مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: ۲۷ شرکت پتروشیمی با بهره‌گیری از ظرفیت‌های مطلوب تولیدی خود، از صنایع دارویی کشور برای تأمین مواد اولیه حمایت می‌کنند.
plusresetminus
نیاز صنایع دارویی در ۲۷ پتروشیمی کشور تأمین می‌شود
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، مرتضی شاه میرزایی در آیین گشایش نمایشگاه بین‌المللی فارمکس خاورمیانه با اشاره به اینکه هشتم دی‌ماه امسال، صنعت ارزش‌آفرین، اقتصادساز و اشتغال‌آفرین پتروشیمی ۶۰ ساله می‌شود، اظهار کرد: سیاست وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأمین نیازهای صنایع دیگر به ویژه صنایع دارویی است و در این مسیر اقدام‌های بسیار مطلوبی با همکاری مراکز علمی و پژوهشی انجام شده و خودباوری، استقلال اقتصادی، استقلال دارویی و پزشکی راهبردی مهم در راه توسعه کشور است.
وی افزود: امروز بخش بزرگی از صادرات غیرنفتی کشور از سوی شرکت‌های پتروشیمی انجام می‌شود و با توجه به افزایش تقاضا برای محصولات مختلف پتروشیمیایی در جهان، صنعت پتروشیمی ایران نیز با شتاب در مسیر توسعه در حال متنوع‌سازی سبد تولید است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: صنعت پتروشیمی در مسیر پرهیز از خام‌فروشی و تکمیل زنجیره ارزش گام بر می‌دارد و اگر محصولات خام تبدیل به محصول نهایی شود افزون‌بر تأمین نیازهای داخلی در افزایش صادرت و تأمین ارز مورد نیاز کشور نیز تحول را شاهد خواهیم بود.
شاهمیرزایی بر اهمیت وجود زیرساخت‌های تولیدی در زنجیره تأمین دارو به عنوان یکی از شاخص‌های مهم سلامت و توسعه یافتگی هر کشور اشاره کرد و گفت: دسترسی به ماده اولیه، بزرگترین مزیت نسبی کشورمان در تولید مواد شیمیایی مورد استفاده در صنایع مختلف از جمله صنعت داروسازی است.
وی تصریح کرد: مواد اولیه دارو از طریق چهار بخش پتروشیمی، زیست فناوری، گیاهی و فرآورده‌های انسانی تأمین می‌شود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: متانول، اسید استیک، کاستیک، تولوئن و آمونیاک پنج گروه اصلی پایه برای استفاده در صنایع دارویی است که از سوی شرکت‌های پتروشیمی تولید و عرضه می‌شود.
شاهمیرزایی با بیان اینکه بر اساس اعلام نیاز سندیکای دارویی کشور ۲۱ محصول پایه پتروشیمیایی از سوی ۲۷ مجتمع پتروشیمی تأمین می‌شود، گفت: هم‌اکنون بخش بزرگی از صادرات غیرنفتی کشور از سوی شرکت‌های پتروشیمی انجام می‌شود.
وی به تدوین سند تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی ایران اشاره و اظهار کرد: رویکرد ما در این صنعت تولید محصولات نهایی و تکمیل زنجیره با هدف ایجاد ارزش افزوده بیشتر است و به این منظور شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، پژوهشگاه صنعت نفت، پارک‌های فناوری و مراکز علمی، دانشگاهی و پژوهشی نقش‌آفرین بوده‌اند.
معاون وزیر نفت با تأکید بر اینکه همه کاتالیست‌های مورد استفاده در صنعت پتروشیمی تا پایان دولت سیزدهم بومی‌سازی خواهد شد، افزود: ملت ایران راه استوار و هدف بلند مرتبه‌ای را انتخاب کرده‌اند و در این مسیر با تلاش فعالان صنعت، دانش فنی، مواد اولیه، کالاها و تجهیزات و دیگر نیازهای صنعت پتروشیمی در داخل کشور تولید خواهد شد.
شاهمیرزایی ادامه داد: امروز فناوران و دانشمندان ایرانی سرآمد نوآوران جهان هستند و از همه علاقه‌مندان به ایران دعوت می‌شود تا در صنعت پتروشیمی کشور سرمایه‌گذاری کنند و با وجود بیش از ۱۰۰ طرح توسعه‌ای در این صنعت، شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان سیاست‌گذار و راهبر صنعت آماده حمایت و همکاری با سرمایه‌گذاران است.
وی ادامه داد: طرح‌های پتروشیمی در قطبهای مکران، عسلویه، ماهشهر، جاسک و منطقه انرژی‌بر پارسیان اجرا می‌شوند. طرح‌های توسعه‌ای دیگری نیز در مسیر خط لوله اتیلن غرب به عنوان شریان واحدهای پتروشیمی در غرب کشور قرار داد و آماده جذب سرمایه‌های جدید هستند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: ۲۱ طرح راهبردی صنعت پتروشیمی به هلدینگ‌ها ابلاغ شده و ۱۹ طرح نیز در منطقه پارسیان تعریف شده است و می‌توان زنجیره متانول را با هدف کاهش خام‌فروشی و تولید محصولات نهایی تکمیل کرد.
شاهمیرزایی به نقش مهم سازندگان داخلی در ساخت طرح‌های جدید اشاره کرد و گفت: داخلی‌سازی کمپرسورها و اکسترودرها در صنعت پتروشیمی ایران سبب شده تا برخی کشورها خواهان خرید این تجهیزات شوند.
انتهای پیام/.
https://naftara.ir/vdcir5az.t1aur2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما