مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب گفت: در مناطق نفت‌خیز جنوب 81 درصد گازهای همراه نفت جمع‌آوری شده و استفاده مفید می‌شود.
plusresetminus
گاز‌سوزی در مناطق نفت‌خیز به حداقل می‌رسد
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، علی‌رضا دانشی در آیین رونمایی از پروژه‌های محیط زیستی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب جهت جلوگیری از سوزاندن 14.3 میلیارد فوت مکعب گاز همراه با نفت در سال امروز که در محل کارخانه بهره‌برداری مارون 6 برگزار شد اظهار داشت: این پروژه ها باید در گذشته با شدت و سرعت بیشتری در مناطق نفت خیز صورت می گرفت و امروز مفتخرم که اعلام کنم در مناطق نفت‌خیز جنوب 81 درصد گازهای همراه نفت استفاده مفید می‌شوند. در فصل جدید مدیریت مناطق نفت خیز در تکمیل زنجیره ارزش در حوزه مالی و محیط زیستی خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب ادامه داد: تحریم‌ها و نبود سرمایه قطعاً نمی تواند به عنوان یک مشکل تلقی شده و بهانه ای برای آن چه که انجام نگرفته باشد. اگر با یک ابتکار عمل مدیریت به دنبال موضوعات بودیم وضعیت اکنون بهتر از این بود.
وی با اشاره به ضرورت وجود مشعل در کارخانه‌های بهره‌برداری نفت گفت: وجود مشعل در صنعت نفت اجتناب‌ناپذیر است‌ چراکه برای اطمینان از کار کرد صحیح یک سیستم جهت اورهال و تعمیرات به مشعل نیاز است.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با بیان اینکه باید تلاش کنیم، میزان گاز‌سوزی را به حداقل ممکن برسانیم، عنوان کرد: در منطقه بهبهان حدود 600 میلیون فوت مکعب گاز را شرکت گاز بید بلند در حال جمع‌آوری است. در منطقه کارون و مارون نیز حدود 250 میلیون فوت مکعب گاز همراه با نفت جمع آوری می‌شود.
دانشی تصریح کرد: از همین جلسه می گویم این پروژه که برای جمع آوری 14 میلیارد فوت انجام شده باید برای زنجیره تکمیلی برنامه ریزی داشته باشد. اگر در این جهت حرکت کنیم عایدی آن برای کشور علاوه بر جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه‌ای و تخریب محیط زیست، تامین مواد اولیه پتروشیمی خواهد بود. همه باید تلاش کنیم که صنعت نفت پاکی را در آینده داشته باشیم.
نفت 37 درصد گازهای گلخانه‌ای خوزستان را تولید می‌کند
محمد جواد اشرفی، مدیرکل محیط زیست خوزستان در ادامه این برنامه با اشاره به ابعاد مختلف جمع‌آوری گازهای مشعل گفت: پروژه جمع‌آوری گازهای مشعل از دو بعد اقتصادی و محیط زیستی دارای اهمیت هستند که از نظر اقتصادی بازگشت این گازها می‌تواند ارزش گذاری اقتصا ی خوبی برای پتروشیمی ها داشته باشد.
وی افزود: از سال 96 پروژه جمع آوری گازهای مشعل آغاز شد و در سال 99 با راه اندازی پالایشگاه بید بلند خلیج فارس که در مقیاس جهانی دارای ارزش و اهمیت است به اوج خود رسید.
اشرفی ادامه داد: امروز نیز با افتتاح این پروژه ها از انتشار 44 میلیون متر مکعب آلاینده به جو جلوگیری می شود.
مدیرکل محیط زیست خوزستان تصریح کرد: در نتیجه انتشار گازهای همراه با نفت در مناطق نفت خیز و شرکت اروندان حدود 2.7 درصد گاز گلخانه ای ایران تولید می شود.
وی افزود: این دو شرکت 37 درصد گازهای گلخانه ای استان خوزستان را منتشر می کنند و باید به سرعت عقب افتادگی ها را جبران کنند.
اشرفی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه درحال گذراندن روزهای پایانی خود است گفت: ما در ماه های پایانی برنامه ششم هستیم اما تلاش خوبی در زمینه اجرایی شدن اهداف آن صورت نگرفت و رشد خوبی را در اجرای پروژه‌های آن شاهد نبودیم.
مدیرکل محیط زیست خوزستان بیان داشت: ما بر اساس آموز‌های دینی و سیاست‌های کلی نظام مکلف به رعایت مسائل زیست محیطی هستیم و جدای از تصمیماتی که خارج کشور گرفته می شود باید بتوانیم مشکلات محیط‌زیستی را برطرف کنیم.
وی خاطرنشان کرد: با استفاده از تسهیلات بانک های جهانی نیز می توان شاهد کاهش آسیب های زیست محیطی باشیم.
این طرح با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و توان متخصصان داخلی شرکت تامکارگاز آغاز شده  که نخستین مجموعه ایرانی در حوزه خاموش سازی گازهای همراه نفت است.
انتهای پیام/.
https://naftara.ir/vdca.ynuk49new5k14.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما