رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: حضور قطر در بازار گاز عراق به شدت به نفع این کشور است چون به علت کم کاری ما، قطر از حوزه مشترک پارس جنوبی و سایر حوزههای مشترک، گاز برداشت و صادر میکند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا،خبرگزاری عراق اعلام کرد، عادل کریم، وزیر برق عراق و سعد الکعبی، وزیر انرژی قطر روز دوشنبه در مورد گاز از دوحه به بغداد برای رفع کمبود برق این کشور گفتوگو کردند.
طی بیانیهای که پس از این دیدار منتشر شد اعلام شد که دو طرف در خصوص مسائل لجستیکی مربوط به انتقال گاز از طریق بنادر قطر به عراق در سفر کوتاه عادل کریم به دوحه بحث و گفتگو کردند.
آرش نجفی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در مورد خبر منتشر شده مبنی بر جایگزینی قطر به جای ایران در بازار گاز عراق اظهار کرد: وقتی گاز برای مصرف خود نداریم و نمیتوانیم کاهش مصرف انرژی را مدیریت کنیم و به پیشنهادات در مورد طرحهای بهینهسازی مصرف انرژی توجهی نمیشود، مشخص است که نمیتوانیم حتی گاز مصرفی خود را مدیریت کنیم و صادرات در درجه بالاتر آسیب میبیند.
وی افزود: دو سال پیش همین اتفاق در مورد برق افتاد در آن زمان ما نتوانستیم برق خود را مدیریت کنیم و در صادرات برق به عراق دچار مشکل شدیم، این کشور نیز برق مورد نیاز خود را از طریق عربستان جایگزین کرد. عربستان در آن زمان برق کافی داشت و مشکلی برای عراق در واردات برق از عربستان ایجاد نمیشد.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: با توجه به اینکه اقدامات جدی در این راستا انجام نمیدهیم و حتی پتروشیمیها و نیروگاههای ما از برق محروم شدهاند و صنایع با قطعی گاز مواجه هستند، صادرات گاز کار سختتری میشود و حتی علاوه بر عراق این نگرانی وجود دارد که مابقی بازارها را هم از دست بدهیم.
وی اضافه کرد: جایگزینی ایران با قطر در بازار گاز عراق به شدت به نفع قطر است چراکه از حوزه مشترک پارس جنوبی و حوزههای مشترک گاز برداشت کرده و صادر میکند، در واقع به علت کم کاری قطر از سهم ما در این حوزهها برداشت و صادرات انجام میدهد. تا جایی که بتواند استخراج میکند و میفروشد چراکه ما نمیتوانیم این کار را انجام دهیم.
نجفی تصریح کرد: به نظر میرسد که حواس ما به کشورهای هدف نیست، قطر جایگزین ایران در عراق شده و ترکیه نقش هاب منطقه در قیمتگذاری گاز را به عهده میگیرد. با این وضعیت حتی اگر تحریمها برداشته شود رقابت در چنین شرایطی و به دست آوردن جایگاه قبلی بسیار سخت خواهد بود.
وی خاطرنشان ساخت: ما کمبود گاز داریم و نمیتوانیم صادرکننده قدرتمندی باشیم. گرچه میتوان روی سیاست صادرات گاز بحث داشت برای مثال میتوان به جای صادرات روی تقویت صنایع و گازرسانی به آنها تمرکز کرد و یا به جای صادرات از گاز فیلر خود در نیروگاهها برای استخراج رمز ارز استفاده کنیم که در دوران تحریمها تاثیر بسزایی خواهد داشت.
انتهای پیام/.
خیلی واضح است .چطور در برداشت گاز از پارس جنوبی جلو افتا؟همانطور هم در بازار گاز از ایران جلو می افتد.منافع ملی در دنیا حرف اول را میزند.ایا ما هم بر اساس منافع ملی حرکت میکنیم .لطفا پس از بررسی واقع بینانه پاسخ بدید .