نشست خبری کارگروه متانول ایران با اصحاب رسانه با حضور خبرنگارانی از رسانه‌های مطرح کشوری و بومی استان بوشهر در روز چهارشنبه مورخ ۱۹ بهمن ماه در مجموعه اقامتی رفاهی زنده یاد مهندس شهریار جهرمی برگزار گردید.
plusresetminus
نشست خبری اعضای کارگروه متانول ایران با اصحاب رسانه
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، این نشست با حضور رئیس کارگروه متانول ایران و مدیرعامل و نائب رئیس هیئت مدیره شرکت پتروشیمی زاگرس متین دیداری و اعضای کارگروه متانول ایران و همچنین اصحاب رسانه برگزار شد که در این نشست متین دیداری رئیس کارگروه متانول ایران و سایر مدیران عامل شرکت‌های پتروشیمی متانول ساز با اصحاب رسانه به بیان مشکلات و نگرانی‌های موجود پرداختند و اظهار داشتند: بر اساس قانون هدفمندی یارانه‌ها قیمت گذاری باید انجام شود اما به گونه‌ای باشد که رقابت پذیری حفظ شود، به این منظور فرمول نرخ خوراک گاز نیاز به بازنگری دارد.
رییس کارگروه متانول ایران با اعلام اینکه یکی از دغدغه‌های اصلی نرخ خوراک، سرویس‌های جانبی است؛ عنوان کرد: استمرار تولید، خط قرمز ما است و ۳ دغدغه برای پتروشیمی‌های متانولی وجود دارد که شامل نرخ خوراک، نرخ یوتیلیتی و تفاوت نرخ قیمت ارز آزاد و نرخ نیما است.
وی با تاکید بر نرخ خوراک فرآیند فرمول نرخ خوراک بر مبنای نرخ گاز اروپا است، ادامه داد: دغدغه ما این است که ایران به عنوان دومین منبع گازی دنیا می‌تواند هاب قیمت گذاری گاز باشد و با توجه به اینکه اروپا به عنوان مصرف کننده گاز می‌باشد و نه تولید کننده و همچنین هزینه انتقال گاز به اروپا منصفانه نیست که واحدهای پتروشیمی ایران نرخ خوراک را بر اساس نرخ گاز اروپا محاسبه کنند. لذا  اصلاح فرمول بر اساس پیشنهاد ارائه شده از طرف کارگروه متانول به انجمن صنفی پتروشیمی ایران خواسته اصلی ما است و چیزی جز اجرای قانون را از مجموعه دولت محترم به عنوان متولی نرخ گذاری نمی‌خواهیم.
اعضای کارگروه متانول با تاکید بر حفظ رقابت پذیری در قیمت گذاری عنوان کردند: اکنون قیمت تمام شده از قیمت بازارهای بین المللی بیشتر است و این، نرخ قدرت رقابت پذیری را از بین می‌برد.
رییس کارگروه متانول ایران در این خصوص ادامه داد: نرخ گذاری باید به صورتی انجام شود که قابلیت جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی را داشته باشد. اکنون نرخ خوراک گاز در جهان از ۱.۴ سنت شروع می‌شود و متوسط نرخ گاز در جهان ۱۰ سنت است، با این قیمت گذاری، قیمت خوراک در ایران به ۲۴ سنت می‌رسد.
وی افزود: پتروشیمی بیشترین ارز را به کشور وارد کرده است، متانولی‌ها ۳ تا ۳.۵ میلیارد دلار در سال ارز به سامانه نیما عرضه می‌کنند.
بررسی‌های کارشناسی در کارگروه متانول ایران حکایت از آن دارد در صورتی که قیمت خوراک به ۷ هزار تومان برسد پتروشیمی‌های متانولی با ۲۰ هزار میلیارد تومان زیان انباشته ایجاد شده مواجه خواهند شد و لاجرم منجر به توقف تولید در اکثر شرکت های متانول ساز می‌شود و سرمایه گذاری و ایجاد انگیزه در این عرصه از بین خواهد رفت.
همچنین مدیران عامل شرکت‌های متانول ساز عنوان کردند: در نرخ سرویس‌های جانبی نیز اتفاق بدی افتاد و افزایش قیمت، نامتعارف بود. همچنین با توجه به اینکه شرکت‌های متانولی بیشترین مصرف اکسیژن را در صنعت پتروشیمی دارند، عدم تأمین اکسیژن به میزان کافی به عنوان یکی از خوراک‌های اصلی، یکی دیگر از مشکلات اصلی است.
رییس کارگروه متانول ایران با تاکید بر اینکه صنعت پتروشیمی یک زنجیره کامل است و باید حفظ این زنجیره در اولویت باشد، ادامه داد: اکنون تنها جایی که بیشترین ضرر را می‌بینند پتروشیمی‌ها هستند.
در ادامه وی افزود: صنعت متانول ۲ درصد از گاز تولیدی کشور را مصرف می‌کند و عادلانه نیست برای این میزان مصرف قیمت‌های بالای خوراک را در نظر بگیریم، در این خصوص پیشنهاد ما این است فرمولی که تابعی از قیمت‌های بین المللی با توجه به نرخ محصول است تعیین شود.
بنابر این گزارش، در حاشیه این نشست دکتر اسدی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در گفتگو با اصحاب رسانه اظهار کرد: یکی از نمادهای مقاومت ایران، پارس جنوبی است که نماد استقلال، خودباوری و پیشرفت است و بعد از انقلاب ساخته شده است.
دکتر اسدی با بیان اینکه از نیمه دوم دهه هفتاد این منطقه توسعه پیدا کرده است، ادامه داد: امروز تمدن عظیم صنعتی در این منطقه بنا شده است. 
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با اعلام اینکه یک‌سوم درآمدهای ارزی کشور از این منطقه تأمین می‌شود، عنوان کرد: در ۱۰ماهه امسال مجموع صادرات از این منطقه ۱۱ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال قبل ۵۰ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: این افزایش نشان از تلاش عرصه صنایع پتروشیمی است که به عنوان سربازان خط مقدم جبهه اقتصادی کشور در تلاش‌اند.
دکتر اسدی یکی از نمادهای موفقیت این نظام را فعالیت‌های منطقه پتروشیمی اعلام کرد و ادامه داد: با وجود همه تحریم‌ها، کارشکنی‌ها و محدودیت‌هایی که در بخش‌های مختلف این نظام وجود دارد در این حوزه موفقیت‌های بزرگی به دست آمده است.
سخاوت اسدی عنوان کرد: توسعه میادین پارس شمالی و سایر میادین همجوار در دست اقدام شرکت ملی نفت ایران است و از طریق مشارکت داخلی توسعه یافته است.
انتهای پیام/.
https://naftara.ir/vdcf.0deiw6d1vgiaw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما