فعالان حوزه رمز ارزی دیروز در یک نشست خبری اعلام کردند که انتظار از بانک مرکزی این است که بعد از ۴ روز علت بستن درگاه پرداخت صرافی‌های رمزارز را به صورت رسمی اعلام کند.
plusresetminus
بانک مرکزی علت بستن درگاه پرداخت رمزارزها را اعلام کند
نفت آرا:نشست خبری «سکوهای تبادل رمزارز پیرو مسدودی خدمات پرداخت» دیروز در محل اتاق بازرگانی با حضور فعالان حوزه رمزارز و نمایندگان سکوهای تبادل رمزارز برگزار شد.
در این نشست، رضا قربانی – عضو هئیت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران – گفت: کسب و کارهای رمز ارز در سال‌های پایانی دهه ۹۰ فعالیت خود را آغاز کردند و فعالیت آنها به رسمیت شناخته شد که برخی از آنها امروز تا چند میلیون کاربر دارند. در سال‌های گذشته اکوسیستم رمز ارزی ایران، موضوع تنظیم‌گری در حوزه رمز ارز را دنبال کرده است و مهم‌ترین خواسته از جانب حاکمیت و بانک مرکزی بر جلوگیری از پولشویی و خالی‌فروشی بوده که اکوسیستم رمز ارزی تمام تلاش خود را برای تحقق این موضوع انجام داده است.
وی افزود: از آنجاکه در سال‌های اخیر دنیای دیجیتال رشد سریعی داشته، فضای اکوسیستم رمز ارز در کشورهای همجوار رشد سریعی را تجربه کرده است. اما از روز پنجشنبه هفته گذشته به صورت ناگهانی درگاه پرداخت صرافی‌های رمز ارز مسدود شد و هنوز به طور کاملا واضح و رسمی دلیل انسداد این صرافی‌ها اعلام نشده است.
این عضو سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران تاکید کرد: خواسته امروز صرافی‌ها به صورت واضح باز شدن حساب صرافی‌های رمز ارز است. اگر این اتفاق تداوم داشته باشد بی شک بستر معاملات زیرزمینی رمز ارز گسترده خواهد شد.
در این نشست نیما قاضی، دبیر انجمن تجارت الکترونیک استان تهران با اشاره به اینکه انتظار نداشتیم دولت بدون علت و ناگهانی اقدام به بستن درگاه پرداخت کسب‌وکارهای رمزارزی کند، گفت: بازارهای سیاه در نتیجه تصمیمات ناگهانی شکل می‌گیرند و وقتی با بسترهای رسمی برخورد میکنیم باعث می‌شود مبادلات بازار غیررسمی تقویت شود.
 
وی افزود: امیدواریم دولت اعلام کند که بر چه اساسی چنین اقدامی را انجام داده است. بخشی از دولت مسئولیت خود را در تنظیم‌گری یا انجام نداده است یا درست انجام نداده است و این موضع باعث یک اقدامی شده است که هیچ حقی نسبت به آن ندارد.
در ادامه نشست مهدی‌ شریعتمدار مدیرعامل جیبیت نیز با بیان اینکه برخورد دولت با بسترهایی بود که تسهیل‌گر تبادلات میان کاربران رمزارزها بوده است.‌ وی ادامه داد: بحث‌هایی مطرح شده است که پولشویی اتفاق افتاده است. پولشویی جرم است و باید اثبات شود. بخش خصوصی کمک زیادی در تنظیم‌گری به دولت و مجلس کرده است. در حال حاضر شریان مالی یک صنف کاملا قطع شده است.
 
در ادامه نشست تک تک فعالین این حوزه نکاتی را مطرح کردند. مهدی فاطمیان،رئیس انجمن فین‌تک در این نشست گفت: برخی می‌گویند که صرافی های رمزارز قیمت دلار را بالا و پایین می‌کنند. و اخیرا نیز می‌گویند پولشویی توسط صرافی های رمزارز انجام می‌شود.‌ اگر به فعالین این حوزه گفته می‌شد که برای کنترل نرخ ارز کمک کنند قطعا انجام میشد و با وجود اینکه جلساتی با بانک مرکزی بین فعالین این حوزه برگزار میشود اما در خصوص این موضوع هیچ جلسه‌ای برگزار نکردند.
 
وی ادامه داد: انتظار این است مسئولین توضیح بدهند که قرار است در روزهای آینده چه اتفاقی بیفتد. ما خواستار شفافیت در تعامل هستیم. کسب‌وکارهای رمزارزی مالیات می‌دهند، در رشد اقتصادی موثر هستند اما الان در حال تبدیل فرصت به تهدید هستیم.
در ادامه نشست امین کلاهدوزان، رئیس انجمن توسعه تجارت الکترونیک با اشاره به اینکه تنظیم‌گر از کاری که باید انجام دهد عقب افتاده است، گفت: خیلی از اتفاقاتی که در حال رخ دادن است ناشی از این موضوع است. وی افزود: به هر حال بانک مرکزی تنظیم‌گر حوزه پرداخت است؛ اما می‌توانیم این مطالبه را داشته باشیم که تعیین تکلیف را انجام دهند.‌ ما یک نقدی که در مرکز توسعه تجارت الکترونیک داریم این است که به صورت رسمی باید شفاف سازی شود اگر یک یا دو ساعت تاخیر شود قابل توجیه است اما چند روز قابل توجیه نیست.
در این رابطه، عباس آشتیانی – رئیس کمیسیون رمزارز و بلاک‌چین سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور – تاکید کرد که اگر اعتماد کاربران به این حوزه مخدوش شود، بخش بزرگی از تجارت الکترونیک کشور آسیب می‌بینید و ممکن است بستر استفاده از پلتفرم‌های خارجی و غیر قابل کنترل شدت پیدا کند، در آن زمان موضوع تنظیم گری با چالش‌های بسیاری روبرو خواهد شد و نمی‌توانیم سهم مطلوبی از بازار رمز دارایی‌ها در قیاس با کشورهای منطقه داشته باشیم.
 امین کلاهدوزان بیان کرد: هم تنظیم‌گر و هم بخش خصوصی باید مفاهمه کنند. وقتی بخش خصوصی می‌گوید ما ۵ سند برای کمک به تنظیم‌گری ارائه کردیم از طرف مقابل هم باید اراده وجود داشته باشد و شواهد نشان می‌دهد که در طرف مقابل این وجود ندارد. ما به جد در مرکز توسعه تجارت الکترونیک به دنبال این هستیم که به صورت شفاف علت اقدام بانک مرکزی مطرح و راه‌حل نیز ارائه شود.
 امیرحسین راد، مدیر عامل صرافی نوبیتکس نیز گفت: در اکوسیستم تبادل رمزارز تقابلی با بانک مرکزی نداریم. معتقدیم بانک مرکزی نقش مهمی در حفظ ارزش پول ملی دارد، دغدغه بانک را درک می‌کنیم. اگر بانک با ما تعامل کند راه‌حل‌هایی هم حتما از سمت ما ارائه می‌شود.
مسدودی درگاه‌ها علاوه بر آسیب به کسب‌و‌کارها به ضرر دولت هم تمام می‌شود؛ چون وجود بخش خصوصی شفاف به سود دولت و حاکمیت است.
اتفاقات این چند روز البته یکبار برای همیشه ثابت کرد نرخ تتر روی بازار آزاد اثر گذار نیست. الان تتر به مراتب ارزان‌تر از دلار است. قبلا هم البته وقتی سقف واریز ٢۵ میلیون تومانی اعمال شد دلار زیر ٣٠ هزار تومان بود. متاسفانه ۴ روز از عدم دسترسی کاربرانمان به درگاه پرداخت میگذرد؛ ما از کاربران‌مان عذرخواهی می‌کنیم و پیگیر حقوق آنها برای سرمایه گذاری شفاف هستیم.
تصمیم بستن درگاه‌ها شبیه سوزاندن مازوت است. حتی اگر به طور موقت مشکلی را حل کند، در بلند مدت مشکلات بسیاری برای سلامتی و محیط‌زیست دارد.
 
وی با اشاره به اینکه باید قدر بخش خصوصی رمزارزی را بدانند، گفت: این بخش در یک فضای شفاف فعالیت میکند و آسیب به آن فقط آسیب به یک کسب و کار نیست آسیب به خود حاکمیت هم هست. ما به دنبال این هستیم که اعتمادی که در بین کاربران از بین رفته بار دیگر برگردد.
 
پوریا آسترکی، سردبیر پژوهش‌نامه بلاکچین نیز در این نشست اظهار کرد: ما با دو احتمال نرخ ارز و اتهام پولشویی مواجه هستیم. ما اولین اکوسیستمی بودیم که قبل از شکل‌گیری به دنبال تنظیم‌گری و حکمرانی آن بودیم.وی ادامه داد: بانک مرکزی به جای اینکه از رمزارز برای حل مسائل ارزی خود استفاده کند جلوی بخش خصوصی را هم می‌گیرد. این نقدی به همه دولت‌ها است. خیلی عجیب است که چند روز است دوستان اطلاعیه می‌دهند اما دولت هیچ واکنشی نشان نمی‌دهد.
آسترکی گفت: در برنامه وزیر اقتصاد، وزیر ارتباطات، وزیر صمت و وزیر نیرو هیچ اشاره‌ای به این اکوسیستم نشده است. امیدواریم این گلایه ما تعبیر به قهر و جدال نشود و ما آماده همکاری و حل دغدغه‌ها هستیم.
https://naftara.ir/vdcg7z9q.ak93x4prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما