وزیر نفت گفت: امروز، صنعت نفت در چهار بخش چاههای کمبازده، بهینهسازی مصرف گاز، تکمیل زنجیره صنایع پتروشیمی و کاهش گازهای همراه نفت دست نیاز به سمت دانشبنیانها دراز میکند.
۰
۰
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلینفت آرا، جواد اوجی امروز دوشنبه، 29 آذرماه در آیین گرامیداشت روز ملی پژوهش با تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) و گرامیداشت سالروز بازگشت پیکر شهید تندگویان به میهن اظهار کرد: مقام معظم رهبری افزون بر اینکه در بیانیه گام دوم انقلاب، گسترش علم و پژوهش را جهاد علمی دانستهاند، در بحث اعلام سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی نیز بر کارآفرینی و افزایش درآمد ملی و پیشتازی اقتصاد دانشبنیان و افزایش صادرات تأکید کردهاند.
وی با اشاره به اینکه در بحث کارآفرینی و افزایش درآمد ملی، الحمدالله کشور دارای سرمایههای گرانقیمتی از جمله نخبگان هستند، افزود: نظام سرمایهگذاری کلانی در این زمینه انجام میدهد به طوری که سالانه 4 هزار نخبه در کشور تربیت میشود و اگر متأسفانه این نخبگان مورد بیمهری و کملطفی قرار بگیرند، کمانگیزه میشوند و شاهد هم بودیم که بسیاری از این نخبگان در این مهاجرت کردهاند که مقام معظم رهبری نیز سیاهنمایی کسانی که سبب مهاجرت این نخبگان میشوند، را خیانت به کشور عنوان کردند. عزم صنعت نفت در استفاده از نخبگان
وزیر نفت، یکی از راههای اشتغالزایی را استفاده از توان نخبنگان کشور بهویژه در مناطق کمبرخوردار دانست و ادامه داد: امروز الحمدالله رب العالمین، عزم صنعت نفت بر این است که از این نخبنگان استفاده کند.
اوجی درباره پیشتازی اقتصاد دانشبنیان و افزایش صادرات در سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری گفت: در کشور حدود 50 درصد از صادرات ما، به صورت محصولات خام یا نیمهخام است که ضعف بزرگی برای کشور به شمار میآید بنابراین استفاده از دانشبنیانها در این زمینه میتواند، افزون بر تولید ارزش افزوده، اشتغالزایی و ارزآوری مطلوبی برای کشور داشته باشد.
وی با بیان اینکه صنعت نفت امروز نیازمند دانشبنیانها و فناوریهای نو است، تصریح کرد: بیش از 115 سال از اکتشاف نفت در ایران میگذرد، اما متأسفانه امروز در بخش زیادی از روشهای تولیدی هم در بخشهای بالادست و پاییندست صنعت نفت، روشهای سنتی است. برنامه جدید صنعت نفت، چاهمحور
وزیر نفت به بازدید از توانمندی بالای دانشبنیانها در چند هفته گذشته اشاره کرد و افزود: شرکتهای دانش بنیانی بودند که با ابتکارها و روشهای مطلوبی توان تولید چاهها را افزایش میدهند.
اوجی تأکید کرد: در بحث قراردادهای نفت یا گاز برای توسعه میدانها، میدانی به شرکت داخلی یا خارجی با هزینه سنگینی برای حفظ نگهداشت یا افزایش تولید واگذار میشود؛ در برنامه جدیدی که صنعت نفت مدنظر دارد، جدا از بحث توسعه مخزنمحور، نگاه به چاهمحور خواهد بود.
انتهای پیام/.