رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران گفت: ۸۰ درصد تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی توسط سازندگان داخلی طراحی، ساخت و تامین شده است.
plusresetminus
۸۰ درصد تجهیزات صنعت نفت بومی‌سازی شد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، احسان ثقفی رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران (استصنا)  با اشاره به مشکلات و ظرفیت‌های سازندگان داخلی تجهیزات نفت برای تامین نیازهای کشور عنوان کرد: بزرگترین مشکل سازندگان تجهیزات نفت، موضوع تامین مالی و تامین ارز برای واردات مواد اولیه موردنیاز است. روش‌های تامین و تخصیص ارز نیز بسیار طولانی و زمان‌بر است و به نظرم آسیب جدی به اقتصاد سازندگان وارد کرده است.
وی اظهار داشت: تاکنون رویکرد دولت سیزدهم، یک رویکرد تعاملی با بخش خصوصی بوده است و این همدلی ایجاد شده، ولی تا به مرحله اجرا و نتیجه برسد، کمی زمان‌بر است که بنده امیدوارم این موضوع کمی تسریع شود.
*80 درصد تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت را بومی‌سازی کردیم
ثقفی افزود: حدود 80 درصد تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی توسط سازندگان داخلی طراحی، ساخت و تامین شده است و همچنین تامین می‌شود. توانمندی خوبی در سال‌های گذشته در داخل کشور ایجاد شده است و امکان افزایش ظرفیت و توانمندی‌ها نیز وجود دارد.
رئیس انجمن استصنا گفت: اگر حمایت‌های دولتی به صورت معقول وجود داشته باشد می‌توان تا 90 درصد از تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت را نیز در طی یک برنامه 4 ساله تامین کنیم. امسال عمده تمرکز سازندگان داخلی بر صادرات تجهیزات ایرانی است، زیرا هم‌اکنون صنعت نفت ایران بین‌المللی شده است و امکان صادرات به کشورهای مختلف فراهم شده است.
* صدور خدمات فنی و مهندسی ایرانی به کشورهای مختلف آغاز شده است
وی تاکید کرد: کشورهای غرب آسیا، آسیای میانه و آمریکای لاتین متقاضی تجهیزات نفت ایرانی هستند و اقداماتی نیز برای صادرات انجام شده است. تجهیزات صادر شده تنوع بالایی از تجهیزات دوار، شیرآلات و کاتالیست‌ها را شامل می‌شوند و ما تقریبا از تمامی گروه‌های کالایی به کشورهای مختلف صادرات داشتیم.
ثقفی گفت: بحث همکاری با روسیه و سایر کشورها برای صادرات خدمات فنی و مهندسی، فاقد یک وحدت رویه از جانب وزارت نفت است و سکاندار واحدی ندارد. باید سریع‌تر دولتمردان این حوزه را ساماندهی کنند تا به شکل متحد و یکپارچه موضوع صادرات خدمات فنی و مهندسی در دستور کار قرار گیرد. 
رئیس انجمن استصنا گفت: در حال حاضر همکاری با روسیه از چندین بخش وزارت نفت در حال پیگیری است و سایر وزارتخانه‌ها نیز ورودهایی به موضوع ورود کرده‌اند که باعث سردرگمی سازندگان شده است.
وی تاکید کرد: بحث تبادل مالی ایران و روسیه با پول ملی از مدت‌ها پیش مطرح شده است، اما تاکنون اتفاقی نیفتاده است، البته اخیرا با حضور آقای نواک موضوع جدی‌تر شده و بنده امیدوارم که این اتفاق زودتر رقم بخورد.
*نسبت به گشایش روابط نفتی بین ایران و عربستان خوشبین هستم
ثقفی گفت: صحبت‌هایی برای افزایش همکاری‌ با عربستان با سازندگان داخلی انجام شده است، ولی هنوز اتفاقی رخ نداده، ولی بنده خوشبین هستم که در سال جاری اقداماتی در این حوزه انجام شود.
رئیس انجمن استصنا گفت: ترکمنستان بازار خوبی برای صدور خدمات فنی و مهندسی است، ولی کار کردن با ترکمن‌ها کمی سخت است. در سطح دیپلماسی صنعتی و اقتصادی بین ایران و ترکمنستان اتفاقاتی خوبی رخ داده است که امیدوارم ثمرات آن محسوس‌تر شود.
وی اظهار داشت: یکی از بزرگترین مشکلات ما در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی، بازگشت ارز است که به سختی صورت می‌گیرد. به نظر بنده شعار سال یعنی رشد تولید و مهار تورم زمانی محقق می‌شود که بتوان مشکل تبادلات ارزی کشور را به نحوی حل کرد.
ثقفی توضیح داد: نکته جالب توجه اینکه بسیاری از سازندگان، محصولات مورد نیاز خود را با نرخ ارز آزاد وارد می‌کنند، اما ارز صادراتی خود را باید با نرخ ارز سامانه نیما عرضه کنند، این موضوع نیز مشکل‌ساز است و هزینه سازندگان را افزایش داده است.
رئیس انجمن استصنا گفت: تاکنون تعامل وزارت نفت دولت سیزدهم با سازندگان خوب بوده است و در حوزه حمایت از ساخت بار اول تجهیزات، اقداماتی خوبی انجام شده است که با تقویت آنها می‌توان عمق ساخت داخل را نیز تقویت کرد.
انتهای پیام/.
https://naftara.ir/vdch.6nwt23nvwftd2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما