رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز گفت: منابع عظیم مالی واحد پتروشیمی خوزستان در بانک ها رسوب شده است که این منابع باید برای ایجاد و توسعه صنایع پایین دست در خوزستان به سرمایه گذاری های کاربردی تبدیل شود.
۰
۰
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، شهلا عموری در نشست مشترک شورای برنامه ریزی توسعه و فعالان اقتصادی خوزستان با حضور رییس جمهور و تعدادی از اعضای هیات دولت در محل سالن علی هاشمی استانداری با بیان اینکه مرزهای خوزستان باید از مدیریت واحد برخوردار باشند گفت: برای توسعه صادرات پیشنهاد می شود نهاد و یا سازمان توانمندی برای ساماندهی مرزهای استان تعیین شود.
وی اتصال ریلی میان خوزستان و استان بصره عراق را از جمله طرح های مهم کشور دانست که سال هاست با وجود مطرح بودن عملیاتی نشده است افزود: اتصال این خط ریلی میان ایران و عراق می تواند نقش موثر در کاهش قیمت تمام شده صادرات محصولات ایرانی و بسترسازی برای توسعه تجارت خارجی از خوزستان را فراهم می کند.
دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان ادامه داد: یکی از امتیازهای عراق تعیین مرز شلمچه به عنوان مرز ترانزیتی میان عراق و ایران است که بهره گیری از این امتیاز نقش موثری در افزایش صادرات کشور دارد.
وی با تاکید بر اینکه مرزهای خوزستان نمی تواند با همانند دیگر مرزهای تجاری کشور دارای سیاست کاری باشد افزود: ظرفیت های خاص استان و همچنین سیاستگذاری برای بازار صادراتی نیاز به برنامه ریزی کاربردی دارد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز ادامه داد: ضریبی برای صادرات محصولات کشاورزی در نظر گرفته شده است که با توجه به اینکه خوزستان، استانی کشاورزی است و مزیت های مختلف کشاورزی و صادراتی دارد باید این ضرایب برای خوزستان متفاوت از گذشته باشد. ضرورت تخصیص مواد اولیه صنایع پایین دستی خوزستان خارج از بورس کالا
عموری گفت: بسیاری از واحدهای تولیدی کوچک ذیل صنایع مادر در خوزستان مجبور هستند که مواد اولیه خود را با قیمت گزاف از استان های دیگر و یا بورس تامین کنند که در صورت تعیین قیمت پایه برای تخصیص مواد اولیه به این واحدها محصول تولیدی در استان دارای مزیت های رقابتی خوزستان می شود.
وی عملکرد بانک ها در خوزستان باید بهتر باشد افزود: خوزستان همواره جزو رتبه های برتر کشور در دریافت سپرده های بانکی است ولی عملکرد این بانک ها در پرداخت تسهیلات در رتبه آخر کشور قرار دارد که این شرایط باید اصلاح و بانک ها ملزم به سرمایه گذاری بیشتر در خوزستان شوند.
رییس اتاق بازرگانی اهواز ادامه داد: منابع عظیم مالی واحد پتروشیمی خوزستان در بانک ها رسوب شده است که این منابع باید برای ایجاد و توسعه صنایع پایین دست در خوزستان به سرمایه گذاری های کاربردی تبدیل شود. ضرورت صدور مجوز برای ایجاد بندر بزرگ خلیج فارس
وی با بیان اینکه دریا پایه بودن و اقتصاد مبتنی بر دریا باید محور تحول اقتصاد خوزستان باشد، ادامه داد: صدور مجوز برای ایجاد بندر بزرگ خلیج فارس برای توسعه تجارت از جمله پیشنهادها تحقق اقتصاد دریا پایه در خوزستان است.
عموری ادامه داد: بسترسازی برای حضور شرکت های کشتیرانی و تعیین سوخت یارانه ای از جمله اقدام های موثر برای توسعه صادرات و کاهش قیمت تمام شده صادرات محصول های تولیدی این استان است.
وی افزایش معافیت عوارض گمرکی صنایع خوزستان از 25 درصد به 35 درصد را خواستار شد و افزود: 80 درصد کالاهای استراتژی کشور از گمرکات خوزستان وارد می شود که باید 20 درصد از درآمد این گمرکات برای توسعه مرزها در نظر گرفته شود. همکاری تجاری ایران و عراق به منظور دلارزدایی
عموری ادامه داد: با توجه به در دسترس بودن بازار عراق و علاقه تاجران عراقی برای حضور در ایران و سرمایه گذاری در کشور با ریال، ضروری است به منظور تضعیف دلار از اقتصاد کشور، بانک مرکزی مبنای تعامل تجار با عراق را بر اساس ریال در نظر گیرد.
وی با اشاره به بهبود روابط سیاسی کشور با عربستان گفت: برنامه ریزی ساختاری برای توسعه روابط اقتصادی با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در خوزستان در حال تدوین است که پیشنهاد می شود برای ایجاد روابط پایدار و توسعه اقتصادی با این کشورها، خوزستان به عنوان پایلوت تعیین شود.
وی گفت: ایجاد و تشکیل کمیته پیگیری مصوبه های اقتصادی سفرهای رییس جمهور به خوزستان پیشنهاد می شود که این دبیرخانه استانی با اختیار تام با حضور بخش خصوصی مسئول تحقق مصوبه های اقتصادی دولت در استان باشد. به گزارش ایرنا آیت الله رئیسی روز گذشته(پنجشنبه) همراه با پنج معاون خود و ۱۱ وزیر سفر ۲ روزه خود به استان خوزستان را از فرودگاه دزفول آغاز کردند و علاوه بر دیدارهای مردمی مشکلات استان خوزستان را بررسی و طرحهای مختلفی به بهره برداری رساندند.
افتتاح ۷۰ کیلومتر از طرح مهم دوخطه کردن اهواز اندیمشک، طرح نیروگاه سیکل ترکیبی اندیمشک، پالایشگاه گاز هویزه و طرحهای آبرسانی به چند روستا، بازدید مانیتورینگ از طرح آب غدیر، دیدار با مردم اندیمشک، اهواز و شادگان، احیای ۱۶۰ واحد صنعتی راکد و دیدار با کارآفرینان، فعالان اقتصادی، مدیران استانی و فعالان فرهنگی از جمله برنامههای دومین سفر رییس جمهور به خوزستان هستند.
انتهای پیام/.