طی نه ماهه ابتدایی امسال امیرکبیر توانسته ۳،۵۵۰ میلیارد تومان سود عاید سهامداران خود کند که این مبلغ در ۹ ماهه سال گذشته در حدود ۳،۲۶۰ میلیارد تومان بوده که رشد حدود ۱۰ درصدی را نشان می دهد.
۰
۰
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، پتروشیمی امیرکبیر تولید کننده متنوعترین محصولات پلیمری شامل پلی اتیلن سنگین، پلی اتیلن سبک و پلی اتیلن سبک خطی در سطح کشور است که با ارائه محصولات خود در بازارهای داخلی و خارجی، جایگاه مهمی در صنعت پتروشیمی ایران را داراست. این مجتمع افتخار این را دارد که ساخت کورههای واحد الفین، ساخت راکتور تبدیل اتیلن در واحد الفین و ساخت راکتورهای پلی اتیلن سنگین را برای اولین بار در داخل کشور انجام داده است.
در حال حاضر اصلیترین محصولات تولیدی در این واحد پتروشیمی به ترتیب پلی اتیلن سبک، پلی اتیلن سبک خطی و پلی اتیلن سنگین است. ظرفیت تولید واحد پلی اتیلن سنگین ۱۴۰ هزار تن در سال است. بیشترین مقدار تولید در این واحد از نوع گرید EX۳ بوده که از نوع پایپ گرید میباشد. این گرید با عنوان نان امیرکبیر در بازار شناخته میشود چرا که مشکلات فرآیندی در تولید گرید مذکور باعث شده تا واحدهای مشابه، از توانایی کمتری برای تولید این گرید داشته باشند. خوراک این واحد ۱۴۰ هزار تن اتیلن و ۵ هزار تن بوتن ۱ میباشد. واحد پلی اتیلن سبک نیز ظرفیت ۳۰۰ هزار تنی داشته و خوراک این واحد ۳۰۶ هزارر تن اتیلن و ۲.۵ هزار تن پروپیلن میباشد. ظرفیت واحد پلی اتیلن سبک خطی ۲۶۰ هزار تن میباشد و خوراک مصرفی شامل اتیلن هیدروژن و بوتن ۱ میباشد.
استراتژی شکبیر در عبور از اورهال
این واحد الفینی در سال ۱۴۰۲ با وجود انجام اورهال در واحدهای مختلف بویژه در بخشهای اصلی، توانسته تا میزان تولید خود را در این سال مالی به اندازه سال گذشته حفظ کند. همانطور که در نمودار زیر نیز مشاهده میشود شرکت در تولید پلی اتیلن سبک و پلی اتیلن سبک خطی در یک ماه مشخص دچار افت تولید شده است که از اورهال این شرکت در مدت زمان کوتاه حکایت دارد. اما با این وجود مقدار تولید در ۹ ماهه سال جاری، با مدت زمان مشابه سال قبل تفاوت چندانی نداشته است.
رشد ۳۰ درصدی درآمدی
با وجود عدم تغییرات در مقدار تولید و به تبع آن فروش انواع محصولات، نرخ فروش در سه فصل ابتدایی سال ۱۴۰۲ نسبت به سه فصل مشابه در سال ۱۴۰۱ با رشد حدودا ۳۰ درصدی همراه شده است که این امر اثر مثبتی بر درآمد شرکت تا به اینجای کار داشته است. همانطور که در نمودار زیر نیز مشاهده میشود نرخ فروش محصولات عمده شرکت در محدوده ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان به فروش میرساند که میتوان گفت نرخ تعادلی نیز در همین حوالی میباشد.
افزایش حاشیه سود ناخالص با کنترل بهای تمام شده
با توجه به صورت سود و زیان شرکت حاشیه سود ناخالص در ۹ماهه سال جاری برابر ۵/۲۲ درصد میباشد در صورتی که این نسبت در مدت زمان مشابه سال قبل در حدود ۱۷ درصد بوده است. لازم به ذکر است این نسبت در دوره شش ماهه و سه ماهه نیز در سال ۱۴۰۲ به ترتیب برابر ۲۵ و ۲۴ درصد میباشد که همین اعداد به ترتیب برای سال ۱۴۰۱ برابر ۲۰ و ۲۱ درصد بوده است. رشد حاشیه سود ناخالص تا حدودی در اثر رشد نرخهای فروش در ماههای اخیر بوده که درآمد شرکت را افزایش داده است در طرف مقابل کنترل بهای تمام شده توسط مدیریت پتروشیمی امیرکبیر میباشد.
لازم به ذکر است که اصلیترین عاملی که تاثیر بسزایی در افزایش سودآوری شکبیر داشته، کنترل بهای تمام شده است. با توجه به رشد نرخ سوخت و سربار تمامی واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی در ماههای گذشته، روند هزینههای شرکت نزولی بوده که این امر متاثر از ایجاد بهرهوری مواد اولیه و سوخت میباشد که موجب شده است مقدار مصرف انرژی در این واحد با کاهش قابل ملاحظه همراه گردد.
جهش سودآوری در شکبیر باوجود افت قیمت الفینیها
در مجموع در نه ماهه ابتدایی امسال شرکت توانسته ۳، ۵۵۰ میلیارد تومان سود عاید سهامداران خود کند که این مبلغ در ۹ ماهه سال گذشته در حدود ۳، ۲۶۰ میلیارد تومان بوده که رشد حدود ۱۰ درصدی را نشان میدهد. گفتنی است که اگرچه که سود خالص رشد چشمگیری نداشته، اما باید در نظر داشت که شرایط با توجه به افت نرخهای فروش محصولات الفینی در یکسال گذشته در سطح جهانی و همچنین افزایش هزینههای انرژی و سربار که موجب از بین رفتن کیفیت درآمد میشد، اما با این حال روند سودآوری شرکت نه تنها نزولی نشده بلکه افزایش خوبی را به نمایش گذاشته است.
ریسک نرخ خوراک در شکبیر متمایل به صفر میشود
همانطور که در نمودار فوق مشاهده میشود نرخ میانگین گاز در ۴ هاب اصلی معاملات، در محدوده ۲۳ سنت در هر متر مکعب میباشد که بر ثبات نرخها تاکید دارد. از زمان کاهش التهابات در منطقه روسیه و اروپا با عرضه گاز بیشتر توسط منطقه خاورمیانه و همچنین آمریکا نرخ گاز با کاهش قابل ملاحظهای همراه شده و به سطوح پایینتر از ۴۰ سنت در هر مترمکعب رسیده است. این ثبات در نرخ گاز میتواند عاملی شود بر ثابت بودن نرخ اتیلن که ماده اولیه اصلی پتروشیمی امیرکبیر است.
انتهای پیام/.