کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه گواهی سپرده نفت خام و ورود بخش خصوصی به معاملات نفتی می‌تواند بستری برای گسترش مبادی صادرات نفت کشور باشد، گفت: در شرایط تحریمی، بخش خصوصی با استفاده از راه‌های ابتکاری می‌تواند به فروش نفت کمک کند؛ همچنین، شفافیت معاملات بیشتر می‌شود.
plusresetminus
عرضه نفت در بورس بستری برای گسترش مبادی صادراتی نفت کشور است
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، گواهی سپرده کالایی یک ورقه بهادار است که در بورس قابلیت پذیرش و معاملات دارد. این اوراق گواهی از یک کالای معینی که در بورس پذیرش شده است، نشئت می‌گیرد. گواهی کالایی زعفران، سکه و... در کشور داریم و از این نوع اوراق استقبال خوبی در بازار سرمایه کشور صورت گرفته است.
در گواهی سپرده نفت خام، به جای اینکه با استفاده از بازاریاب‌های بین‌المللی و داخلی به دنبال سرمایه‌گذار باشیم، به تعریف یک ابزار مالی می‌پردازیم و سرمایه‌گذار با ریسک خودش به معاملات ورود می‌کند. در واقع این گواهی، اولین ابزار ارزی ما و یک ابزار استاندارد بین‌المللی است که قابلیت اشتراک گذاری دارد.
سرمایه‌گذاران روی این ابزار شروع به معاملات ثانویه می‌کنند و زمین بازی جدیدی ایجاد می‌شود که هر کسی بنا بر سیاست‌ها، ریسک‌ها و حجم سرمایه‌گذاری از طریق چند روش می‌تواند به حوزه نفت کمک کند.
قبلاً اگر کسی ۱۰ میلیارد تومان داشت نمی‌توانست وارد حوزه نفت شود و این کالا را بخرد. ابزاری برای ورود بخش خصوصی به این حوزه نداشتیم. طبق مصوبه شورای‌عالی اقتصاد این امکان ایجاد شده که مدیریت امور بین‌الملل نفت اجازه داشته باشد وکالتاً از طرف سرمایه‌گذاران خرد اقدام به فروش نفت کند. به این ترتیب، سرمایه‌هایی که تا امروز قابلیت ورود به این تجارت را نداشته‌اند، الان شرایط فعالیت برایشان فراهم شده است.
«برزو حق شناس» کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با ایرنا در خصوص گواهی سپرده نفت خام، گفت: اگر نتوانیم نقدینگی را در کشورمان مدیریت کنیم و آن را به سمت‌وسوی درستی سوق دهیم، این نقدینگی به سمت بازارهایی مانند مسکن و خودرو می‌رود.
وی تصریح کرد: ورود نقدینگی به بازارهایی همچون مسکن و خودرو اثرات تورمی را تشدید خواهد کرد، در همه جای دنیا از ابزارهایی مانند گواهی سپرده استفاده می‌شود و این روش‌ها اثرگذاری خود را نشان داده‌اند.
کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: از ابزارهایی مانند گواهی سپرده نفت خام استفاده می‌شود تا نگذارند نقدینگی به قسمت فیزیکی کالاها برود، گواهی سپرده ایده خوبی است و به کنترل نقدینگی در کشور کمک می‌کند. هر چقدر میزان بهره‌گیری از این ابزارها در کشور بیشتر شود، بهتر است.
حق شناس گفت: به طور کلی، ابزارهایی مانند گواهی سپرده نفت خام می‌توانند کمک بزرگی به اقتصاد کشور کنند و سیاست‌گذاران اقتصادی می‌توانند از این طرح‌ها نهایت بهره‌برداری را داشته باشند. از طریق این ابزارها می‌توانیم به کنترل نقدینگی سرگردان در کشور بپردازیم و زهر اثرات تورمی آن را کمتر کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما با موضوع رشد نقدینگی در کشور مواجه هستیم و سیاست‌گذار اقتصادی هم نمی‌تواند در کوتاه مدت برای این موضوع کاری بکند؛ بنابراین، بهتر است با استفاده از ابزارهایی مانند گواهی سپرده نفت خام به سمت مدیریت این نقدینگی برویم.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: سرمایه‌گذاران باید در مورد پایداری طرح گواهی سپرده نفت خام اطمینان خاطر داشته باشند. نباید اجازه دهیم تصمیمات یک شبه به اطمینان بخشی طرح ضربه بزند و بخش خصوصی را از سرمایه‌گذاری منصرف کند. این اعتمادسازی عنصر مهمی در موفقیت طرح خواهد بود.
حق شناس اظهار داشت: گواهی سپرده نفت خام و ورود بخش خصوصی به معاملات نفتی می‌تواند بستری برای گسترش مبادی صادرات نفت کشور باشد. در شرایط تحریمی فعلی، بخش خصوصی با استفاده از راه‌های ابتکاری می‌تواند به فروش نفت کمک کند. همچنین از آنجایی که بخش خصوصی نفت را با قیمت مشخصی در فضای بورس می‌خرد، شفافیت معاملات بیشتر می‌شود.
انتهای پیام/.
 
 
https://naftara.ir/vdcf.tdciw6d10giaw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما