نماینده سابق ایران در اوپک تاکید کرد: در پی تحریم نفتی روسیه، کل تولیدات کشورهای عضو این سازمان تکافوی نیاز بازار را نمیدهد.
۰
۰
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، محمدعلی خطیبی در پاسخ به این سوال که افزایش قیمت به نفع ایران هست یا خیر، گفت: این افزایش به نفع کشورهای صادرکننده هست ولی مصرف کننده ها نیز بیکار نمی نشینند و در کالاهای صادراتی خود -با توجیه گران شدن انرژی-، افزایش قیمت می دهند.
وی با بیان این که بازار به تازگی قصد داشت تقاضای کاهش نفت را درپی کرونا بازیابی کند و این تقاضا درپی مدیریت کرونا در حال بازگشت است، گفت: موضوع روسیه و اوکراین نیز قضیه را تشدید کرده است.
امروز عرضه دچار مشکل شده؛ ضمن این که تقاضا به شدت قوی است و در سال های قبل عرضه جدید صورت نگرفته تا این تقاضا را پاسخ دهد.
خطیبی با اشاره به صادرات ۸ میلیون بشکه ای نفت روسیه، گفت: تصور نمی کنم افزایش تولید ایران و ونزوئلا این میزان را جبران کند.
از طرفی عربستان نیز ظرفیتی مازاد -حدود یک تا یک و نیم میلیون بشکه ای- دارد ولی همه این ها، به ۸ میلیون بشکه نمی رسد.
اگر نفت روسیه از بازار خارج شود، امکان جایگزین ندارد و بحث گاز روسیه نیز جداست.
وی با بیان این که ذخیره سازی های استراتژیک نیز بیش از ۳۰ روز تکافو نمی کند و دوامی نخواهد داشت، خاطرنشان کرد: تمام شدن ذخایر استراتژیک و کاهش آن عاملی برای افزایش قیمت ها خواهد بود.
خطیبی در رابطه با جلسه چند روز گذشته اوپک پلاس اظهار کرد: قرار شد ۴۰۰ هزار بشکه تولید نفت افزایش یابد ولی باز هم کافی نیست. چون در معدودی از کشورها جواب می دهد و الباقی ظرفیتی اضافی در اختیار ندارند.
وی با بیان این که کشورها در صدد تولید نفت با تمام ظرفیت هستند، اضافه کرد: اگر تمام این تولیدات هم جمع شود، به ۵ میلیون بشکه نفت نمی رسد و باز هم بازار با کمبود رو به رو خواهد بود.
این کارشناس بازار نفت و انرژی ادامه داد: یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت ایران در صورت برداشته شدن تحریم به دو برابر می رسد؛ ولی نیاز بازار را به طور کامل بر طرف نخواهد کرد.
انتهای پیام/.