رئیس خدمات فنی شرکت فجر انرژی خلیج فارس از اجرای موفق لوله‌گذاری خط لوله انتقال محصول برش سنگین (Heavy End) خبر داد پروژه اي به منظور مدیریت شرایط اضطراری احتمالی، تنها در مدت 30 روز با استفاده از توان و دانش کارشناسان و کارکنان این شرکت اجرا شد.
plusresetminus
پایداری تولید فجر انرژی خلیج فارس با اجرای موفق خط لوله انتقال محصول برش سنگین پتروشیمی بوعلی سینا
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، سعید دوست درباره بهره‌برداری از این خط لوله که هفته گذشته انجام شد، اظهار داشت: لوله‌گذاری این خط لوله انتقال محصول از شرکت پتروشیمی بوعلی به شرکت فجر انرژی خلیج فارس، به طول ۳.۵ کیلومتر انجام شد و قرار است محصول برش سنگین را در شرایط اضطراری برای جایگزینی سوخت گازوئیل از پتروشیمی بوعلی تأمین کند.
وی افزود: توربین‌های نیروگاه‌های شرکت فجر انرژی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که برای تولید برق مورد نیاز شرکت‌های مستقر در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی از گاز استفاده کنند؛ اما در شرایط اضطراری می‌توانند با سوخت جایگزین که گازوئیل بوده نیز تا زمان بازگشت به وضعیت عادی و رفع اختلال تأمین گاز در مدار تولید بمانند.
وی گفت: با فرارسیدن فصل سرما و افزایش مصرف گاز در کشور و به تبع آن کاهش فشار گاز، نیاز به سوخت جایگزین و پشتیبان در شرایط اضطرار، بیش از پیش احساس می‌شد.
مخازن گازوئیل شرکت فجر انرژی خلیج فارس تنها می‌توانند سوخت مورد نیاز این شرکت را برای مدتی کوتاه تأمین کرده و برای پر کردن مجدد آنها نیاز به انتقال گازوئیل با تانکرها است که دشواری‌های تأمین و پیامدهای ترابری خود را به همراه دارد.
رئیس خدمات فنی شرکت فجر انرژی خلیج فارس ادامه داد: بنابراین برای مدیریت این موضوع و همچنین در مدار نگه داشتن توربین‌های تولید برق فجر و همچنین پایداری تولید شرکت‌های منطقه طرح انتقال محصول برش سنگین پتروشیمی بوعلی به مخزن گازوئیل مجتمع فجر ۱ در دستور کار قرار گرفت.
این محصول، یک سیال با ترکیبات هیدروکربنی سنگین بوده که می‌تواند در شرایط ناگزیر و اضطراری جایگزینی برای گازوئیل باشد.
رئیس خدمات فنی شرکت فجر انرژی خلیج فارس بیان کرد: این سیال که هم اکنون از گازوئیل گران‌تر است؛ یکی از محصولات جانبی پتروشیمی بوعلی به شمار می‌رود و در حال حاضر با استفاده از خط لوله ۸ اینچ به مخازن گازوئیل شرکت فجر منتقل می‌شود.
مطالعات و امکان سنجی استفاده از این سیال در نیروگاه فجر انرژی در سال ۹۳ انجام شده ولی به دلیل پیامدهای فنی و اقتصادی در آن زمان، از این سیال استفاده نشده است.
وی عنوان کرد: اکنون به منظور مدیریت شرایط اضطراری احتمالی، خط لوله این سیال با کار شبانه روزی، تنها در مدت ۳۰ روز ۳۰۰۰ اینچ قطر، ۱۵۰۰ مترمربع رنگ و سند بلاست، ساخت و نصب ۵ تن ساپورت فلزی لوله، اجرا شده و کارشناسان و کارکنان فجر توانسته‌اند در این مدت بسیار کم و با استفاده از دانش خود، مراحل اداری و عملیات لوله گذاری استفاده از این محصول را انجام دهند.
دوست در پایان خاطرنشان کرد: با آماده سازی این خط، پایداری تولید فجر و شرکت‌های منطقه تا حدود بالایی تثبیت شده و شرکت فجر توانسته برگ زرینی در اجرای پروژه‌های خود رقم زند.
انتهای پیام/.
https://naftara.ir/vdci.waqct1avvbc2t.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما