رئیس هیاترئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت گفت: ضرورت دارد برای شرکتهای تولیدی از جمله شرکت پالایش نفت جی، امکان صادرات مستقیم پس از تأمین نیاز داخلی فراهم شود.
۰
۰
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، عبدالحسین بیات در پانصد و بیست و هفتمین نشست هیئترئیسه صندوقها، در بخش بررسی گزارش شرکت پالایش نفت جی اظهار کرد: ارائه گزارش شرکتها در هیئترئیسه صندوقها، سطحی از بررسی و پایش امور، افزون بر بازدیدهای میدانی، شورای عالی تولید و پروژهها، حسابرسی شرکتها و عملکرد سالانه در مجمع شرکتهاست.
وی افزود: در این نشستها، برنامه، راهبرد، راهکارهای توسعهای بهویژه مولدسازی داراییها با محوریت سودآوری برای ذینفعان بنگاه اقتصادی بررسی میشود.
رئیس هیئترئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت با اشاره به گشایش کارخانه قیرسازی شرکت پالایش نفت جی در بندرعباس در بهمنماه، گفت: این کارخانه که در همجواری پالایشگاه بندرعباس احداث شده است همسو با زنجیره ارزش صنعت خود قرار دارد که تلاش همکاران در احداث و راهاندازی این کارخانه در دهه مبارک فجر ستودنی است.
بیات پس از شنیدن گزارش شرکت یادشده، با بیان اینکه راهکار صادرات مستقیم حائز اهمیت است، ادامه داد: باید کارخانهها را بهمنظور توسعه اقتصادی حفظ کرد و توسعه داد؛ از این رو ضرورت دارد برای کمک به شرکتهایی مانند پالاش نفت جی، سقف مشخصی برای تأمین نیاز داخل مشخص و برای محصول تولیدی مازاد، اجازه صادرات مستقیم داده شود.
وی تصریح کرد: امیدواریم در روند تدوین قوانین و مقررات برای شرکتهای قیرسازی و موارد مشابه، راهکارهای صادرات مستقیم توسط قانونگذاران و مجریان پیشبینی شود. همه شرکتهای گروه اقتصادی صندوقها باید همسو با توسعه و تکمیل زنجیره ارزش حوزه تخصصی خود اقدام کنند و اگر خلاف این رویه انجام شود، بازده سرمایهگذاری دچار مشکل میشود؛ بنابراین هر کدام از شرکتهای گروه اقتصادی صندوقها باید در چارچوب حوزه تخصصی خود، تحقیق یا برنامه توسعهای تعریف و اجرا کنند.
رئیس هیئترئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت با اشاره به بخش سود و زیان گزارش شرکت پالایش نفت جی گفت: ضرورت دارد سالانه بازدهی داراییها افزایش یابد که این امر با توجه به برخورداری از نیروهای جوان و متخصص و بکارگیری دانشروز امکانپذیر است. ارزیابی بازدهی داراییها با کنترل شاخصهای عملکردی امکانپذیر است. از این رو مطالعات مقایسهای با اعداد شاخص، ارزیابیهای بهتری را در اختیار متولیان امور قرار میدهد.
براساس گزارش، محمود نیکوسخن، مدیرعامل شرکت پالایش نفت جی نیز در این نشست بیان کرد: ۹ طرح در این شرکت در مرحله اقدام است که مهمترین آنها، احداث مخازن ذخیرهسازی در چابهار با پیشرفت حدود ۷۴ درصد و احداث واحد تولید قیر در بندر امام خمینی (ره) با پیشرفت ۲۶ درصدی از اهم طرحهای در حال اجراست.
وی افزود: پنج طرح تحقیقاتی همسو با تکمیل زنجیره و ایجاد ارزشافزوده در حال اجراست که برخی از آنها گواهینامههای معتبر دریافت کردهاند. ترسیم افق توسعه برای حفظ موقعیت شرکت در بازارهای اقتصادی حائز اهمیت است.
روش فروش، برنامههای بخش تحقیق و توسعه، دعاوی و وصول مطالبات، طرحهای در حال اجرا، فرآیند تأمین خوراک، چشمانداز شرکت با توجه به ظهور شرکتهای جدید در صنعت قیر، سهم صادرات و مولدسازی داراییها و سودآوری شرکت در وضعیت کنونی و آینده با توجه به متغیرهای اقتصادی، از اهم موارد گفتگویی اعضای هیئترئیسه در این نشست بود.
انتهای پیام/.