معاون وزیر نفت با بیان اینکه سولفور زدایی از نفت کوره برای هر پالایشگاه ۲ الی ۳ میلیارد دلار هزینه دارد، گفت: کشورهای واردکننده مازوت از ما، با استفاده از فیلتر آلایندگی آن را مدیریت می کنند.
۰
۰
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، تهرانیها طی ۳۲روز اول زمستان، ۲۱روز «هوای سمی» تنفس کردند. با این وجود خبری از استاندارد سازی گازوییل و نفت کوره به عنوان متهمان اصلی آلودگی هوا نیست. البته مهدی اسلامی پناه رییس سازمان استاندارد به تازگی از تدوین استاندارد این سوخت های آلاینده تا پایان امسال خبر داده است. اما مساله اینجاست که وزارت نفت که با وجود گذشت ۳ سال از موعد مقرر هنوز کاری برای اجرای طرح کهاب نکرده و در ماه های گذشته کیفیت را فدای کمیت بنزین کرده، تا چه اندازه قرار است که به استانداردهای جدید این سوخت های آلاینده پایبند باشد.
استانداردی که جلیل سالاری معاون اوجی هزینه آن را بسیار بالا دانسته و به بازار می گوید: تولید مازوت استاندارد و سولفور زدایی از نفت کوره برای هر پالایشگاه ۲ تا ۳ میلیارد دلار هزینه دارد. به همین دلیل چگونگی و نحوه تامین منابع لازم برای اجرای آن اهمیت بالایی دارد.
او ادامه داد: بخشی از منابع لازم برای سولفور زدایی از مازوت طبق قانون بودجه قرار است که از محل تفاوت کیفی سازی تامین شود. البته پیشنهاد ما این است که درآمد ناشی از عوارض آلایندگی در قانون صرف طرح های توسعه ای مربوط به هوای پاک و کاهش آلایندگی و پروژه هایی از این دست شود. به باور من کسی که صنعت سبز دارد، نباید عوارض و آلایندگی پرداخت کند.
مدیر عامل شرکت پخش و پالایش همچنین در پاسخ به این سوال که استاندارد نفت کوره از چه تاریخی در کشور اجرایی خواهد شد، به بازار گفت: پروژه هایی برای استاندارد سازی نفت کوره دیده شده و در شرکت های پالایشی برنامه ریزی هایی صورت گرفته و به تدریج در حال انجام است. همچنین مدل هایی نیز برای سرمایه گذاری در پالایشگاه ها دیده شده است. به موازات این کارها مجوزهای زیست محیطی هم اخذ میشود.
معاون وزیر نفت همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط و کیفیت هوای بسیاری از کلان شهرهای کشور، استاندارد سازی مازوت امسال اجرایی می شود، افزود: اجرای یکباره این طرح شدنی نبوده و امسال شرایط برای آن فراهم نیست. نیروگاه ها عامل آلایندگی هوا هستند؟
او همچنین در بخش دیگری از سخنان خود توپ آلایندگی بالای مازوت های تولید شده در کشور را به زمین نیروگاه انداخته و می گوید: سولفور زدایی از نفت کوره در پالایشگاه ها سرمایه گذاری بالایی نیاز دارد و به همین دلیل به موازات پالایشگاه باید در نیروگاه ها هم سرمایه گذاری های متعددی در این حوزه صورت گیرد.
معاون وزیر نفت همچنین ادامه داد: در بسیاری از نیروگاه های سایر کشورها از زغال سنگ استفاده می شود، اما سطح آلایندگی ها به دلیل فیلترهایی که استفاده می کنند، کمتر از ماست.
سالاری ادامه داد: همین نفت کوره ای که ما صادر می کنیم عمدتا مصرف حرارتی داشته و در نیروگاه های سایر کشورها مصرف می شود. اما در نیروگاه با استفاده از فیلترها بحث انتشار آلاینده ها را مدیریت می کنند.
انتهای پیام/.