در دولت سیدابراهیم رئیسی، جواد اوجی در تاریخ 20 مرداد ماه سال 1400 به عنوان وزیر پیشنهادی نفت به مجلس معرفی شد، و توانست اعتماد نمایندگان مجلس را جلب کند و در شهریور ماه همان سال به عنوان وزیر شروع به کار کرد.
plusresetminus
اوج در بهارستان،لندینگ در طالقانی: "جواد اوجی" وزیر ناکام که هیچگاه پاسخگو نبود
به گزارش اختصاصی پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا،کارنامه سه ساله وزیر نفت ایران در حوزهای مختلف ،عقب ماندگی در صنایع وابسته به نفت،وعده‌های داده‌شده برای توسعه صنعت نفت،اوجی را به یکی از وزرای ناکام و وزیری که هیچگاه پاسخگوی عملکردش در برابر رسانه های مستقل نبود ،تبدیل کرده است.

جنگ اوکراین جریان صادرات نفت، گاز طبیعی و محصولات پالایش شده مانند گازوییل دچار مشکل شده است که به یکی از بزرگ‌ترین تغییرات در بازار جهانی انرژی در دهه‌های اخیر منجر شده است. و وزیر نفت ایران از این فرصت استفاده کرده تا میزان فروش نفت ایران را افزایش داده و رکوردی را بنام خود ثبت کند.
همزمان با افزایش فروش نفت ایران خبرهای از تخفیف های نامتعارف به گوش رسید و علت افزایش فروش را تخفیفات اعلام کردن ،مسلئه ی که هیچگاه به درستی روشن نشد و اوجی پاسخگوی آن نبود.
موضوع مهم میدان های مشترک نفت و گاز، یکی از چالش های پیش روی صنعت نفت در ابتدای دولت سیزدهم اعلام و این مهم موجب شد تا با استقرار وزارت نفت دولت سیزدهم، برنامه های ویژه ای برای آن تدارک دیده شود تا سهم از دست رفته ایران از میدان های مشترک نفت و گاز قابل دسترس باشد. امارویکرد او در میادین مشترک چنگی به دل نزد، حتی وزیر نفت هیچ حرکت سازنده‌ای پیرامون میادین مشترک  انجام نداده و دیپلماسی نفتی وزارتخانه او در این حوزه تعطیل بود. 
در حوزه پالایش و پخش کارنامه اوجی ناموفق بود. کمبود بنزین سوپر از یک سو و بررسی دلایل عدم عرضه بنزین سوپر نشان می‌دهد که بر خلاف ادعای وزارت نفت، بنزینی که در جایگاه‌ها عرضه می‌شود، کیفیت یورو4 را هم ندارد و بسیاری از خودروها به خصوص خودروهای توربو مجبور هستند که برای مراقب از خودروی خود از اکتان استفاده کنند.از سویی دیگر بارها به علت مدیریت نامناسب سخن از  افزایش قیمت بنزین به میان آمد و این مسئله باعث ایجاد صف های طولانی در پمپ بنزین ها و تحت تاثیر قرار گرفتن امنیت کشور را رقم زد.
وضعیت پتروشیمی کشور نیز چندان بهتر از پالایش آن نیست و دولتمرد نفت "دولت ایران قوی" نتوانسته است قفل توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی را بگشاید. افزایش قیمت خوراک و تدبیر نکردن پیرامون مسئله اساسی خوراک در سه سال اخیر زمینه ساز بحران برای این صنعت ارز آور خواهد شد.
2بار خبر استعفای اوجی رسانه ای شد که عملکرد وی و انجام ندادن دستورات رئیس جمهور علت آن عنوان شد.
روزی صنعت نفت را صنعت ساختارمند خطاب می کردنند و سایر وزارتخانه ها از الگوی منابع انسانی نفت بهره برداری می کردنند اما در چند سال اخیر این مسلئه توسط مدیران ناکارآمد در این صنعت به حاشیه رفته و درواقع از ریل خارج شد.یکی از وعدهای مهم اوجی عارضه یابی و حل مشکلات و چالش های منابع انسانی بود که در این موضوع نتوانست از کلاف منابع انسانی گره گشایی کند.
اوج انتقاد از اوجی به بهمن ماه  سال 1402 بر میگردد که رهبر معظم انقلاب در یکی از مهم‌ترین محورهای سخنرانی خود به موضوع واردات بنزین اشاره کردند و با انتقاد از شرایط موجود گفتند: «ما الان در مسئله‌ی سوخت، به معنای واقعی کلمه مشکل داریم. ما کشور تولیدکننده‌ی نفت، بااین‌همه منابع زیرزمینی نفتی، بنزین وارد کنیم؟ این معنی دارد؟ معنایش همین است که ما در یک مسئله‌ی کلان دچار مشکلیم.»
همچنین رهبر انقلاب در بازدید از نمایشگاه توانمندی داخلی در واکنش به گزارش جواد اوجی، وزیر نفت در مورد مجموعه جایگزینی شرکت توتال برای پروژه‌های نفتی فرمودند: به بخش خصوصی بدهید؛ ستاد اجرایی که بخش خصوصی نیست.
رسانه ی مستقل، زبان مردم است و در عین حال واسط و رابط  صادق میان دولت و ملت. رسانه مستقل از آنجایی که وامدار دولت و حکومت نیست و منفعتی از قبل ارتباط با دولت ها ندارد لذا انتقادهایش، در مسیر اصلاح و کمک به دولتمردان و مجریان امور برای حل معضلات است .اوجی وزیری بود که از رسانه های مستقل پرهیز می کرد و هیچگاه پاسخ گوی سوالات و ابهامات آنها نبود.
چهارشنبه 31م مردادماه با رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به "محسن پاک نژاد" کلیددار ساختمان طالقانی شد و اوجی که روزی در بهارستان اوج و رای اعتماد گرفت امروزبایددر خیابان طالقانی لندینگ کند و غزل خداحافظی زمزمه کند.
https://naftara.ir/vdcc1sqs.2bqp18laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما