پاندمی کرونا و تنشهای به وجود آمده بین تولیدکنندگان و صادرکنندگان نفت و به خصوص عربستان و روسیه فهرست ثروتمندان فوربز را دگرگون کرده است و بیشترین آسیب را به میلیاردرهایی زده است که در حوزه انرژی فعالیت میکنند.
۰
۰
به گزارش اختصاصی نفت آرا، سقوط قیمت نفت از اوایل ماه مارس آغاز شد یعنی زمانی که روسیه توافق اوپک برای کاهش تولید نفت را نپذیرفت و عربستان متعاقباً تولید خود را افزایش داد که اقدامات این دو غول نفتی قیمت نفت برنت و وست تگزاس را تا 50 درصد پایین آورد، سهام شرکتهای نفتی را دچار ریزش کرد و میلیونها دلار از ثروت میلیاردرهای حوزه انرژی آمریکا و دنیا را بر باد داد که از جمله آنها میتوان به هارولد گلن هام اشاره کرد.
وی که در سال گذشته در جایگاه هفتمین میلیاردر دنیا در حوزه انرژی حضور داشته است با پاندمی کرونا 10.3 میلیارد دلار و یا به عبارتی بیش از 80 درصد از سرمایه خود را از دست داده است و در حال حاضر زنگ به جای آن آمده است؛ میلیاردر چینیای که در صنعت باتری سازی فعالیت میکند و لئونید فدون که از سهامداران شرکت نفتی لوک اویل و مالک باشگاه فوتبال اسپارتاک مسکو است نیز با پاندمی کرونا و کاهش بیش از 30 درصدی ارزش سهام شرکت نفتی روسیه 2.4 میلیارد دلار از ثروت خود را از دست داده است و از فهرست 10 میلیاردر برتر دنیا در حوزه انرژی خارج شده است و در حال حاضر یک میلیاردر هنگ کنگی که در حوزه برق فعالیت میکند به جای آن در فهرست ثروتمندترین میلیاردرهای حوزه انرژی قرارگرفته است.
در این میان که پاندمی کرونا سرمایه گذاران حوزه نفت و گاز را با بحران مواجه کرده است طی یک سال گذشته یکی از بزرگترین تأمین کنندگان باتری خودروهای الکتریکی در جهان توانست 2.9 میلیارد دلار به ثروت خود بیافزاید و ارزش داراییهای خود را به 9.7 میلیارد دلار برساند.
در میان 10 تن از ثروتمندترین میلیاردرهای حوزه انرژی در سال جاری 8 جایگاه به روسها اختصاص یافته است و نفت همچنان در میان میلیاردرهای این حوزه حرف اول را میزند به گونهای که در جایگاه اول فهرست ثروتمندترین میلیاردرهای حوزه انرژی نام موکش دهیروبهای امبانی کارآفرین، بازرگان، سرمایهدار و مدیر ارشد اجرایی هندی آمده است، امبانی موسس شرکت ریلاینس است که تمرکز اصلی آن بر صنایع نفت و گاز معطوف میباشد.
شرکت صنایع ریلاینس یکی از بزرگترین شرکتهای صنعتی بازرگانی در کشور هند است و از نظر میزان درآمد سالیانه، پس از شرکت نفت هند، دومین شرکت بزرگ هند، بشمار میآید و همین امر موجب شده است تا امبانی با ثروتی بالغ بر 36.8 میلیارد دلار نه تنها ثروتمندترین فرد در حوزه انرژی در دنیا لقب بگیرد بلکه در فهرست فوربس جایگاه بیست و هفتمین فرد ثروتمند دنیا را به خود اختصاص داده است.
لئونید ویکتوروویچ میخلسون با وجود از دست دادن 6.9 میلیارد دلار از ثروت خود طی یک سال اخیر در حال حاضر با ثروتی بالغ بر 17.1 میلیارد دلار باردیگر نشان داد که نفت را می توان طلای سیاه نامید چرا که وی به عنوان کارآفرین و مدیر ارشد اجرایی روسی که در حال حاضر بهعنوان مدیر عامل اجرایی و رییس هیئت مدیره شرکت نوواتک که شرکت نفت و گاز روسی است توانسته است به چنین ثروتی دست پیدا کند و جایگاه دومین میلیاردر دنیا در حوزه انرژی را به خود اختصاص دهد.
منبع درآمد سومین میلیاردر دنیا در حوزه انرژی که ثروت آن 15.2 میلیارد دلار تخمین زده شده است نیز نفت است؛ واحد علیاکبروف تاجر و کارآفرین روس-آذربایجانی است که بنیانگذار و مدیر عامل شرکت نفتی لوک اویل در کشور روسیه است؛ وی قبل از تأسیس لوك اویل در سال 1991 كار خود را به عنوان كارگر سكو های نفتی در دریای خزر آغاز كرده و با وجود از دست دادن 5.5 میلیارد دلار از سرمایه خود طی یک سال گذشته همچنان توانست جایگاه خودش را حفظ کند.
جایگاه چهارم به یکیدیگر از سهامداران نوواتک اختصاص یافته است؛ گنادی نیکلایویچ تیمچنکو کارآفرین، بازرگان و مدیر ارشد اجرایی روس که بنیانگذار و مالک اصلی شرکت گانوور میباشد و همچنین از سهامداران اصلی شرکت نفتی نوواتک محسوب می شود با ثروتی بالغ بر 14.4 میلیارد دلار چهارمین فرد ثروتمند دنیا در حوزه انرژی لقب گرفته است.
تیمچنکو از سال 2014 تحت تحریم های ایالات متحده است و توسط وزارت خزانه داری ایالات متحده به عنوان عضوی از "حلقه داخلی" ولادیمیر پوتین توصیف شده است. فعالیت های وی در صنعت انرژی با رئیس جمهور روسیه گره خورده است.
میخائیل ماراتوویچ فریدمن، کارآفرین و میلیاردر روسی که شرکت اختلاطی چندملیتی آلفا را تاسیس کرده است با ثروتی بالغ بر 13میلیارد دلار در جایگاه پنجم این فهرست حضور پیداکرده است؛ آلفا شرکت سرمایهگذاری و خوشهای روسی است که در حوزههایی چون نفت و گاز، بانکداری شرکتی، بانکداری سرمایهگذاری، مدیریت دارایی، خدمات بیمه، مخابرات و سرمایهگذاری فعالیت مینماید.
مالک شرکت یوروکم و شرکت انرژی ذغال سنگ سیبری که آندره ملنیشنکو نام دارد با ثروتی بالغ بر 12.5 میلیارد دلار ششمین میلیاردر دنیا در حوزه انرژی لقب گرفته است.
هفتمین میلیاردر حوزه انرژی ویکتور وکسلبرگ نام دارد وی که کارآفرین، بازرگان، سرمایهدار و مدیر ارشد اجرایی اوکراینی-روسی است از موسسان شرکت تیانکی - بیپی بشمار میآید شرکتی که دفتر مرکزی آن در شهر مسکو قرار دارد و سومین تولیدکننده نفت روسیه است و از مشارکت بازرگانان روسی همچون میخاییل فریدمن، جرمن خان و وکسلبرگ، با شرکت بریتانیایی بیپی در سال ۲۰۰۳ تأسیس شده است. او همچنین از سهامداران اصلی شرکت معدنی روسال نیز میباشد.
هشتمین میلیاردر حوزه انرژی توانست گوی سبقت را از روس ها بدزدد و با ثروتی بالغ بر 9.7 میلیارد دلار به این فهرست راه پیدا کند؛ زنگ که یک شهروند چینی است که به لطف رشد سرسام آور استفاده از باتری و فناوری معاصر آمپرکس طی یک سال گذشته با افزایش 50 درصدی ارزش سهام شرکت خود توانس 2.9 میلیارد دلار به ثروت خود بیافزاید و به این فهرست راه پیدا کند.
نهمین جایگاه این فهرست دوباره به یک میلیاردر روسی با نام گرمن خان اختصاص یافته است؛ وی که از سرمایه گذاران شرکت آلفا به حساب می آید با ثروتی بالغ بر 8.5 میلیارد دلار توانسته است به این فهرست راه پیدا کند.
و سرانجام دهمین میلیاردر حوزه انرژی مایکل کادوری نام دارد؛ وی که کارآفرین، بازرگان، سرمایهدار و مدیر ارشد اجرایی هنگ کنگی عراقیتبار است و در حال حاضر بهعنوان رئیس هیئت مدیره گروه سیالپی فعالیت میکند با ثروتی بالغ بر 7.3 میلیارد دلار توانسته است به این فهرست راه پیدا کند.