وزیر نفت با تاکید بر اینکه وزارت نفت در سال گذشته ۱۰ درصد بالاتر از تعهدات خود در بودجه را محقق کرده است، گفت: از همین رو دولت کسری بودجهای از محل درآمدهای نفتی در سال ۱۴۰۰ نداشته است.
۰
۰
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا،وزیر نفت در پاسخ به این سوال که آیا نفت به عنوان یکی از مهمترین مؤلفهها در تامین بودجه سالانه کشور است. در سال گذشته با وجود ادامه تحریمها اما تولید و صادرات نفت ایران افزایش پیدا کرد. آیا وزارت نفت توانست در سال ۱۴۰۰ تعهدات خود در بودجه را محقق کند؟
گفت: بر اساس قانون بودجه سالانه، تکالیف وزارت نفت در تبصره یک و تبصره ۱۴ دیده شده است. طبق تبصره یک قانون بودجه مربوط به منابع حاصل از فروش و صادرات نفت خام، میعانات گازی و خالص صادرات گاز است. از درآمدهای نفتی، سهم وزارت نفت ۱۴.۵ درصد و سهم صندوق توسعه ملی نیز ۲۰ درصد برآورد میشود. سهم دولت نیز از درآمدهای نفتی ۶۵.۵ در صد است.
طبق تبصره یک قانون بودجه ۱۴۰۰، صادرات نفت ایران روزانه یک میلیون بشکه در نظر گرفته شده بود. درآمد حاصل از صادرات گاز نیز در بودجه سال گذشته ۲ میلیارد و ۷۵۵میلیون دلار بوده است. درمجموع ایران از محل صادرات نفت خام، میعانات گازی و خالص صادرات گاز باید درآمدی ۱۷میلیارد و ۳۵۵ میلیون دلاری میداشت که با توجه به سهم ۶۵.۵ درصدی دولت از درآمدهای نفتی این رقم معادل ۱۱ میلیارد و ۳۶۸ میلیون دلار بوده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری که برخی مسئولان و حامیان دولت قبل، صحت افزایش صادرات نفت را زیر سوال میبرند. چه پاسخی به آنها دارید؟
چنین بیان داشت:ما مقاصد و بازارها و شیوههای فروش نفت در دولت سیزدهم را که هرگز فاش نخواهیم کرد اما نتیجه رویکرد وزارت نفت در دوره جدید را باید در بودجه دید. این افراد را به آمار وزیر اقتصاد ارجاع میدهم که همین چند روز قبل با اعلام واریز بیش از ۱۹۰ هزار میلیارد تومان درآمدهای صادرات نفت خام و میعانات به خزانه در سال ۱۴۰۰ و مقایسه آن با رقم ۱۷ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۳۹۹، آن را نشانهای از این دانست که در شرایط سخت تحریم هم میتوان از ظرفیت دیپلماسی اقتصادی و همت مدیریت جهادی برای جهش صادرات استفاده کرد.