فرآورده‌های تولیدی پالایشگاه‌ها متنوع می‌شود

پالایشگاه اصفهان پیشگام در حوزه پتروپالایش کشور

حرکت امروز کشورهای پیشرفته به‌‌سمت ایجاد واحدهای پتروپالایشی (تجمیع واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی) است، این روند اهمیت ویژه آن را نشان می‌دهد. افزایش سودآوری فرآورش خوراک، کاهش آلودگی، کاهش هزینه تأمین خوراک و هزینه‌های عملیاتی و مدیریت یکپارچه از مزایای پتروپالایش است.
plusresetminus
پالایشگاه اصفهان پیشگام در حوزه پتروپالایش کشور
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، پالایشگاه اصفهان پس از پالایشگاه تبریز دومین شرکت پالایشی است که در زمینه پتروپالایشی شدن گام برداشته و برای تبدیل شدن به قطب بزرگ انرژی در کشور برنامه‌ریزی کرده است.
مهدی صرامی، معاون مالی و اقتصادی شرکت پالایش نفت اصفهان گفت: در چشم‌انداز این شرکت مبنی بر تبدیل شدن به یکی از هلدینگ‌های موفق پتروپالایشی کشور، افق بلندمدتی طراحی شده است. در این مسیر نیز گام‌های اساسی برداشته شده و سرمایه‌گذاری‌هایی نیز انجام شده است.
وی افزود: مهم‌ترین راهبرد ما در این چشم‌انداز، توسعه ارزش‌ در شرکت‌های زیرمجموعه و خلق ارزش‌های مشترکی است که منافع ذی‌نفعان را به‌طور متوازن تأمین می‌کند و به‌طور حتم در این راه با استفاده از  ظرفیت‌های بالقوه طرفین، آینده روشنی را برای این هلدینگ رقم خواهیم زد.
صرامی با اشاره به اینکه این پالایشگاه از بزرگ‌ترین پالایشگاه‌های کشور به شمار می‌آید که تنوع زیادی در محصولات دارد و سودآوری و تداوم آن با توجه به بورسی بودن، در گرو متنوع‌سازی سبد درآمدهای عملیاتی و غیرعملیاتی است، ادامه داد: برای افزایش حاشیه سود پالایشگاه و سودآوری سهامداری، تاکنون موفق به خرید 44 درصد از سهام پتروشیمی اصفهان و 17 درصد سهام نفت سپاهان شده‌ایم. از آنجایی که 100 درصد خوراک پتروشیمی اصفهان و تقریباً کل خوراک نفت سپاهان از سوی پالایشگاه تأمین می‌شود و محصولات بسیار متنوعی در سبد عرضه خود داریم، می‌توانیم از این فرصت در بورس نیز استفاده کنیم.
وی یکی از مزایای تبدیل شدن به پتروپالایش را دستیابی به استانداردهای زیست محیطی و تولید  محصولات دوستدار محیط زیست توصیف کرد و اظهار کرد: پالایشگاه اصفهان از سال‌های گذشته همسو با برنامه‌های خود پروژه‌های محیط زیستی و اقتصادی زیادی را در برنامه‌ قرار داده است تا محصولات تولیدی‌اش را در حد استانداردهای یورو 4 و یورو 5 ارتقا دهد.
صرامی با بیان اینکه احداث مجتمع بنزین‌سازی از طرح‌های اجرایی محیط زیستی - اقتصادی پالایشگاه بود، همچنین پروژه تصفیه گازوئیل تا سال آینده به پایان می‌رسد، تصریح کرد: بر اساس دستورعمل‌هایی که وزارت نفت برای سال 1400 ابلاغ کرده، تفاوت گازوئیل یورو با غیر یورو به ازای هر بشکه، بالغ بر بیش از 5 تا 6 دلار خواهد بود، بنابراین با به بهره‌برداری از پروژه تصفیه گازوئیل، ضمن رعایت بیش از پیش استانداردهای زیست محیطی، سودآوری مطلوبی برای شرکت به ارمغان می‌آید.
معاون مالی و اقتصادی شرکت پالایش نفت اصفهان پروژه کاملاً اقتصادی گوگردزدایی از نفت کوره را نیز از دیگر طرح‌ها معرفی و اظهار امیدواری کرد تا سه سال آینده به بهره‌برداری برسد.
صرامی تأکید کرد: بدون شک پالایشگاه‌ها به سمت پتروپالایش پیش می‌روند و برای دستیابی به این مهم باید کیفیت محصولات خود را افزایش دهند. با به سرانجام رساندن پروژه‌های بهینه‌سازی، پالایشگاه‌های کشور می‌توانند افق پتروپالایش را برای خود ترسیم کنند، به این موضوع پالایشگاه اصفهان نیز با هدف افزایش جذابیت شرکت برای سهامداران به سمت تنوع سبد محصولات سرمایه‌گذاری رفته تا بر این اساس، به یک قطب بزرگ انرژی موفق در کشور تبدیل شود.
انتهای پیام/.
 
https://naftara.ir/vdcd.k0x2yt0zka26y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما