امروزه متوسط ارزش محصولات تولیدی پتروشیمی ایران حدود ۵۰۰ دلار در هر تن است، درحالی که این ظرفیت وجود دارد با تکمیل زنجیره ارزش در بخشهای مختلف صنعت پتروشیمی، ارزش محصولات تولیدی را تا ۱۰ برابر افزایش دهیم.
۰
۰
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، سال ۱۴۰۱ با نام «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شد و بهجهت تحقق شعار سال، گامهایی در خصوص دانشبنیان شدن بخشهای مختلف اقتصاد کشور که هم بهتولید منجر میشود و هم اشتغالآفرین است، برداشته شد.
یکی از صنایعی که حرکت دانشبنیانها در آن مشهود بوده و توسعه حضور شرکتهای دانشبنیان در آن به یکسال محدود نمیشود، صنعت پتروشیمی است. در سال جاری که با تدبیر رهبر معظم انقلاب به نام «مهار تورم، رشد تولید» نامگذاری شد، همچنان ارتباط بین توسعه حضور دانشبنیانها با تحقق شعار سال، بهعنوان یک ارتباط موثر و مستقیم، دیده میشود. صنعتی با درآمدزایی ۲۶ میلیارد دلاری
صنعت پتروشیمی کشور با ظرفیت اسمی ۹۵ میلیون تنی و درآمدزایی سالانه ۲۶ میلیارد دلاری، امروز یکی از صنایع پیشرو و تأثیر گذار در اقتصاد ملی است. پتروشیمی را میتوان از یکسو ارزآورترین صنعت کشور و از سوی دیگر، پرظرفیتترین صنعت برای توسعه نامید؛ چرا که امروزه متوسط ارزش محصولات تولیدی پتروشیمی ایران حدود ۵۰۰ دلار در هر تن است، درحالی که این ظرفیت وجود دارد با تکمیل زنجیره ارزش در بخشهای مختلف صنعت پتروشیمی، ارزش محصولات تولیدی را تا ۱۰ برابر افزایش دهیم.
نقش شرکتهای دانشبنیان در صنعت پتروشیمی علاوه بر خودکفایی در بخشهای مختلفی که پیشاز این وابستگی فنی به خارج از کشور ایجاد میکرد، در توسعه زنجیره ارزش و دستیابی به لایسنسها و تکنولوژی تولید محصولات جدید، بسیار مهم است. امروز شاهد رونق حضور دانشبنیانها در صنعت پتروشیمی هستیم
رشید قانعی، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع تکمیلی خلیج فارس، در این خصوص با اشاره به فرمایش و تأکید مقام معظم رهبری در بحث دانشبنیانها و اهمیت آن در توسعه صنعتی کشور، گفت: تحریم وجود دارد و شکی نیست که تحریم چیز بدی است، یک وجود نامیمونی است و کسی در آن شکی ندارد؛ ولی همین تحریم برای صنعت پتروشیمی و شرکتهای دانش بنیان ما، اتفاقات خوبی را رقم زده است.
وی ادامه داد: در ۱۰ سال گذشته که اوج تحریمهای ظالمانه علیه ایران بود، یک رشد معناداری را در حضور شرکتهای دانش بنیان در صنعت پتروشیمی شاهد بودهایم.
قانعی اذعان داشت: در سال ۹۴ که توافق لوزان انجام شد و بحث های برجام مطرح بود، همراه یک سری از مجموعههای دانش بنیان برای معرفی دستاوردهایشان به در منطقه عسلویه حاضر بودیم و یادم هست یکی از مدیران صنعت گفت “الان خارجیها می آیند و شما خیلی حرفی برای گفتن ندارید؛ با یکی از اینها جوینت شوید و با اینها جلو بیایید”؛ این نگاه تا همین ۶ یا ۷ سال پیش وجود داشت، اگرچه اتفاقات خوبی افتاد، ولی هنوز نگاه ها به خارج از کشور بود؛ اما واقعا امروز شاهد رونق حضور دانشبنیانها در صنعت پتروشیمی هستیم. ضرورت ادامه روند توسعه دانشبنیان صنعت پتروشیمی در برنامه هفتم
همچنین مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأیید رشد حضور دانشبنیانها در این صنعت، اظهار داشت: تا پایان دولت بر خودکفایی در زمینه تولید کاتالیستهای مورد نیاز صنعت پتروشیمی هدفگذاری کردهایم که این مسیر با حضور شرکتهای دانشبنیان میسر شده و این هدفگذاری با دانشبنیان شدن بیش از پیش صنعت پتروشیمی کشور، محقق می شود.
معاون وزیر نفت با تأکید بر اینکه “توسعه دانشبنیانها در صنعت پتروشیمی به یک یا دو سال محدود نمیشود”، گفت: اگرچه تا امروز در صنعت پتروشیمی ایران در بخش کالا و تجهیزات خودکفایی بیش از ۸۰ درصدی حاصل شده و در بسیاری از بخشها پیشرو هستیم، اما باید در برنامه هفتم توسعه، روند دانش بنیان کردن و بومی سازی دانش مورد نیاز در بخشهای مختلف صنعت پتروشیمی ادامه یابد، چرا که تقاضا برای محصولات صنعت پتروشیمی روز به روز در جهان در حال افزایش است و نقشآفرینی این صنعت در دنیای فردا، از امروز نیز بیشتر خواهد بود؛ پسهرچه بیشتر به دانش بنیان شدن صنعت پتروشیمی کشور اقدام کنیم، آیندهای موفقتر و اقتصادی شکوفاتر در این صنعت خواهیم داشت.
انتهای پیام/.