قراردادهای اجاره ۱۶ دکل حفاری خشکی مربوط به طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت بین شرکت ملی نفت ایران و پیمانکاران پروژههای مرحله دوم طرح نگهداشت و افزایش تولید امضا شد.
۰
۰
به گزارش نفت آرا، امروز دوشنبه - ۱۴ مهرماه - قراردادهای اجاره ۱۶ دکل حفاری خشکی میان شرکت ملی حفاری ایران و پیمانکاران پروژههای مرحله دوم طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت امضا شد.
رضا دهقان، معاون امور توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران در حاشیه مراسم امضای این قراردادها با بیان اینکه تسریع در اجرای پروژههای مرحله دوم طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت مورد تأکید وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران است، گفت: با امضای ۱۳ قرارداد مربوط به طرحهای نگهداشت و افزایش تولید نفت در مردادماه امسال، اقدامهای عملیاتی در راستای تسریع فرآیند انجام این پیمانها در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرار گرفت.
وی ادامه داد: با پیگیریهای مستمر و مذاکرات فشرده دو ماهه مقرر شد قراردادهای مربوط به اجاره دکلهای حفاری میان شرکت ملی حفاری ایران و پنج شرکت خصوصی فعال در حوزه حفاری نهایی شود تا خللی در روند اجرای بهنگام پروژهها ایجاد نشود.
دهقان با بیان اینکه این قراردادها میان شرکت ملی حفاری ایران و پنج شرکت گلوبال پتروتک کیش، تنکو، گسترش انرژی پاسارگاد، توسعه پتروایران و شرکت صنایع نفت و انرژی قشم امضا شده است، افزود: با امضای این قراردادها ۱۶ دکل شرکت ملی حفاری در راستای اجرای پروژههای مربوط به طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت در میدانهای سیاهمکان، زیلایی، منصورآباد، اهواز ۱ و ۴ و مارون ۵ و ۱۲ بهکار گرفته خواهند شد.
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران تأکید کرد: اجرای طرحهای نگهداشت و افزایش تولید نفت که با مشارکت گسترده پیمانکاران ایرانی همراه است، اشتغالزایی خوبی در گستره طرحهای تعریفشده به همراه خواهد داشت.
دهقان درباره دغدغه شرکتهای طرف قرارداد برای تأمین بهموقع لولههای بدون درز در اجرای پروژههای مربوط به این طرح نیز گفت: شرکت ملی نفت ایران در راستای حمایت همهجانبه از پیمانکاران و تولیدکنندگان داخلی اقدامهای موثری انجام داده است. در این میان تنها دغدغه تحویل بهنگام لولههای بدون درز از سوی یکی از تولیدکنندگان داخلی مطرح است که با توجه به حجم سفارشهای قبلی وزارت نفت از این شرکت و با اذعان به اینکه این شرکت تنها تأمینکننده لوله بدون درز در ایران است، تمهیداتی در چارچوب رفع مشکلات احتمالی از سوی شرکت ملی نفت ایران اندیشیده شده است.
وی ادامه داد: شرکت ملی نفت ایران در مسیر چابکسازی فرآیند فعالیت شرکتهای درگیر در این طرح همچنین مقرر کرده است تا طرحی با عنوان استفاده از کالای معوض به اجرا درآید. به این معنا که تأمین کالاهای مورد نیاز شرکتهای خصوصی در اجرای این طرح میتواند بهصورت امانی و از محل منابع خود شرکت نفت انجام شود و در پایان پروژه یا در مراحل مختلف انجام کار، این کالا به شرکت ملی نفت ایران بازپس داده شود.
معاون امور توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران، همچنین در مورد روند اجرای دیگر قراردادهای مربوط به طرحهای نگهداشت و افزایش تولید نفت گفت: تاکنون ۲۳ قرارداد مربوط به این طرح نهایی شده و از ۱۰ قرارداد باقی مانده نیز برندگان دو مناقصه دیگر مشخص شده و یک مناقصه در مرحله نهایی قرار دارد.
دهقان اظهار امیدواری کرد با توجه به روند تعیین تکلیف قراردادها، تعداد قراردادهای امضاشده در اجرای طرحهای نگهداشت و افزایش تولید نفت تا پایان سال به ۳۰ قرارداد برسد.
معاون امور توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران گفت: شرکتهای نفت و گاز پارس و مهندسی و توسعه نفت (متن) بهعنوان دو کارفرما در پروژه گوره - جاسک مشغول کارند و با تعامل مثبت میان این شرکتها و روند فعلی اجرای پروژههای مختلف مربوط به این طرح، پیشبینی میشود این طرح بزرگ ملی تا پایان سال آماده بهرهبرداری شود.