مدیرعامل پتروشیمی کارون گفت: محصولات استراتژیک صنعت پتروشیمی در پتروشیمی‌های خوراک مایع تولید می‌شود و ارزش افزوده بالاتری برای کشور دارد؛ بنابراین برای تکمیل زنجیره ارزش باید سرمایه‌گذاری در پتروشیمی‌های خوراک مایع بیشتر شود.
plusresetminus
تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی با سرمایه‌گذاری در پتروشیمی‌های خوراک مایع
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، علیرضا صدیقی زاده امروز در مراسم رونمایی از محصول فوم خام مصرفی در صندلی خودرو با اشاره به اینکه اکنون در ایران قابلیت تولید هر محصولی وجود دارد، افزود: نگاه به نوآوری، تحقیق و خودکفایی وجود دارد؛ اما بهره‌وری لازم به وجود نمی‌آید.
وی ادامه داد: مشکل این است که بخش‌های مختلف تولیدی به جزیره‌های جدا از هم تبدیل شده‌اند و همدیگر را پیدا نمی‌کنند.
صدیقی زاده با بیان اینکه این اتفاق می‌تواند نقطه شروع همکاری صنعت خودرو و صنعت پتروشیمی باشد، گفت: تا کنون نگاه ما در صنعت پتروشیمی این بوده که چگونه با سرمایه‌گذاری کمتر، محصول بیشتری تولید کنیم و به ارزش افزوده و خودکفایی در صنعت پتروشیمی توجه نشده است.
وی بیان کرد: معمولاً پتروشیمی‌های خوراک گاز می‌توان با سرمایه‌گذاری پایین، تناژ بالای محصول بدون توجه به ارزش افزوده و محصولات استراتژیک تولید کرد.
مدیرعامل پتروشیمی کارون ادامه داد: کمتر از ۱۰ درصد مجتمع‌های پتروشیمی با خوراک مایع و ۹۰ درصد با خوراک گاز کار می‌کنند.
صدیقی زاده تاکید کرد: نیاز کشور و ناترازی گاز، صنعت پتروشیمی را وادار کرده به سمت خوراک مایع با سرمایه‌گذاری بیشتر اما ارزش افزوده بالاتر برود.
وی تاکید کرد: باید به سمت خوراک‌های مایع برویم تا تولیدات مورد نیاز کشور ساخته شود تا در افق ۱۰ساله کشور از خوراک گاز به خوراک مایع حرکت کنیم.
جلوگیری از خروج ارز با تکیه بر شرکت‌های دانش بنیان
همچنین در این مراسم، سعید علیزاده، مدیرعامل سایپا یدک با اشاره به اینکه این پروژه‌ای است که به عنوان نهضت ملی بین دو شرکت سایپا و پتروشیمی کارون رقم خورده است، گفت: با شروع تحریم‌ها ۲ اتفاق افتاد.
وی با بیان اینکه تحریم علاوه بر شرایط سخت اقتصادی با کمبود برخی مواد اولیه رو به رو شد، افزود: در این شرکت شروع به ساخت محصولات جدید و پر کردن سبد محصولات کردند و کاری که در خرداد سال ۹۹ شروع شد در خرداد سال جاری آزمایش‌ها را با موفقیت پشت سر گذاشت.
به گفته علیزاده، با این تصمیمات کاهش ارزبری اتفاق افتاد.
وی با اشاره به اینکه ایزوسیانات در پتروشیمی کارون محقق شد، ادامه داد: با این اقدام در تولید فوم صندلی خودرو به خودکفایی رسیدیم.
سالانه ۲۰۰ هزار تن فوم پلی یورتان به کشور وارد می‌شد که معادل ۴۴۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج می‌کرد.
۱۵ تا ۲۰ درصد از این حجم واردات در صنعت خودروسازی به مصرف می‌رسد.
با برنامه تولید سالانه ۱.۵ میلیون دستگاه خودرو در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۵ هزار تن فوم نیاز خواهد بود که با برنامه افزایش تولید پتروشیمی کارون ۱۰۰ درصد این نیاز در داخل تامین خواهد شد.
انتهای پیام/.
https://naftara.ir/vdce.n8fbjh8pn9bij.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما