نشان می‌دهد که نفت رو به افول و گاز رو به رشد است ما باید از این ثروت خوب نگهداری کنیم و آن را استحصال کرده و توسعه دهیم.
وی بیان داشت؛ یک تجربه تلخ در گذشته داشتیم و آن اینکه حساب ذخیره ارزی داشتیم و دیدیم پول چگونه هزینه شد و نتوانستیم بازپس بگیریم و ثروت بین نسلی را نتوانستیم حفظ و توسعه دهیم، اما امروز صندوق توسعه ملی بر اساس قانون وجود دارد و ما باید این سرمایه را به سمت ثروت‌های ماندگار و سرمایه گذاری فراینده اقتصادی در داخل و خارج پیش ببریم.
وی ادامه داد: امروز ما در این مسیر خام فروشی داریم و این اشکال را بیش از هر کس به خودم به عنوان رییس مجلس وارد می‌دانم، این وظیفه سران قوا است.
قالیباف با تاکید بر لزوم اصلاح حکمرانی انرژی و مبارزه با خام فروشی افزود: بهینه سازی مصرف انرژی و بهبود تراز تولید و مصرف از جمله راهکارها است، در حامل‌های انرژی هدفمند کردن باید در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد:امروز آنچه مردم را به زحمت انداخته ناترازی بودجه، بانک‌ها، تولید و مصرف انرژی است. 
رییس مجلس گفت؛ در حال حاضر ۵ میلیون بشکه در روز مصرف انرژی داریم که سالانه بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار بابت آن هزینه می‌شود، ما در کشور منهای اسراف، ناعدالتی در مصرف داریم، یعنی فاصله یک به ۲۰ مصرف دارند، در حالی که سرمایه همه نسل هاست و عدالت باید مورد توجه قرار گیرد.
وی تاکید کرد: از این رقم ۱۵۰ میلیارد دلار حداقل ۵۰ تا ۶۰ میلیارد دلار را می‌توان اصلاح کرد.
 وی با اشاره به اینکه فروش نفت ایران شامل تحریم شد، اما گاز دارای چنین محدودیتی نبود و گاز کشور در زمان تحریم به ترکیه و عراق رفت، افزود: اعداد و ارقام این‌گونه نشان می‌دهد که ما در مجموع دارای بزرگ‌ترین ذخایر نفت و گاز جهان هستیم و هم‌اکنون فرصت جهاد تصمیم‌گیری است.
قالیباف تصریح کرد: تجارت انرژی کشور هم‌اکنون مبتنی بر نفت خام است و نه گاز، گاز طبیعی به دلایل مختلف از جمله دور زدن تحریم بسیار مهم است، بنابراین باید جهت‌گیری تغییر کند و این سوخت پاک مبنای تجارت قرار گیرد.
وی با بیان اینکه همواره خام‌فروشی را نقد می‌کنیم و می‌گوییم هزینه‌کرد ۷۰ تا ۸۰ درصدی آن در هزینه‌های کشور بد است، اظهار کرد: بدتر از خام‌فروشی، خام‌اندیشی و حکمرانی نامناسب بر بخش انرژی است. در حقیقت باید به جای اینکه از خود نفت خام صیانت شود، از ثروت حاصل از نفت صیانت کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت و مجلس وظیفه دارند به اقتصاد مردمی ایمان داشته باشند، افزود: مردم را از اقتصاد حذف کرده‌ایم، در صورتی که مردمی کردن اقتصاد در حوزه انرژی باید شکل گیرد، البته باید راه فرصت‌طلبی‌های زشت اقتصاد بیمار کشور را ببندیم و نقدینگی را به سمت تولید سوق دهیم.
قالیباف با اشاره به اینکه در آستانه تنظیم برنامه هفتم توسعه قرار داریم و نیاز به نوشتن و تدوین چند کتاب نیست، باید ۲ تا ۳ پیشران کشور را تعیین کرد و در این مسیر گام برداشت، تصریح کرد: برای دور زدن تحریم‌ها، ثبات در درآمدها و افزایش ارزش افزوده باید جهت‌گیری‌ها را اصلاح کنیم، همسو با این موضوع لازم است گاز را مبنای صادرات قرار دهیم که باثبات‌تر از حوزه نفت است.
وی با بیان اینکه به نیروهای جوان باانگیزه و دانش‌بنیان و با غیرت ایرانی و اسلامی که در کنار نیروهای باتجربه و شرکت‌های با قدمت زیاد برای استقلال کشور و برای عزت ایران اسلامی تلاش می‌کنند، خداقوت می‌گویم، اظهار کرد: حفظ معادن، نفت، گاز و انفال سرمایه‌ها و ثروت‌های بین‌نسلی از اولویت‌هاست، اما برای انجام آن با چالش‌هایی روبه‌رو هستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: این موضوع را باور داریم و البته تجربه کردیم که چه پیش از انقلاب که سفیر یکی از ابرقدرت‌ها برای نفت و ثروت این کشور تصمیم می‌گرفت و استقلالی در این زمینه نداشتیم و چه امروز پس از انقلاب که درآمد مستقیم انفال وارد بودجه می‌شود این موضوع بی‌شک نعمت نخواهد بود.
باید از ثروت حاصل از نفت صیانت کنیم نه از خود نفت‌ خام
قالیباف تأکید کرد: در حقیقت باید از ثروت حاصل از نفت صیانت کنیم نه از خود نفت‌ خام. باید این ثروت را خوب نگهداری کنیم و توسعه دهیم. تجربه تلخ گذشته حساب ارزی مقابل چشمان ماست که چگونه پول را به آنجا بردیم، هزینه کردیم و نتوانستیم این ثروت بین‌نسلی را حفظ کنیم و افزایش دهیم.
وی گفت: باید این سرمایه را به سمت ثروت‌های ماندگار، بخش سرمایه‌گذاری‌های مولد و سرمایه‌گذاری‌های فزاینده اقتصادی در داخل و خارج از کشور ببریم، اما واقعیت این است که در این مسیر حکمرانی دقیقی نداریم. این اشکال را پیش از هر کسی به شخص خودم و مسئولیت و جایگاهم در مجلس می‌دانم و این موضوع وظیفه ما در سران قواست، زیرا یکی از وظایف ما اصلاح حکمرانی انرژی در بخش‌های مختلف است.
رئیس مجلس شورای اسلامی به موضوع بهینه‌سازی مصرف انرژی، بهبود تراز تولید و مصرف در حامل‌های انرژی و هدفمندکردن یارانه‌های انرژی، اشاره کرد و افزود: چالش‌های بزرگ امروز که مردم را هم به زحمت انداخته، این ناترازی در بخش‌های مختلف بودجه، بانک‌ها، انرژی چه در تولید و چه در مصرف است.
قالیباف اظهار کرد: امروز مجموع مصرف انرژی فسیلی کشور معادل بیش از ۵ میلیون بشکه در روز است که نشان از میلیاردها دلار هزینه دارد.
وی با اشاره به ناعدالتی‌ها در مصرف، گفت: برخی در کشور ۲۰ برابر بقیه انرژی‌ مصرف می‌کنند در حالی که این سرمایه همه نسل‌ها در آینده است و عدالت در استفاده از انرژی باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ما نمی‌توانیم هر رویکردی را برای حوزه انرژی بگذاریم و هر شخصی نگاهش محدود به یک حوزه جغرافیای سیاسی باشد. این نوعی ظلم به دیپلماسی انرژی است و باید از همه ظرفیت‌ها برای تحقق دیپلماسی انرژی استفاده کرد.
قالیباف تصریح کرد: در گسترش دیپلماسی انرژی با کشورهای همسو فرصت بزرگی داریم. ما امروز باید از فرصت‌ها بهره گیریم؛ فرصت با ریسک و بدون ریسک. باید فرصت با ریسک را انتخاب کنیم تا به موفقت‌های لازم در این حوزه برسیم.
انتهای پیام/.
https://naftara.ir/vdcj.metfuqexisfzu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما