نفتآرا- در سال ۲۰۲۰حجم بازار جهانی متانول ، ۸۳.۸ میلیون متریک برآورد شده است. در پیشبینیهایی که برای یک دورهی پنج ساله (۲۰۲۱-۲۰۲۶) صورت گرفته است، نرخ رشد مرکب سالانه(CARG) بازار این ماده، چیزی بالای ۵ درصد برآورد شده است.
۰
۰
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا ،سیروس کریمی-بیماری کووید نوزده به شکل نامطلوبی بر اقتصاد جهان سایه انداخته است. جهان در حال حاضر با نمونههای جهش یافتهی ویروس کرونا رو به رو شده است که عامل چالش برانگیزی برای ارزیابیهای آیندهی اقتصادی جهان به حساب میآیند. اکثر کشورهای تولیدکننده نفت به دنبال جلوگیری از گسترش این ویروس وارد قرنطینه شدند که به شکل گیری محدودیتها و بلاتکلیفیهای بسیاری منجر شد که برای رشد بازارهای پتروشیمی مانع به حساب میآید.
صنعت پتروشیمی نقش اساسی در تولید محصولات بسیار دیگری دارد و در این راستا متانول یکی از مهمترین محصولات پتروشیمی در تولید دیگر محصولات به حساب میآید. اما تعطیلی صنایع بازار این ماده را بسیار تحت تاثیر قرار داده است. در این میان عربستان و چین و دیگر کشورهای عمدهی تولیدکنندهی نفت از جمله کشورهایی هستند که بیشترین تاثیر را گرفتهاند.
یکی از مهمترین عوامل تحریککنندهی کوتاه مدت بازار پتروشیمی افزایش تقاضا برای سوخت مبتنی بر متانول میباشد. از آنجایی که در مقایسه با بنزین معمولی، متانول منوکسیدکربن، اکسیدهای نیتروژن و هیدروکربن کمتری تولید میکند، کشورهای بزرگ اقتصادی ِ اروپایی و امریکای شمالی ان را جایگزین مناسب و متعارفی برای بنزین میبیند. به این ترتیب و با توجه به اینکه مصرف متانول، به عنوان سوخت، اثرات کمتر خطرناکی برای سلامتی دارد، بازار سوخت روی تقاضای بازار متانول تاثیر بسیاری خواهد داشت.
فرمالدهید( از مشتقات متانول) نیز تاکنون توانسته است به بازار تسلط یابد و انتظار میرود با توجه به افزایش کاربردهایش در صنایع ساخت و ساز، خودروسازی و مراقبتهای شخصی (کالاهای لوکس مصرفی و لوازم آرایشی بهداشتی) با سرعت مناسبی رشد کند.
تولید فرمالدئید بزرگترین کاربرد متانول است. فرمالدئید سادهترین و در عین حال از نظر تجاری مهمترین آلائید به حساب میآید و معمولاً به عنوان «متانال» (CH2O ) شناخته میشود. ترکیبی از فرمالدئید با ترکیبات مختلف دیگر منجر به تولید محصولات متنوعی مانند اوره ، فنل و رزینهای ملامین-فرمالدئید، رزینهای پلی استال، پنترآریتریتول، متیلن بیس، هگزامتیلن تترامین و ...میشود. این محصولات در صنایع مختلفی مانند ساخت و ساز (چسب، رنگ و پوشش، زیرانداز ، چسب چوب، پانلهای چوب و غیره)، خودرو (زیر اجزای کاپوت، ضد یخ، سیستم سوخت، اجزای سازنده، لنت ترمز و غیره)، محصولات مصرفی (حوله کاغذی، مواد آرایشی، موکت، مبلمان، کابینت، حلال و غیره) و برنامههای بهداشتی (ساخت واکسن ، تولید کپسول ژل سخت ، تحقیقات دارویی و غیره) مورد استفاده قرار میگیرد.
منطقه آسیا و اقیانوسیه با مصرف بخش عمده ای از این تولیدات، بیش از ۶۰ درصد کل مصرف جهانی فرمالدئید را به خود اختصاص داده است، که در این میان چین بیشترین سهم را برده است. بعلاوه ، صنعت ساخت و ساز با بیش از ۵۰ درصد کل مصرف جهانی این ماده بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است.
ولی حتی با وجود اینکه از فرمالدئید در ساخت محصولات چوبی فشرده، تخته فیبر، تخته سهلا، چسب و غیره استفاده میشود،توقف تولید این محصولات به دلیل تعطیل شدن تولیدیها، در طی بیماری کووید نوزده، باعث کاهش مصرف فرمالدئید در بخش صنعت شده است. ولی در آن سوی داستان بازار شاهد افزایش روند مصرف این ماده در صنعت پزشکی بوده است، زیرا فرمالدئید در ساخت مواد ضد عفونی کننده استفاده میشود. به همین دلیل ، تقاضا برای فرمالدئید از این سو جبران شده است.